Ataşehir Kitap Şenliği'ne büyük ilgi

Anadolu Yakası'nın en büyük kitap şenliği Ataşehir'de Hanefi Avcı, Şermin Çakracı ve Kahraman Tazeoğlu gibi 160 ünlü yazar okurlarıyla buluşuyor.

Ataşehir Kitap Şenliği'ne büyük ilgi
 Ataşehir Kitap Şenliği'ne büyük ilgi

Anadolu Yakası'nın en büyük kitap şenliği Ataşehir'de Hanefi Avcı, Şermin Çakracı ve Kahraman Tazeoğlu gibi 160 ünlü yazar okurlarıyla buluşuyor. Ataşehir kitap şenliği 30 Aralık'a kadar devam edecek.


 Ataşehir Kitap Şenliğinde 160 yazar, 100.000 öğrenci, 100.000 Kitap buluştu



Vefatının 80. Yılında İstiklal şairimiz değerli yazar Mehmet Akif Ersoy anısına düzenlenen ve 160 yazar, 100.000 öğrenci, 100.000 kitap okuma seferberliği için buluşturan “Ataşehir Kitap Şenliği”nde birbirinden değerli ve ünlü yazarların imza günleriyle 30 Aralık’a kadar okurlarıyla buluşacak.



Ataşehir Kaymakamlığı himayesinde,Ataşehir İlçe Milli eğitim tarafından Eğitimevi organizasyonuyla düzenlenen ve Anadolu Yakası’nın en büyük kitap şenliğinde 24 Aralık Cumartesi günü, yeni kitabı Ev Yapımı Sihirli Değnek’le büyük ilgi toplayan Şermin Çakracı saat 12.00’da ve “Haliçte Yaşayan Simonlar” kitabıyla bir döneme damgasını vuran yazar Hanefi Avcı ve şiirle başlayan edebiyat yolculuğunu roman, deneme ve hikaye kitapları ile devam ettiren Kahraman Tazeoğlu saat 15.00’da, 25 Aralık Pazar günü saat 13.00’da çağdaş çocuk kitapları yazarı Nurettin İğci imza günü düzenleyecekler.

Ataşehir Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü Esatpaşa Ek Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen Anadolu Yakası’nın en büyük kitap şenliğinde 160 yazar imza günleri, kitap okuma etkinlikleri ve konferanslarla yüzbinlerce öğrenci ve kitapseverle buluşuyor.

‘Diriliş Ertuğrul’ dizisi oyuncuları şenliği ziyaret etti

Ataşehir Kitap Festivali’ne gelen Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncuları da şenlikten kitaplar aldılar, öğrencilerle resim çektirdiler.

Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncuları Cem Uçan, Ayberk Pekcan, Osman Albayrak, Celal Al, Gökhan Karacık, Melih Özdoğan, Edip Zeydan da Ataşehir İlçe Milli Eğitim’in Ataşehir Kaymakamlığı himayesinde düzenlediği Anadolu yakasının en büyük kitap şenliği olan “Ataşehir Kitap Şenliği”ne tam kadro destek vererek, tüm kitapseverleri 16-30 Aralık tarihleri arasıdna devam edecek olan şenliğe davet ettiler.

Yeni nesillerin okuma alışkanlığı kazanması çok önemli

Ataşehir Kaymakamlığı himayesinde, Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü Esatpaşa Ek Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen Anadolu Yakası’nın en büyük kitap şenliğini organize eden Eğitimevi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ortadeveci ise; “Ataşehir’ de ilk kez kitap şenliği yapıyoruz. 100 bin öğrenci bu etkinliği takip edecek, 200 yayınevi 160 yazar halkımızla buluşacak. Yeni nesillerin okuma alışkanlığı kazanması için oldukça önemli” dedi.

160 yazar, farklı dünyalar çocuklarla buluştu

“Ataşehir Kitap Şenliği”nin ilk haftasında özellikle çocuk edebiyatı alanında yapıtlar veren yazar Yalvaç Ural, Bilgi Avcıları Gizli Görevde kitabıyla çocukların sevgilisi olan Sara Şahinkanat, ressam, çocuk kitabı yazarı ve çizeri Feridun Oral, yazar İsmail Hakkı Aydın, eğitimci-yazar Ayşe Kırıcı, yazarlar Çiğdem Kaplangil, Toprak Işık, Sevtap Kaya Nurgönül, Sefa Saygılı, Rüstem Eyüboğlu, Oya Engin, Orçun Can, Nermin Şenol, Nehir Aydın Gökduman, Nedim Taktak, Handan Derya, Feyza Hepçilingirler, Demirhan Kadıoğlu, Ayşenur Kaya Zorlu çocuklar ve yetişkinlerin yoğun ilgi gösterdikleri imza günleri gerçekleştirdiler.

“Geleceğimiz kitap okuyan çocuklarımızla daha aydınlık”

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz “Ataşehir Kitap Şenliği’mizi, vefatının 80. yılında minnetle andığımız İstiklal şairimiz değerli yazarımız Mehmet Akif Ersoy anısına düzenliyoruz. Çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak için seferber olduk. Öğretmenlerimiz, her yaştan öğrencilerimiz ve kitapsever halkımız 16-30 Aralık tarihleri boyunca şenliğimize gelecekler. Eğitimevi organizasyonu ile, Ataşehir Kaymakamlığı himayesinde gerçekleştirdiğimiz Ataşehir Kitap Şenliği’mizin amacı, geleceğimizde çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için okuma bilincini aşılamak, gençlerimizi ve çocuklarımızı okumaya, öğrenmeye, edebiyata ve şiire teşvik etmektir. Geleceğimiz kitap okuyan çocuklarımızla her zaman daha aydınlıktır. Şenliğimizde çocuk tiyatroları, masal okuma etkinliği, öğrenci-yazar buluşmaları ile birlikte öğrencilerimizin ve velilerimizin uzmanından değerli ve yararlı bilgiler edinebilecekleri isimlerin katılacağı seminer ve konferanslar da olacak. İlk gününde sevilen dizi Diriliş Ertuğrul’un da oyuncuları şenliğimizi ziyaret ettiler, kendilerine gösterdikleri ilgi için çok teşekkür ediyoruz ” dedi.

“Küçük Prens” ve özel basım “Safahat” şenliğin hediyesi

Şenlik boyunca tüm öğrencilere“Küçük Prens” kitabı tüm öğretmenlere de şenliğe özel baskısı yapılan, Mehmet Akif Ersoy’un “Safahat” adlı eseri hediye ediliyor. Ataşehir Kitap Şenliği 30 Aralık tarihine kadar devam ediyor.

Şenliğin koordinatörü Ataşehir İlçe Milli Eğitim Özel Büro yetkilisi öğretmen Gülcan İzci” Ataşehir Kitap Şenliği’ne tüm okullarımızdan ve yazarlarımızdan çok yoğun ilgi var, şenliğimize katılan tüm yazar ve okullarımıza teşekkür ediyoruz. Şenliğimize katılım sağlayan okullarımıza 300 kitapla bir kütüphane hediye ediyoruz. Çocuklarımızın kitaba ulaşması bizim için en önemlisi. Okuma oranını artırmak, çocuklarımızın ufkunu kitaplarla genişletmek bizim en büyük mutluluğumuz, şenliğimiz 30 Aralık’a kadar sürüyor, kitapseverleri bekliyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER