Yalova, altın çilekle zirveye oynayacak

Yalova, altın çilekle zirveye oynayacak

Yalova, altın çilekle  zirveye oynayacak
Yalova, altın çilekle  zirveye oynayacak

Başbakan Erdoğan'ın vazgeçilmezi Altın Çilek'in üretiminin Yalova'da yaygınlaştırılması için çalışma başlatıldı

Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü bünyesinde yürütülen çalışmayla halk arasında ''altın çilek'' olarak bilinen ''güvey feneri''nin yetiştiriciliği yaygınlaştırılacak.

Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Emin Ergün, halk arasında ''altın çilek'' veya ''yer kirazı'' olarak bilinen ''güvey feneri''nin, Türkiye genelinde yaygınlaştırılması için 1995'ten beri çalıştıklarını ve bu yıl 10 bin fide ürettiklerini kaydetti.

Fideler dağıtıldı

Yalova'da bu yıl 2 köyde üretim yaptıklarını belirten Ergün, enstitüde ürettikleri 10 bin fideyi Yalova, Bursa ve Antalya başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki üreticilere verdiklerini bildirdi. Ergün, şu bilgileri verdi:

''Enstitümüzde güvey feneri ile ilgili ilk adaptasyon çalışmalarına 1995 yılında başladık. Yapılan çalışmalarla bitkinin ılıman iklim kuşağında yetiştirilebileceğini ortaya koyduk. Çalışmalardan elde edilen bulgularla her yıl yaptığımız sebze yetiştiriciliği kursunda alternatif ürünler grubunda, söz konusu sebzenin tanıtımını yapıyoruz. Yürüttüğümüz çalışmalarla üreticilerimize yardımcı olmak istiyoruz. Bu yüzden bu yıl 10 bin fide ürettik.''

Tarım İl Müdürlüğü de üretim yapmak isteyen yetiştiricilere teknik eğitimler veriyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109