Ahlak değerlerini hiçe sayan, insanlıkla bağı yoktur

Ahlak değerlerini hiçe sayan, insanlıkla bağı yoktur

 Ahlak değerlerini hiçe sayan, insanlıkla bağı yoktur
Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Mesnevi’de İnsan ve İnsan Hakları adlı programda konuşan Doç Dr. Emin Işık, “Ahlak değerlerini hiçe sayan her ne durumda yada koşulda olursa olsun insanlıkla bağı yoktur” dedi.

Doç Dr. Işık konuşmasında, insan olmanın en önemli şartının ahlak değerlerine gerekli olan önemin verilmesi olduğunu belirterek şunları söyledi: “İnsanı ahlaki bir bütün olarak görmek gerekir.  Allah insanı değil beşeri yaratmıştır. Beşer ise bir canlı türünün kendisi yani yaradılıştan gelen bir olgudur.  İnsan kavramı ise farklı bir kavramdır. İnsanı insan yapan kazandığı ahlaki değerlerdir. İnsan boş bir kaset gibidir ve üzerine ne doldurursanız onunla anlam kazanır.”

Işık, konuşmasında insan hakları ile ilgili olarak ise şu ifadelere yer verdi: “İnsan olmanın hakkı vardır. Yani doğuştan gelen haklardır bunlar ve bu hakları insanların sahip oldukları sorumluluklardan ayıramazsınız.  Peygamber Efendimiz veda hutbesinde de insanların sorumluluklarına dikkat çekmiştir. Dolayısıyla sorumluluklara duyulan bağlılık insan haklarına olan saygı ve bağlılığı da beraberinde getirecektir. Bu hakların insanların sorumlulukları çerçevesinde korunmasıyla ilgili en iyi örnek Hz. Ömer’in insanlık tarihinde ilk defa kimsesiz çocuklar için açtığı yetimhane örneğinde gizlidir.  Bu da dinimizde çocuk haklarının dolayısıyla insan haklarının nasıl korunduğuna dair önemli bir dönüm noktası ve çok iyi bir örnektir. ”


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER