Ekol Anaokulu, harika bir okul öncesi eğitim kurumu

Okul öncesi eğitim kurumlarında, her ne kadar eğitim kurumu olma niteliği yapısallığa göre değişiyorsa da, pek çok donanımlı okul anaokulu ve yuva adı altında değerlendiriliyor.

Ekol Anaokulu, harika bir okul öncesi eğitim kurumu
 Tabii okulların yalnızca donanımlı olması yetmiyor. Donanımlı okul öncesi öğretmenliği mezunu öğretmenler ve onların başında da yetkin bir yönetici ve başöğretmen gerekiyor. İşte Ataşehir Ekol Anaokulu hem iç ve sınıf donanımıyla, hem de öğretmen yapısıyla böyle bir okul. Behiye Sakaoğlu okul kurucusu ve sorumlu müdür. Sakaoğlu, Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü mezunu; yıllarca anaokullarına öğretmen yetiştirmiş deneyimli bir kişi. Yaptığı çalışmalar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ödüllendirilmiş.

Ekol’ün eğitim anlayışı; her çocuğun sahip olduğu yetenekleri, ilgi alanlarını, yakın çevre içinde bulunduğu kültürü de göz önüne alarak değerlendirerek, Reggio Emilia yönetimiyle çocuğun yeteneklerinin gelişimini sağlayarak kendi alanında onu lider olarak yetiştirmek. Reggio Emilia metodunda yeteneklerin gelişebilmesi için özenle düzenlenmiş ortam sunulması en önemli koşul. Ekol Anaokulu da bu donanımların hepsine sahip.

Bugüne kadar yaptığımız söyleşilerden çok farklıydı Ekol Anaokulu’ndaki etkinliğimiz. Etkinlik salonuna çocukların anne-babaları da katıldı: İlk kez hem öğretmenlerinin, hem anne-babalarının, hem de bir yazarın söyleşisinde katılıcı rol aldılar.
www.atasehirekolanaokulu.k12.tr

İletişim Bilgileri
Adres     :     Barbaros Mah. Mimar Sinan Cad. No: 125 (Pk:34746) br/Ataşehir / İSTANBUL
Telefon     :     0216 315 46 63 br/ 216-3155345pbx
Fax     :     0216 315 48 70
E-Mail     :     [email protected]

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109