AB YOLUNDA GENÇ İLETİŞİMCİLER YARIŞMASI

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın himayesinde düzenlenen AB Yolunda Genç İletişimciler Yarışması Nihai Jüri değerlendirmeleri, Bakanlığın İstanbul Ofisi’nde gerçekleştirildi.

AB YOLUNDA GENÇ İLETİŞİMCİLER YARIŞMASI

Türkiye genelindeki 45 üniversitede yapılan yarışmada öğrenciler eserleriyle bir kez daha “Türkiyesiz Avrupa Birliği Eksik Kalır” mesajını verdi.

Bakan Bağış,  yarışmayı kazanan genç iletişimcileri, jüride yer alan akademisyenler ve profesyonel iletişimciler ile birlikte Avrupa Birliği Bakanlığı İstanbul Ofisi’nde düzenlediği bir basın toplantısı ile açıkladı.

Yarışmaya Türkiye genelinde 23 ildeki 45 üniversiteden 4 kategoride toplam 250 proje sunulduğunu ifade eden Bağış, öğrencilerin amatör çalışmalarının bakanlıkça değerlendirildiğini, akademisyenlerden oluşan ön jüri tarafından ilk elemelerin yapıldığını kaydetti. Bağış, sektörün duayenlerinin de gönüllü olarak, hiç bir bedel talep etmeden, tamamen Türkiye’nin demokratikleşme ve şeffaflaşma sürecine inançlarından dolayı projeye destek verdiklerini söyledi.

Bağış, yarışmaya katılan gençlere teşekkür ederek, ”Gerçekten Türkiye’nin AB sürecini önemsemek, AB sürecinde yaşadığı sıkıntıları, eserlerle kendi duygularıyla birleştirerek ortaya koymak gençlerimizin yaratıcı potansiyelini ortaya çıkarması açısından çok önemliydi. Hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Çünkü gençleri teşvik ettiler, onlara yardımcı oldular. Jüri üyelerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Egemen Bağış, AB sürecini canlandırmak için de herkesin katkısına ihtiyaç olduğunu da sözlerine ekledi.

Yarışma hakkında ayrıntılı bilgi ve sonuçlar, Avrupa Birliği Bakanlığı web sitesinde yer alıyor.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2012, 18:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER