Ataşehir Emlakta Prime Doymuyor

Ataşehir'de satılık konut ve ticari gayrimenkul fiyatlarındaki artış yatırımcıları sevindirdi.

Ataşehir Emlakta Prime Doymuyor
Ataşehir Emlakta Prime Doymuyor

Ataşehir'de satılık konut ve ticari gayrimenkul fiyatlarındaki artış yatırımcıları sevindirdi.

Son yılların en çok fazla prim yapan bölgesi Ataşehir'de satılık konut fiyatları bir senede tam yüzde 41 oranında artış gösterdi. Temmuz 2014 itibariyle metrekare ortalama fiyatın 4 bin 179 liraya ulaştığı Ataşehir'de kiralık evlerin metrekaresi ise yüzde 21 artarak 19 lirayı buldu.

Hurriyetemlak.com Temmuz 2014 Emlak Endeksi'ne göre; Ataşehir'de fiyatların en yüksek olduğu bölge beş bin 867 lira metrekare piyasa fiyatıyla Barbaros Mahallesi. En çok fazla artışın yaşandığı lokasyon ise bir senede yüzde 44'lük prim oranıyla Yenişehir Mahallesi. Bu kısımda ortalama metrekare fiyatı şu anda 3 bin 914 liraya ulaşmış durumda.

Özellikle İstanbul Finans Merkezi projesiyle yatırımcıların gözbebeği haline gelen Ataşehir'de ticari gayrimenkul fiyatlarındaki artış da önem arz ediyor . Önceki yıla göre satılık ticari ünite fiyatlarının yüzde 27 oranında artış gösterdiği ilçede metrekare fiyatları 6 bin 364 lirayı buldu. Ataşehir'in en pahalı bölgesi Barbaros Mahallesi'nde ise metrekare ortalama fiyat 7 bin 403 liraya çıktı. Kira fiyatları da yüzde 8 artarak metrekaresi 23 liraya ulaştı.

ATAŞEHİR EMLAK İLAN SAYILARINDA İNANILMAZ ARTIŞ

Ataşehir'in yükselişi ilan sayılarına da yansıdı. hurriyetemlak.com'dan alınan verilere göre; son bir senede Ataşehir'deki satılık konut ilanları bir evvelki yıla göre tam yüzde 158 oranında artışla göze çarptı . Kiralık konut ilanlarına bakıldığında ise yüzde 55 oranında artış söz konusu oldu. Ticari gayrimenkul ilanlarına bakıldığında ise satılıklarda yüzde 81'lik artış göze çarparken, kiralık ticari gayrimenkul ilanları tam yüzde 55 oranında artış oldu.


ATAŞEHİR EMLAKÇILAR, ADRES VE TELEFONLARI

ATAŞEHİR İNŞAAT FİRMALARI, ADRES VE TELEFONLARI

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2014, 12:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER