Karadeniz'de petrol çıkabilir de...

Karadeniz'de petrol çıkabilir de...

Karadeniz'de petrol çıkabilir de...

Enerji Bakanı Yıldız, ''Karadeniz'de petrol çıkmayabilir, bulursak çok iyi olur, fakat bulunabilir de. Bulamazsak bir şeyin sonu değil'' dedi.

    
TRABZON - Çeşitli temas ve ziyaretler için Trabzon'da bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin İran'ın Türkiye'den işlenmiş petrol ürünleri aldığını, BM'nin de İran'a yönelik yatırımları bulunduğunu belirterek, ''burada hükümetin dahli ne olacak?'' şeklindeki sorusu üzerine Yıldız, BM kararlarının Türkiye'yi bağladığını, ancak enerji başlıklarıyla alakalı BM Güvenlik Konseyi'nin şu anda bir kararının bulunmadığını ve özel sektörün de bu konudaki ticaretinin sürdüğünü söyledi. Konuyla ilgili bir soru üzerine, Nabucco Doğal Gaz Boru Hattı Projesinde kaynak arayışıyla ilgili Azerbaycan'ın önemli alternatiflerden biri olduğunu, ancak böyle bir projenin sadece Şahdeniz 2 ile karşılanamayacağını belirten Yıldız, hatta, Türkmenistan, Irak ve hatta şartların oluşması halinde İran'dan da gaz alma ihtimalinin her zaman açık olduğunu kaydetti.

Nabucco için Proje Destek Anlaşması'nın imzalanması konusunda Türkiye tarafından bir sıkıntı bulunmadığını ve Türk tarafı olarak buna hazır olduklarını ifade eden Enerji Bakanı, Avrupa'nın genelde tatilde olduğu için söz konusu anlaşmanın bugüne kadar imzalanamadığını, ancak her an imzalanabileceğini bildirdi.
Haberin devamı ↓reklam

KARADENİZ'DE PETROL ÇIKMAYABİLİR
Leiv Eiriksson gemisi ile Karadeniz'de yapılan petrol aramalarında bu ay içinde sonuç çıkmasının beklendiğinin hatırlatılması üzerine Bakan Yıldız, Ağustos'un ikinci haftası buradan bir sonuç alınabileceğini söyledi.

Yıldız, ''Bu vesile ile tekrar söylüyorum. Karadeniz'de petrol çıkmayabilir. Bulursak çok iyi olur, fakat bulanamayabilir de. Bulamazsak bir şeyin sonu değil. Bulursak çok iyi olur'' dedi.

Her sondajın olumlu sonuçlanmayabileceğini vurgulayan Yıldız, Kuzey Denizinde 2 ayrı bölgede 17 kuyu delindiğini ve ilk 16 sondajda bir şey çıkmayıp 17'inci sondajda çıkan, 32 kuyuda çıkmayıp 33'üncüde çıkan yerler bulunduğunu ve bu konuda yalnızca sabırlı olunması gerektiğini kaydetti.

Afşin-Elbistan C-D sahaları için yeniden ihaleye çıkılıp çıkılmayacağı yönündeki soru üzerine Taner Yıldız, çevre koşullarından kamulaştırmaya kadar tüm zemini hazırlayıp, özel sektöre işi cazip hale getirdikten sonra ihaleye çıkılacağını ifade etti.

FIKRA GİBİ ŞİKAYET
Bu arada Enerji Bakanı Yıldız gazetecilerle sohbetinde, önceki gün Trabzon Çaykara beldesinde halk ile sohbeti sırasında ilginç bir şikayet aldığını anlattı.

Yıldız'ın ''Bugüne kadar bana iletilen en ilginç sorunlardan'' diye tanımladığı olay ise bir fıkrayı aratmıyor. Kendisinin bir şikayeti olduğunu ve yardım istediğini söyleyerek Bakanın yanına gelen vatandaş, şikayetini ''Benim sorunum kapıyı açınca ayı çıkıyor'' şeklinde dile getirir. Tebessümle karşıladığı bu olay karşısında nasıl bir önlem aldığını soran Bakan Yıldız, vatandaştan ''eline geçeni atarak kaçırmaya çalıştığı'' cevabını alır. Vatandaş, silahla vurmama nedenini ise ''Eğer vuramazsam ayı evimi başıma yıkar, o nedenle vurmuyorum'' diye açıklar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER