Et fiyatı 12 TL'ye inecek! Bakan Babacan et fiyatlarını değerlendirdi

Et fiyatı 12 TL'ye inecek! Bakan Babacan et fiyatlarını değerlendirdi

Et fiyatı 12 TL'ye inecek! Bakan Babacan et fiyatlarını değerlendirdi
Et fiyatı 12 TL'ye inecek!
Bakan Babacan et fiyatlarını değerlendirdi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'nin yapısal olarak hayvancılıkla ilgili maliyetlerin yüksek olduğunu belirtti ancak et fiyatlarını makul seviyede tutacaklarını da açıkladı.

 Et fiyatlarının düşürülmesi konusunda ilgili bakanlıklarla toplantılar yaptıklarını anlatan Babacan, ithalat kapılarını açıp ticareti serbestleştirmeleri durumunda bir çok canlı hayvanın ve etin Türkiye'ye getirileceğini, böylece fiyatların düşeceğini ancak Türkiye'de de hayvancılığın biteceğini söyledi. Bu noktaya gitmesini arzu etmediklerini ifade eden Babacan, "Yaptığımız şu, ölçülü bir miktarda ölçülü bir süre ithalat kapısını açık tutup, et fiyatlarının belli bir noktanın üzerine geçmesini önlemeye çalışmaya çalışıyoruz. Karkas etin kilosu, 12, 13, 14 lira olursa makul gibi olacak.

Ama bunun üzerine çıktığında da o zaman ithalat kapısını daha da açıp et fiyatlarını kontrol altına almamız gerekiyor. Et fiyatlarını makul ölçüde tutacağız" diye konuştu. Referandum ve olası sonuçlarını da değerlendiren Bakan Babacan, "Hayır çıkması durumunda Türkiye yeni bir krize sürüklenir vs... belki o noktaya gitmez ama Türkiye çok önemli bir fırsatı kaçırır. Bunun için bir bedel öder" dedi.


ET BALIK KURUMU TÜM ŞUBELERİNİN ADRES VE TELEFONLARI İÇİN TIKLA

ET BALIK KURUMU İSTANBUL ŞUBELERİNİN ADRES VE TELEFONLARI İÇİN TIKLA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER