AVRUPA TEKERLEKLİ SANDALYE BASKETBOL ŞAMPİYONU GALATASARAY KULÜBÜ LIONS ENGELLİLER ŞENLİĞİ’NDE COŞTURDU

AVRUPA TEKERLEKLİ SANDALYE BASKETBOL ŞAMPİYONU GALATASARAY KULÜBÜ LIONS ENGELLİLER ŞENLİĞİ’NDE COŞTURDU

AVRUPA TEKERLEKLİ SANDALYE BASKETBOL ŞAMPİYONU GALATASARAY KULÜBÜ LIONS ENGELLİLER ŞENLİĞİ’NDE COŞTURDU
AVRUPA TEKERLEKLİ SANDALYE BASKETBOL ŞAMPİYONU GALATASARAY KULÜBÜ LIONS ENGELLİLER ŞENLİĞİ’NDE COŞTURDU

Uluslar arası Lions Dernekleri 118-Y İstanbul Anadolu Yakası Federasyonu ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile “LIONS ENGELLİLER ŞENLİĞİ” 12 Mayıs 2011 Perşembe günü, Burhan Felek Spor Kompleksi Kubbe Salonda gerçekleştirildi.

Etkinliğe İstanbul ilindeki, otistik, zihinsel, işitme engelli 34 okuldan, 240 sporcu katıldı. Çeşitli engelli okulları ve derneklerinin folklor, koro, dans gruplarının da gösterileri gerçekleştirildi.

Masa Tenisi, Badminton,  Bilek Güreşi ve Engelli Basketbol Spor Kulüpleri arası Tekerlekli sandalye Basketbol Turnuvaları ile izleyiciler ve sporcular  büyük heyecan yaşadılar.

Kadıköy İlçe Milli Eğitim tarafından okullardan getirilen 400 öğrenci balonlar ve bayraklar ile süslenen salonun girişinde, palyaçolar ve Sabiha Gökçen Kız Teknik Meslek Lisesi Bando Takımı gösterisi ile karşılandılar.

Salon girişinde okulların el becerileri standları ile Engelli Sporcular Fotoğraf Sergisi açıldı.

Lionlar tarafından öğrencilere ve seyircilere, tişört, şapka gibi hediye paketleri dağıtıldı.

Okullar, ellerinde okul isimleri yazan tabelalar ile salonda yerlerini aldılar.

Açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından; Engellilere Destek Komitesi Başkanı Ln.Savaş Pravuştalı, 2. Kesim Başkanı Ln. Ertuğrul Yıldız,  İl Milli Eğitim Özel Eğitim Şube Müdürü Halis Kuralay, 118 Y Genel Yönetmeni Ln.Rıdvan Eyüboğlu, Lions Konsey Başkanı Ln. Erim Erinç Dinç birer konuşma yaptılar.
Ln. Rıdvan Eyüboğlu konuşmasında;  “-Ülkemizde 8,4 Milyon engelli çocuk bulunmaktadır. Bu şenliğimizi düzenlemekteki amacımız; fark edilmeyen ve bir kenarda unuttuğumuz engelli çocuklarımızı, gençlerimizi gün ışığına çıkarmak, onların da yaşamın birçok alanında başarılı olabileceklerini spor ve sanat ile anlatmalarına olanak yaratmaktır” Dedi.

Açılış konuşmalarının ardından salonda kurulan Bilek Güreşi, Badminton ve Masa Tenisi alanlarında, müsabakalar başlatıldı.

İstanbul Milli Eğitim Beden Eğitimi Öğretmenlerinin koçluğunda, resmi hakemlerin nezaretinde gerçekleştirilen müsabakaların sonunda tüm müsabıklar madalya ile ödüllendirildiler. Madalyalarını alan sporcuların mutluluğu görmeye değerdi. Kimisi madalyasını öpüyor, kimisi sevinç çığlıkları atıyordu.

Etkinliğin gün boyu sunumunu başarı ile üstlenen 7.Bölge Başkanı Ln.Nesibe Müsevitoğlu, etkinliğin aksamadan sürmesini sağladı.

Şenliğe katılan Dünya Engelliler Dalış şampiyonu Berna Belgin de duygulu ve etkili bir konuşma yaptı.Geçirdiği kazaya ve tekerlekli sandalyeye mahkum olmasına rağmen yüzme tutkusundan vazgeçmediğini,  beklemediği dünya şampiyonluğunu bu tutku sayesinde gerçekleştirdiğini ifade etti.

Avrupa Engelliler Tekerlekli Sandalye Basktebol Şampiyonu Galatasaray Takımının salona girmesi ile trübünlerde izleyiciler coştular. Takımın yaptığı basketbol gösteri maçı büyük beğeni kazandı, öğrenciler sporculardan şapkalarına imza almak için sıraya girdiler.

Öğrencilere ve katılımcılara kumanya dağıtımının ardından Ataşehir Lions İş Okulu Folklor Ekibi güzel bir gösteri yaptı.

Türkiye Kas Hastalıkları Derneği’nin Dans Grubunun Tekerlekli Sandalye Tango Gösterisi ise, günün en romantik ve duygulu etkinliği oldu.

Avrasya Şizofren Derneği’nin Gürhan Yaman yönetiminde Türk Sanat Müziği Korosu Konseri’ne tribünlerdeki izleyiciler de katıldılar.

Etkinlik sponsoru Özel Pendik Bölge Hastanesi tarafından, gün boyu engelli ailelerine ve izleyicilere ücretsiz kemik yoğunluğu ölçümü yapıldı.

Günün son etkinliği Kırklareli, Küçük Çekmece ve Anadolu Yakası Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımlarının maçları oldu.

Etkinliğin gerçekleşmesinde Lionlar büyük bir özveri ile çalıştılar. Yönetim Çevresi Kulüpleri ve kabine görevlileri bu coşkulu etkinliğe katılarak destek verdiler.
Katılımcıları duygulandıran, düşündüren bu anlamlı etkinliğin sonunda katılımcı okullara, öğretmenlere,  destek veren, komite üyelerine,  Lions Kulüplerine, kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketleri Lions yöneticileri tarafından törenle verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER