ANKARA KORE KÜLTÜRÜ İLE BULUŞUYOR

ANKARA KORE KÜLTÜRÜ İLE BULUŞUYOR

ANKARA KORE KÜLTÜRÜ İLE BULUŞUYOR
ANKARA KORE KÜLTÜRÜ İLE BULUŞUYOR  Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Kütüphane Bünyesinde Kore Kitaplığı Hazırladı…
Bakanlık, Kore’de Türk Kültürünü Tanıtmak Üzere Çalışmalar Sürdürüyor…

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kore Cumhuriyeti Milli Kütüphanesi arasında imzalanan Kültürel İşbirliği Anlaşması gereğince, Milli Kütüphane bünyesinde Kore Kitaplığı oluşturuldu. Bakanlık, Kore’de ülkemiz kültürünün tanıtımının yapılması amacıyla bir kitaplık oluşturulması için de mutabakata vardı.  
 
“Windows on Korea”

“Kore’deki Pencere” (Window on Korea) ismi ile hazırlanan kitaplıkta Kore Cumhuriyeti her yönüyle ülkemize taşınıyor. Ortalama 8 metrekarelik bir alanda oluşturulan stantta Kore’den getirilen ve ülkenin tarihini, ekonomisini, sanat ve aile hayatını, turistik yerlerini, beşeri bilimleri ile dilini tanıtan 3 bin 500 adet materyal yer alıyor. Çeşitli belgesel, dizi film ve müzik eserlerinden oluşan CD’lerin de sergileneceği kitaplık 5 yıl boyunca ziyaretçilere hizmet verecek.   
Güney Kore Büyükelçisi Jae Hyun Bae ve Büyükelçilik Müsteşarı Dong-Woo Cho ile Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Kore Cumhuriyeti Milli Kütüphane yetkililerinin de katılımıyla, 25 Ocak 2011 tarihinde, saat 15.30’da açılışı yapılacak olan kitaplığın açılış gününde Bakanlık Klasik Müzik Triosu tarafından bir konser verilerek, ayrıca bir de kokteyl düzenlenecek.

“Windows on Turkey”

Kültür ve Turizm Bakanlığı da, Türk kültürünü Güney Kore’ye taşımak üzere çalışmalar sürdürüyor.

Bakanlık, Kore Milli Kütüphanesi’nde bir Türkiye kitaplığı kurulması amacıyla Kore Cumhuriyeti ile mutabakat sağladı. Bu çerçevede “Türkiye’deki Pencere” (Windows on Turkey) ismiyle ülkemiz kültürü ile tarihi ve turistik dokusu Güney Kore’ye taşınacak. Bu kapsamda Türkiye’den Kore’ye ortalama 5 bin adet kitap ve CD’den oluşan materyal gönderilecek

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER