Avcılarda bahar ateşi Hıdrellez şöleni coşku ile kutlandı.

Avcılarda bahar ateşi Hıdrellez şöleni coşku ile kutlandı.

Avcılarda bahar ateşi  Hıdrellez şöleni coşku ile kutlandı.
Dilekler tutuldu, maniler söylendi Avcılarda muhteşem Hıdrellez şöleni coşku ile kutlandı.

Avcılarda bahar ateşi

Baharın gelişini halkla birlikte kutlayan Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, bolluk bereket ve mutluluk diledi, ateşten atladı. Firuzköy Meydanı’nda düzenlenen Hıdrellez Şöleninde oyunlar oynandı, şarkılar söylendi, maniler okundu.

Parlayan Yıldız Avcılar, baharla yeniden vücut bulduğu bir Hıdrellezi daha kutlamanın coşkusunu yaşadı. Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci tarafından Firuzköy Meydanı’nda düzenlenen Hıdrellez Şöleninde oyunlar oynandı, şarkılar söylendi, maniler okundu. Barış Manço Kültür Merkezi Halk oyunlarının muhteşem gösterilerinin yanı sıra ünlü roman gurubunun  şarkılarıyla Avcılar halkı doyasıya eğlendi..  
Gecede Hıdrellez ile ilgili bir konuşma yapan Avcılar belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, “Hıdrellez, hiç şüphesiz ki, Türk kültürü içinde yozlaşmamış, canlılığını koruyan geleneklerden biridir. Hıdrellez geleneği, bir bayram olarak bütün Türk milletinin katıldığı, bir takım töreleri yerine getirdiği bir bahar bayramı olarak kabul görmüştür” dedi. Değirmenci özetli şunları söyledi:

“Bugün Parlayan Yıldız Avcılarda, baharın bizlerle vücut bulduğu bir Hıdrellez’i daha yine hep birlikte kutlamanın coşkusu içindeyiz…                        
Çünkü kış bitti bahar geldi. Çünkü bugün, yeni bir nefesle yaşamak ve dirilmek zamanı. Şimdi umut zamanı. Kuşlar her köşede cıvıl cıvıl, sanki ötmeyi yeni öğrenmiş gibi… Ağaçlar bile elbiselerini yenilemenin sevincinde, tıpkı bayram çocukları gibi... Toprak ana kucağını açmış ‘Hoş geldin bahar, hoş geldin’ diye sesleniyor. Baharın bu tüm özelliklerini bugün Parlayan Yıldız Avcılar’ın   Firuzköy’ünde yaşıyoruz…Koca bir kış daha geride kaldı. Güneşsiz günlerin, soğuk akşamların, yavaş yavaş bizleri terk etmeye başladığı şu günlerde baharın gelişini, bütün dinlerin ortak inandıkları ve uyanma adına kutladıkları mucizelerden biri olan Hıdrellez ile kutluyoruz. Gönüllerin coştuğu, dostlukların çoğaldığı, insanların birbirini daha iyi anlamaya çalıştığı, bu günde insan yeniden doğmuşçasına ulaşıyor bahara.     
                             
Hızır Peygamber, haklı olana, azmeden, hayal kuran ve inatla başarıya koşmaya çalışanlara her zaman doğru yolu gösterir. Büyük bir azim ve inatla çıktığımız bu Avcılar sevdasında önümüze çıkan tüm engellere aştık” dedi.

BİZ HAZIRIZ

Hıdrellez şenliğinde bir konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı 3. Bölge Milletvekili adayı Umut Oran hıdrellez’in baharın gelişi huzur,bolluk bereket,barış ve kardeşliği pekiştirdiğini belirterek, “Hıdrellez  üzerimizdeki karabulutlar kalkması için bize göz kırpıyor. Son 10 yılda halkımız işini, aşını huzurunu, mutluluğunu kaybetti. Artık bu hükümetten kurtulmak istiyor. Halkımızı iktidarına güvenen kimseyi ötekileştirmeyen bir yönetim istiyor. CHP olarak Genel Başkanım ve tüm arkadaşlarımızla biz bu göreve hazırız. Dersimize iyi çalıştık. Ülkeyi karış karış gezdik. Halkımızı dinledik. Sorunları biliyoruz. Biz bolluk,bereket,barış kardeşlik getirmeye hazırız. Sizleri kandıranlara artık yeter deme zamanı geldi. Sizden ricamız bizi sandıktan çıkarmasınız” diye konuştu.

DEĞİRMENCİ DİLEĞİNİ TUTUP ATEŞTEN ATLADI

Firuzköy meydanında düzenlenen Hıdrellez şölenine katılan Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, Avcılar halkına bolluk, bereket, huzur ve mutluluk dileyerek meydana yakılan ateşten atladı.

DEĞİRMENCİ DE OYNADI

Hıdrellez şölenine katılan Romanlar, kendilerine özgü yaptıkları dans gösterileriyle geceye damga vurdular. Romanların oyunlarına eşlik eden Başkan Değirmenci, davetlilerden büyük alkış aldı.




YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER