7. GELENEKSEL BAL YARIŞMASI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

7. ADANA GELENEKSEL BAL YARIŞMASINDA ADANA BALINA ÖDÜL YAĞDI.

7. GELENEKSEL BAL YARIŞMASI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
 7. GELENEKSEL BAL YARIŞMASI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
7. ADANA GELENEKSEL BAL YARIŞMASINDA ADANA BALINA ÖDÜL YAĞDI.

TÜYAP Adana 11. Uluslararası Tarım ve Sera-Bahçe Fuarları’nın vazgeçilmez etkinliklerinden biri haline gelen 7. Adana Geleneksel Bal Yarışması’nın kazanları belli oldu.

115 arıcının ballarını sergilediği yarışmayı Adana’nın Feke ilçesinden Hüseyin Başer kazandı. İkinci sırayı Yüreğir’den katılan Hasan Yiğit alırken üçüncü ise İmamoğlu’ndan Hidayet Akıllıca oldu. Bal yarışmasının Adana Uluslararası Tarım ve Sera- Bahçe Fuarlarının simgesi haline geldiğine değinen TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz, “Adana’da; Bingöl, Kars, Muğla ballarına rakip olacak nitelikte ballar üretiliyor. Bu yıl 7.sini düzenlediğimiz bal yarışmamızda emeği geçen Adana Valiliğimize, Büyükşehir Belediyemize, Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze, Adana Ticaret Borsamıza ve Adana Arıcılar Birliğimize teşekkür ediyoruz. Dereceye giren bal üreticilerimizi de tebrik ediyorum” diye konuştu.


Adana’nın bal üreticileri, 7. Adana Geleneksel Bal Yarışması’nda en iyi olmak için yarıştı. 115 bal ve üreticisinin yarıştığı yarışmanın kazananı belli oldu. Dereceye giren ilk 10’a ödüllerini; Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediyesi Hüseyin Sözlü, Adana İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhammet Ali Tekin, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Adana Arıcılar Birliği Başkanı Yunus Kılıçkaya, Adana Milletvekili Fatmagül Demet Sarı, Çukurova Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Burak İnceoğlu ve Tüyap Adana Bölge Müdürü Salih Gökmen verdi.

Yarışmada ipi Feke ilçesinin üreticilerinden Hüseyin Başer göğüsledi. İkinci sırayı Yüreğir ilçesinden Hasan Yiğit alırken 3. Sırayı ise Hidayet Akıllıca aldı. Dereceye girenlere arıcılık malzemeleri hediye edilirken 1. olan bal da Adana Valisi Mahmut Demirtaş’a ikram edildi.

2018 yılındaki yarışmanın ulusal çapta olacağını duyuran Adana Arı Üreticileri Birliği Başkanı Yunus Kılıçkaya, “ Önümüzdeki yıl Türkiye’nin dört bir yanından balları ve üreticilerini buluşturmayı hedefliyoruz. Yarışmanın ulusal boyut kazanması için TÜYAP Adana Fuarcılık ile birlikte çalışmaya başladık. Seneye Türkiye’nin en iyi balını yine burada açıklayacağız” diye konuştu.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109