12. ULUSLARARASI İSTANBUL MUTFAK GÜNLERİ BAŞLIYOR

12-15 Şubat 2014 tarihleri arasında Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafından bu yıl 12. düzenlenecek olan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Beylikdüzü’nde Tüyap Kongre ve Fuar Merkezinde yapılacaktir.

12. ULUSLARARASI İSTANBUL MUTFAK GÜNLERİ BAŞLIYOR
12. ULUSLARARASI İSTANBUL MUTFAK GÜNLERİ BAŞLIYOR

12. ULUSLARARASI İSTANBUL MUTFAK GÜNLERİ GASTRONOMİ FESTİVALİ TÜYAP KONGRE VE FUAR MERKEZİNDE YAPILACAK

12-15 Şubat 2014 tarihleri arasında Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafından bu yıl 12. düzenlenecek olan Uluslararası  İstanbul Mutfak Günleri Beylikdüzü’nde Tüyap Kongre ve Fuar Merkezinde yapılacaktir.

Türkiye’nin en büyük gastronomi yarışması ve festivali olan organizasyon 11 yıldır yapılmaktadır.99 ülkenin üye olduğu ve Türkiye'den de sadece Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu'nun dahil olduğu Dünya Aşçılar Birliği (WACS) işbirliği ile gerçekleşen organizasyon Uluslararası  düzeyde gastronomi dünyasını ülkemizde ağırlıyor. Dünyanın gastronomi alanında önde gelen ülkelerinin federasyonları ve dernekleri ile gerçekleşecek organizasyona bu yılda geçmiş yıllarda ki gibi yoğun ilgi bekleniyor. 25 farklı ülkeden en az 300 şef aşçı ve ülkemizden de 2500 aşçının katılımı beklenmektedir. Türk mutfağının dünya mutfağı ile entegrasyonunda büyük adımlar atılmasını sağlayan festival dünya lezzetlerini İstanbul’a taşıyacak.  Geçmişte yapılan başarılı organizasyonlarla iki yıl önce Dünya Aşçılar Birliği (WACS) tarafından “Kıtalar Arası (Continental) ” ünvanı alan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri ülkemizin genç şeflerine Uluslararası  düzeyde yarışma imkânı sağlıyor.

Hem yarışmak hem de ülkemizi gezebilme imkanı bulan dünyanın usta şefleri birbirinden renkli organizasyonlarla ağırlanıyor. Turizm açısından da ülkemize büyük değerler kazandıran İstanbul Uluslararası Mutfak Günleri, Türkiye ve dünya Gastronomi kültürüne yeni şefler kazandırırken Türk Mutfağının dünyada daha çok tanınması için köprü görevi üstleniyor.



Dünyaya açılma noktasında büyüyen ve Türkiye’de yer alan ulusal ve Uluslararası  gastronomi markaları açısından büyük bir tanıtım noktası oluşturan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri festival alanı içinde özel aşçılarla firmalara kendilerini tanıtma ve bilinirliklerini artırma imkânı sunuyor. Geçmiş yıllarda da Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri içinde yer alan markalar kendi tanıtımları noktasında büyük ivme kazandılar. Bu yıl geçmiş yıllara göre daha geniş bir alandan yapılacak organizasyon birçok farklı tanıtım açısını da beraberinde getiriyor.

* Kayııtlar 01/11/2013 tarihi itibariyle başlayacaktır. 01/11/2013 tarihinden itibaren Festival ile ilgili tüm ayruntı ve gelişmeleri //www.istanbulgastronomyfestival.com adresinden takip edebilirsiniz .


Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu
Balmumcu Mah., Barbaros Cad., Eser Apt. No:78 D:7 Beşiktaş 34349 İstanbul
Telefon: (0212) 272 33 53


YARIŞMA TAKVİMİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLA


ONLİNE BAŞVURU İÇİN TIKLA

YARIŞMA KATEGORİLERİ


Bireysel Yarışmalar

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2014, 16:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER