Ataşehir Belediyesi 2. Çevre Şöleni başlıyor

Ataşehir Belediyesi 2. Çevre Şöleni başlıyor

Ataşehir Belediyesi 2. Çevre Şöleni başlıyor
”30 Mayıs-05 Haziran 2011”
 
"Yeşil düşünüyoruz, yeşil yaşıyoruz"
 
Galatasaray Üniversitesi tarafından 2010 yılının en önemli sosyal sorumluluk projesi seçilen Mavi Kapak kampanyasının yaratıcısı Ataşehir Belediyesi, Çevre Haftası'nı da büyük bir şölenle kutluyor. Ataşehir Belediyesi 2. Çevre Şöleni adı altında çok sayıda etkinlik düzenleniyor.
 
Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından organize edilen 2. Çevre Şöleni etkinliklerine binlerce Ataşehirli çocuk katılacak. Çocuklar kimi zaman müzik ve palyaço gösterileri eşliğinde fidan dikecek; kimi zaman yeşil çimenlerde piknik yapacak.
 
Şölenin sürprizlerinden biri de Çevreci Kedi "Çevki"... Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) işbirliği ile hazırlanan tiyatro gösterisinde "Çevki" ambalaj atıkların geri kazanımının ne kadar önemli olduğunu güldürerek anlatacak.
 
30 Mayıs'ta başlayarak, 05 Haziran'a kadar sürecek Şölen'de okulların katılacağı bir Puzzle Yarışması da düzenlenecek. En hızlı puzzle yapan okullar sürpriz armağanlar kazanacak.
 
Yine okullar arasında düzenlenen maket ve atık pil toplama yarışmasının ödülleri de 2. Çevre Şöleni kapsamında sahiplerini bulacak.
 
Şölen'de "En Çevreci Okul" ve "Geri Dönüşüme En Çok Katkıda Bulunan Site" de ödüllendirilecek.
 
Etkinliğe katılan çocukları çok sayıda sürpriz hediye de bekliyor.
 
"Ataşehir Tane Tane Kapak Topluyor Adım Adım Engelleri Aşıyor" kampanyası ile büyük ses getiren Ataşehir Belediyesi halen "670 Metal Kutu Getir, Bisikleti Götür" isimli bir kampanya yürütüyor. Bu kampanya ile çocuklar başta olmak üzere, topluma çevre bilincinin ve geri dönüşümün öneminin anlatılması amaçlanıyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER