8. ENGELSİZ FİLMLER FESTİVALİ BUGÜN BAŞLIYOR

12-18 Ekim tarihleri arasında çevrim içinde buluşturacak Engelsiz Filmler Festivali heyecanı, bugünkü film gösterimleriyle başlıyor.

8. ENGELSİZ FİLMLER FESTİVALİ BUGÜN BAŞLIYOR
 8. ENGELSİZ FİLMLER FESTİVALİ BUGÜN BAŞLIYOR

12-18 Ekim tarihleri arasında çevrim içinde buluşturacak Engelsiz Filmler Festivali heyecanı, bugünkü film gösterimleriyle başlıyor.

COVID-19 salgını nedeniyle sekizinci yılında Türkiye’deki tüm sinemaseverleri 12-18 Ekim tarihleri arasında çevrim içinde buluşturacak Engelsiz Filmler Festivali heyecanı, bugünkü film gösterimleriyle başlıyor.

ENGELSİZ FİLMLER FESTİVALİ’NDEN 8. YILINDA İLK TEMA

Pandeminin hayatımız üzerindeki etkilerinin izini sürecek Festival, bu yıl NORMALİ ARARKEN teması çerçevesinde programını şekillendirdi. COVID-19 salgını ile birlikte gündelik hayatlarımızda ortaya çıkan değişimler, bu döneme alışmaya çalışırken anlamı aşınan alışkanlıklarımız ve normal’ kabul ettiğimiz eskinin gün yüzüne vuran sorunları Festivali sekizinci yılında ilk defa bir tema etrafında program hazırlamaya itti.


FESTİVALDE TÜM GÖSTERİMLER BU YIL DA ERİŞİLEBİLİR VE ÜCRETSİZ

Türkiye ve dünya sinemasının festivallerde öne çıkan, çok konuşulan ve beğeniyle karşılanan filmlerini Türkiyedeki tüm sinemaseverlerle buluşturacak olan Festival, programında yer verdiği tüm filmleri her yıl olduğu gibi göremeyenler için sesli betimleme, duyamayanlar için ayrıntılı altyazı seçenekleri ile erişilebilir ve ücretsiz olarak izleyiciye sunacak. Festival’in çevrim içi film gösterimleri eff2020.muvi.com adresi üzerinden gerçekleştirilecek. Festival filmleri, web sitesinden açıklanan gün ve saatlerde bu platform üzerinden ücretsiz takip edilebilecek. Engelsiz Filmler Festivalinde film gösterimlerinin yanı sıra film ekipleri ve aktivistlerle gerçekleşecek söyleşiler de erişilebilir olacak. Filmlerle ilgili ayrıntılara, gösterim ve söyleşi takvimlerine Festival'in web sitesi olan engelsizfestival.com adresinden ulaşılabilir.


FARKLI COĞRAFYALARDAN 46 FİLM SEYİRCİSİNİ BEKLİYOR

27 kadın, 22 erkek yönetmene ait 46 filmin gösterileceği Engelsiz Filmler Festivalinin programında her yıl olduğu gibi; Engelsiz Yarışma, Dünyadan, Çocuklar İçin ve Uzun Lafın Kısası seçkileri ile, NORMALİ ARARKEN teması kapsamında Eski Normal: Beden, Eski Normal: Mekan, Eski Normal: Hayvan, Eski Normal: Şehir ve Eski Normal: Sanal Benlik seçkileri yer alıyor.


SİNEMASEVERLERDEN BİR FİLME “SEYİRCİ ÖZEL ÖDÜLÜ”

Engelsiz Yarışmanın bu yılki jürisinde ise yapımcı Gökçe Işıl Tunaoyuncu İpek Türktan Kaynak ve sinema yazarı Kaan Karsan yer alıyor. Jürinin belirleyeceği En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödülleri ile gösterimlerin ardından izleyicilerin vereceği oylar ile belirlenecek Seyirci Özel Ödülü sahipleri, 18 Ekim Pazarakşamı Festivalin YouTube hesabından yayınlanacak video ile ilan edilecek.


Engelsiz Filmler Festivali hakkında ayrıntılı bilgiye www.engelsizfestival.com adresinden ulaşabilir; Festival’in Facebook, Instagram, Twitter hesaplarından duyuruları takip edebilirsiniz.


İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109