13 Yaşındaki Öğrenci 10 Bin Kapak Topladı

13 Yaşındaki Öğrenci 10 Bin Kapak Topladı

13 Yaşındaki Öğrenci 10 Bin Kapak Topladı
'Mavi kapak toplama kampanyası'na, arkadaşlarıyla birlikte 10 bin kapak toplayarak destek oldu.

Zonguldak'ta oturan ilköğretim okulu öğrencisi 13 yaşındaki Almina Basınçelebi, İstanbul Ataşehir Belediyesi'nin engellilere tekerlekli sandalye sağlamak amacıyla başlattığı 'Mavi kapak toplama kampanyası'na, arkadaşlarıyla birlikte 10 bin kapak toplayarak destek oldu.

Tekerlekli sandalyeye sahip engelli bir arkadaşından etkilenen Yayla İlköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencisi Almina Basınçelebi, belediyenin geçen yıl başlattığı kampanya ile ilgili gazetelerde gördüğü haberler üzerine mavi kapakları toplamaya başladı. Mahalledeki arkadaşlarının da destek olduğu Almina Basınçelebi, yaklaşık 2 ay içinde 10 bin mavi kapak topladı. Basınçelebi, 1000 kapakla 1 engellinin tekerlekli sandalye sahibi olduğu kampanya için topladığı kapakları bugün okul yönetimine teslim etti.

Okul Müdürü Ahmet Bozdemir, kendilerini duygulandırdığını söylediği öğrencisi Almina Basınçelebi'yi tebrik ederken, bütün arkadaşlarına da örnek olduğunu kaydetti. Bozdemir, kapakları Zonguldak Sakatlar Derneği aracılığıyla Ataşehir Belediyesi'ne ulaştıracaklarını söyledi.

Almina Basınçelebi ise belediyenin başlattığı kampanyanın çok güzel olduğunu belirtti. Basınçelebi, "Engelli arkadaşımdan çok etkilendim. Tekerlekli sandalyesi olmasaydı evden dışarıya çıkamaycaktı. Bütün engellilerin tekerlekli sandalyesinin olmasını istiyorum. Bu yüzden kampanyaya destek olmak istedim. Engellilerin tekerlekli sandalye ile çok mutlu olacağını düşünüyorum. Onların mutluluğu benim mutluluğum demektir" dedi. - Zonguldak

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER