ARIKAN;"KENDİ SANAYİ ve TEKNOLOJİMİZİ ARTTIRMALIYIZ"

Ataşehir Birlik Platformu, "Sanayi, Bilim ve Teknoloji'de Millileşme ve Milli Değerlerimizin Önemi" ile ilgili konferans düzenledi.

ARIKAN;"KENDİ SANAYİ ve TEKNOLOJİMİZİ ARTTIRMALIYIZ"
 ARIKAN;"KENDİ SANAYİ ve TEKNOLOJİMİZİ ARTTIRMALIYIZ"


Ataşehir Birlik Platformu, "Sanayi, Bilim ve Teknoloji'de Millileşme ve Milli Değerlerimizin Önemi" ile ilgili konferans düzenledi.





Düzenlenen konferansta konuşan Birlik Platformu Başkanı Uzm. Dr. Osman Arıkan; “kapitalizmin acımasız bencilliğine karşılık kaynakların ve toprakların kısıtlı olması insanların ve hatta ülkelerin birbirine karşı acımasız ve merhametsiz bir rekabet ortamına girmesine yol açmaktadır. Yani yenidünyada güçsüzlere yer olmayacaktır” dedi.




Moderatörlüğünü Sabri Balaman'ın yaptığı konferansa;  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Ümit Ünal, İMES OSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İslam Kanıtoğlu, MÜSİAD Otomotiv Sektör Kurulu Üyesi Av. Fatih Kaya, TÜKSİAD Başkanı Nurettin Aslantürk konuşmacı olarak katıldılar.
 
Novada İş Merkezi Cemal Süreya Etkinlik Salonun da gerçekleşen konferansa; Ataşehir Kaymakamı Sn. Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir Belediye Meclis Başkanı Sadi Özata, CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Saadet Partisi İlçe Başkanı Âdem Boz, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Sn. Ercan Metin, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Şerif Toğ ve Muammer Ünlü, MHP İlçe Yönetimi, Kangal Eski Belediye Başkanı Tahsin Arslan, STK Yöneticileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.



 
“YENİDÜNYADA GÜÇSÜZLERE YER OLMAYACAKTIR”



Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Ataşehir Birlik Platformu Uzm. Dr. Osman Arıkan; "Hassas bir dönemden geçtiğimiz dünyamızda ve yeni yüzyılımızın henüz başında ki bu yıllarda hepimizin de şahit olduğu gibi ülkemiz ve milletimiz açısından çok önemli ve kritik yılları birlikte yaşıyoruz. Globalleşen dünyada nüfusun artışına ve kapitalizmin acımasız bencilliğine karşılık kaynakların ve toprakların kısıtlı olması insanların ve hatta ülkelerin birbirine karşı acımasız ve merhametsiz bir rekabet ortamına girmesine yol açmaktadır. Yani yenidünyada güçsüzlere yer olmayacaktır" dedi.
 
"KENDİ SANAYİ ve TEKNOLOJİMİZİ ARTTIRMALIYIZ"


 
Arıkan; “Gelecek güçlülerin ayakta kaldığı veya kalacağı bir sistem üzerine yapılanacaktır. Burada güçlü olmaktan kastımız nedir bunu açmak gereklidir. Eski dönemlerde çoğunluk, kalabalık veya fiziki üstünlük belki güçlü olmanın kriterleri idi. Ancak bilişim veya teknoloji çağında maalesef ki bu kavramların çok bir önemi artık olmayacaktır. Yani bilim ve teknolojideki üstünlüğünü, bilimsel verilerini ve birikimini sanayisine ve ekonomisine, iletişim ve enformasyon ağlarına, askeri ve savunma gücüne, eğitim ve öğretim sistemine entegre etmiş olan ülke ve milletlerin diğer ülke ve milletlere olan üstünlüğü kaçınılmaz olacaktır. Gelecekte güçlü bir ülkeye ve müreffeh bir topluma sahip olmak istiyorsak ve iç ve dış düşmanlarımıza karşı ayakta durabilme dirayetinde olmak istiyorsak özellikle bilim, sanayi ve teknoloji de milli kaynaklarımızla yani kendi beyin gücümüzle kendi insanımızın ürettiği ve hiçbir şekilde dış bağımlığı olmayan ve dış güçlerin güdümünde olmayan medeniyetimizin son temsilcisi olan güçlü Türkiye'miz için hep birlikte el ele gönül gönüle azimle çalışmak gerekir” diye konuştu.
 
Arıkan'ın konuşmasının ardından konferansa katılan konuşmacılar, sanayi, bilim ve teknolojide millileşme ve milli değerlerimizin önemine vurgu yaparak konuklara Bakanlık çalışmaları, Organize Sanayi Bölgeleri Çalışmaları, Yerli ve Milli Yatırımlar ve projeler hakkında bilgi verdiler.
 
"BİLGİ TEKNOLOJİSİNİN GELİŞMESİ ÖNEMLİ"


 
Konferansla ilgili konuşan Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu; “ Bilimsel bir mevzuyu konuşmacılarımızdan can kulağı ile beraberce dinliyoruz. Sayın başkan ve konuşmacılarımıza çok teşekkür ediyoruz. Her güzel bilgi hayatımıza bir renk, bir değer katabilir. Ülkemizin sanayideki geleceği ile ilgili bir açılım yaptılar. Konuşmacılarımız Gebze'den bahsetti. Gebze ülkemizin sanayisinin, yüksek teknolojisinin kullanıldığı, TÜBİTAK'ın ve değişik AR-GE firmalarının da bulunduğu bir merkez. Biz bunların sayısının artmasını istiyoruz ve bilgi teknolojisini geliştirmemiz gerektiğini anladık. Çok söze hacet yok, bu ülke hepimizin. Afrin'de ve ülkemizin değişik yerlerinde, ülkemizin birlik beraberliği, huzuru, asayişi, güvenliği ve sınır emniyeti için büyük bir mücadele veriliyor. Bu mücadele top yekûn milletimizi ilgilendiren bir konu. Bu konuda mücadele eden güvenlik güçlerimize dualar ediyoruz, destekliyoruz ve onların kahramanlıklarını yürekten alkışlıyoruz. Ülkemizde milli sanayinin ne kadar önemli olduğunu ve ne kadar ihtiyaç olduğunu burada bir kez daha anladık. Emeği geçenlere teşekkür ediyor geleceğimiz aydınlık olsun diyorum” ifadelerini kullandı.
 

“YERLİ OTOMOTİV'İN FABRİKASININ SİVAS'TA KURULMASI ARZUMUZ" 

Sivas-Kangal Eski Belediye Başkanı Tahsin Arslan'da; "Bu kadar güzel konuşmaların arkasından ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Madem bu kadar yerli-milli değerlerden bahsedildi ve madem bu kadar Sivas'tan bahsedildi bende yerli otomobilin Sivas'ta yapılmasını arzu ediyorum" dedi. 

“GELİŞİMİ ANADOLU'YA YAYMALIYIZ"


 
Ataşehir Belediyesi Meclis Başkanı Sadi Özata'da; "Dünya artık bilim sanayi ve teknolojiye doğru gidiyor. Kardeşimiz çok güzel bir şey söyledi, Türkiye'de tarım iklimi bitmekte ve bilim teknolojide belirli yerlere doğru kaymakta. Bunun için ben sayın müdürümüzden bakana aktarılmak üzere ki bu hükümet politikası olması lazım. Artık Anadolu'nun boşalmasını önlemek için Anadolu'da gerçekten çok büyük bilim sanayi ve teknoloji kulvarlarının kurulması lazım, bunların yaygınlaştırılması lazım. Hatta ve hatta teknik liselerin, endüstri meslek liselerinin, teknoloji liselerinin isimlerinde ayrıca OSB'lerin içerisinde kurulması lazım. Talebelerin derslerin yanında pratiklerini de geliştirmesi lazım. Teknik liseyi bitirip tornavida tutamayan gençler var. Sözlerle ifadelerle çok zaman geçirdik. Artık bu zamanı kısaltıp bir an evvel bilimi teknoloji ile birlikte, tarımı da yükselterek ve bu teknolojiyi de Anadolu'ya yayarak hayata geçirmeliyiz" dedi.




Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2018, 20:34

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER