1’inci Sultangazi Gardaşlık Festivali başladı

Sivas’ın birbirinden farklı lezzetleri ve türküleri Sultangazi’ye taşındı.

1’inci Sultangazi Gardaşlık Festivali başladı

1’inci Sultangazi Gardaşlık Festivali başladı
Sivas’ın birbirinden farklı lezzetleri ve türküleri Sultangazi’ye taşındı. Sultangazi Belediyesi ile Sultangazi Sivaslılar Derneği’nin düzenlediği 1. Sultangazi Gardaşlık Festivali, başladı. Festival, renkli görüntülere sahne oldu.

Sultangazi Belediyesi, Anadolu’nun tarih kokan şehirlerinin lezzetlerini, müziklerini ve kültürlerini ‘Yöresel Günler’ ile ilçe sakinlerine tanıtmaya devam ediyor. Yiğidolar ve türkü diyarı Sivas, bu hafta Sultangazi'ye konuk oldu. 1. Sultangazi Gardaşlık Festivali'nde yöresel lezzetler damakları tatlandırırken türküler de kulakların pasını sildi.

 Sultangazi Belediyesi ile Sultangazi Sivaslılar Derneği’nin düzenlediği 1. Sultangazi Gardaşlık Festivali'ne AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler, Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, Zara Belediye Başkanı Fatih Çelik, Sivas Belediye Başkan Vekili Necmettin Yıldız, Gaziosmanpaşa Sancaktepe Kurucu Belediye Başkanı, İstanbul Sivas Konfederasyon Başkanı ve AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akkaya, AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanı Yıldırım Turan, BBP İlçe Başkanı Yakup Yılmaz, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Vasfiye Ayvalı, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Yasin Bakırcı, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 "SULTANGAZİ DEMEK, ANADOLU DEMEK"

Programın açılış konuşmasını yapan belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, "Memleket günlerimizi gönül coğrafyamızın tel tel işlenmiş her kesimi ile yapmaya gayret ediyoruz. Çünkü Sultangazi demek Anadolu demek, 81 vilayetin kardeşlik içerisinde huzur içerisinde bir arada yaşadığı insanların buluştuğu yer demek Sultangazi. Biz Sultangazi'ye Sultanşehir diyoruz, Sivaslılar da Sivas'a Sultanşehir diyor, esasından böyle de bir ortak paydamız var. Her konuşmamızda Sultangazi'yi Sultanşehir yapacağız diyoruz. Bunu derken, şimdiye kadar olduğu gibi kardeşlik hukukunun çok net ortaya konulduğu, artarak devam ettiği bir ilçe olsun istiyoruz. Biz Yöresel Günler etkinliklerimizi yaparken en önemli amacımız, bu kardeşler topluluğunun, 81 vilayetten hangisi burada program yapıyorsa, bir ve beraber olabildiğini göstermek ve insanlara da bunu hissettirmek istedik. Çünkü kardeşlik demek, bir ve beraber aynı yolda yürüyebilmek demek, arkada kardeşin varsa arkana bakmadan yürüyebilmek demektir” açıklamasını yaptı.

Başkan Dursun sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri ile şehri daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için her alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizler hizmeti yaparken en iyisini yaparız Allah'ın izniyle, ama bütün bunları yaparken gönüllere dokunabiliyorsak, esasında o zaman görevimizi yerine getirmiş oluruz. Yaptığımız işlerde insanların gönüllerine dokunamıyorsak, o zaman yaptığımız fiziki binaların hiç bir anlamı yoktur. 2021-2022 Kültür Sanat Sezonumuza Türkiyemizin en değerli ozanlarından, ki o da bir  Sivaslı, Aşık Veysel'in adını verdik. Bu sezon boyunca Aşık Veysel'i Türkiye'ye kattığı değerleri ile anacağız. Bu anlamlı sezonu çeşitli etkinliklerle dolu dolu geçireceğiz. İnşallah sezon sonunda özel bir şölenle Aşık Veysel Sezonunu taçlandıracağız.”

 "YİĞİDOLAR DİYARI SİVAS'A VE SİVASLILAR'A SELAM OLSUN"

AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler de bu güzel ortamda Sivaslılarla ve Sultangazililerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Güler, sözlerine şöyle devam etti:

"Kıymetli misafirler, değerli Sultangazililer, bugün burada sizlerle birlikte olmaktan büyük memnuniyet duydum. Hepinizi saygı ve seygiyle selamlıyorum.  Yiğidolar diyarı Sivas'a ve Sivaslılara selam olsun. Bu güzel organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

 "GARDAŞLIK, BÜYÜK TÜRKİYE'DİR"

Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, "Sivas tarihte en önemli değerleri ifade eder. Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Sivas, Türkiye'nin dört bir yanında vefasını gösteriyor. Gardaşlık sadece Sivas değil, bu gardaşlık 85 milyon büyük Türkiye, Van, Edirne, İstanbul, Sultangazi'nin 85 miyonun bir arada olduğu, bir ve beraber olduğu büyük Türkiye'dir gardaşlık. Belediyemiz ve derneklerimiz bu organizasyonları yapıyor, hemşehrilerimizi bir araya topluyor. Bunun için Belediye Başkanımıza hassaten teşekkür ediyorum" dedi

 "SİZE HİZMET EDENE SAHİP ÇIKIN"

İstanbul Sivas Konfederasyon Başkanı ve AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem programda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Değerli Belediye Başkanımıza bu güzel organizasyona ev sahipliğinden dolayı teşekür ediyorum. Sivas deyince akla Selçuklu geliyor, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı şehir geliyor. Selçuklu'nun başkenti, Selçuklu ruhuyla yoğurulmuş bir medeniyetin bir ecdadın torunları olarak İstanbul'a renk katıyoruz.  Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun memleketidir Sivas. Sivaslı hemşehrilerimize diyoruz ki, size hizmet edene sahip çıkın, Abdurrahman başkanımıza sahip çıkın."

“BÜTÜN İLLERİN GÜZELLİKLERİNİ YAŞIYORUZ”

Festivale eşiyle gelen 39 yaşındaki Funda Tarım, “Ben Karslıyım. Ama burada düzenlenen tüm festivallere geliyorum. Bu festival de güzel bir yer. Ürünleri, her şeyleri çok güzel. Sivas’a özgü peynirler, çökelekler, pekmezler, tahinler var. Daha önce Malatyalılar festivaline de gelmiştim. Bütün milletin gelmesini de isterim. Belediyemizin böyle bir şey yapması çok güzel” dedi.

43 yaşındaki Hakan Tarım da şu şekilde konuştu:

“Ben zaten bütün etkinliklere katılıyorum. Çünkü Türkiye'nin içindeki bütün iller bizimdir. Yöre fark etmeksizin, Sivas olsun, Malatya'sı olsun, Kars'ı olsun, her tarafı bize aittir. Bizim yaşam alanımızdır. Bizler vatanımıza sahip çıkmak için zaten buradayız. Sivas olmuş veya başka bir yer olmuş fark etmez. Burada ne kadar ürün alabiliyorsak bizim için o kadar iyidir. Buradan. Bütün illere gitmeden illerin güzelliklerini yaşıyoruz.”

Konuşmaların ardından Başkan Dursun ve beraberindekiler standları gezerek esnafla ve vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşlar Başkan Dursun'la bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Madımak ve Sivas köftesi ikramının ardından program türkü şöleni ile devam etti. Gardaşlık Festivali 4 Aralık Pazar akşamına kadar ziyaretçilerini bekliyor.
 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109