5. ULUSLARARASI CANLANDIRANLAR FESTİVALİ BAŞLIYOR!

Bu yıl beşincisi düzenlenen Canlandıranlar Festivali; Fransız Kültür Merkezi ile işbirliğinde; “Güzel günler çizeceğiz” mottosu ile yola çıkıyor.

5. ULUSLARARASI CANLANDIRANLAR FESTİVALİ BAŞLIYOR!
 5. ULUSLARARASI CANLANDIRANLAR FESTİVALİ BAŞLIYOR!

Bu yıl beşincisi düzenlenen Canlandıranlar Festivali; Fransız Kültür Merkezi ile işbirliğinde; “Güzel günler çizeceğiz” mottosu ile yola çıkıyor. Festivalin onur konukları; ünlü Fransız canlandırma yönetmeni Jean François Laguionie ve senarist Anik Le Ray. 

Festivalde bu yılki en önemli yenilik ise; Canlandıranlar Film Yarışması. Ulusal kısa metraj filmlerin aday olabileceği yarışmanın bu yılki jüri üyeleri ise; Emre Senan, Gülengül Altıntaş, Hüseyin Karabey, Kanat Atkaya, Meral Erez, Ömer Ahunbay ve Sevil Demirci. 
 
Ödül töreniyle ve kazanan filmlerin gösterimiyle açılacak olan festivalde Laguionie’nin iki uzun metrajlı filmi Louise Sahilde ve Black Mor Adası, Türkçe dublaj olarak her yaşa hitap eden ödüllü film Ernest ve Celestine gibi gösterimlerin yanında; seçtiği kısa film seçkisiyle J.F. Laguionie ile söyleşi ve Anik Le Ray ile senaristlerle brunch gibi etkinlikler de yer alıyor.
 
Festival mekanları; Fransız Kültür Merkezi/Taksim ve kargART/Kadıköy.
Festival destekçileri; Fransız Kültür Merkezi, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, AFCA, 16 Fete du Cinema Animation, kargART, Toonboom, ASIFA Hırvatistan ve Animasyon Cumhuriyeti.
 
Tüm gösterimlerin ücretsiz olduğu festivalde Fransız Kültür Merkezi’ndeki gösterimler için aşağıdaki linkten kayıt yaptırılması gerekmektedir.

Anik Le Ray ile senaristlerle brunch için ise; Facebook sayfası ve websitesinden detaylı bilgiler alınabilir.

Kayıt yaptırmak için, buyrun...:)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER