YEŞİLAY, GENÇ YETENEKLERİ ÖDÜLLENDİRDİ

Yeşilay’ın İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte bu yıl 6.’sını düzenlediği “bağımlılık” temalı “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yarışmasında kazananlar belli oldu.

YEŞİLAY, GENÇ YETENEKLERİ ÖDÜLLENDİRDİ
 YEŞİLAY, GENÇ YETENEKLERİ ÖDÜLLENDİRDİ

Yeşilay’ın İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte bu yıl 6.’sını düzenlediği “bağımlılık” temalı “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yarışmasında kazananlar belli oldu.

Öğrencilerin, ailelerin ve öğretmenlerinin katılımıyla 3 Haziran’da düzenlenen ödül töreninde afiş, resim, kompozisyon, şiir, karikatür ve kısa video kategorilerinde değerlendirmeye hak kazanan 125 çalışma arasından 15 eser sahibine ödülleri verildi.

Yeşilay’ın, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği, “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yarışmasında kazananlar belli oldu. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri, 3 Haziran Cuma günü Yeşilay Genel Merkezi/Sepetçiler Kasrı’nda gerçekleştirilen törende takdim edildi.
Bu yıl 6.’sı düzenlenen ve ana teması “bağımlılık” olarak belirlenen “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yarışmasına ilkokul, ortaokul ve liselerden, sigara, alkol, uyuşturucu madde ve kumar bağımlılığının zararlarını anlatan pek çok eser katıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeşilay temsilcilerinden oluşan jüri üyeleri, afiş, resim, kompozisyon, şiir, karikatür ve kısa video gibi kategorilerde değerlendirmeye hak kazanan 125 çalışma arasından 15 eseri derece almaya layık gördü.
Sunuculuğunu sevilen radyo programcısı Cem Arslan’ın yaptığı törende konuşan Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk bağımlılıkların önlenmesinde doğru bilgilerin, doğru yöntemlerle uygulanmasının ve aktarılmasının önemini vurgulayarak şunları söyledi:
“2011 yılından bu yana Yeşilay’ın ilkokul, ortaokul ve liseler arasında gerçekleştirdiği bu yarışmayla öğrencilerimiz bağımlılıkların insan hayatına etkisini hem öğreniyor, hem de yeteneklerinizle harika eserler ortaya çıkarıyorlar. Gençlerimizin eserlerinde yansıttıkları bağımlılık tanımı ve sebep olduğu etkiler, bizim de bu konuya farklı perspektiflerden bakmamızı sağlıyor. Yarışmamıza katılan tüm öğrencilerimize, emeği geçen okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize, ailelerine, jüri üyelerine ve bu çalışmada her zaman yanımızda olan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönülden teşekkür ediyoruz.”
Törene dereceye giren eser sahibi öğrenciler, öğretmenler, okul yöneticileri ve aileler katıldı. Dereceye giren öğrenciler, madalya, başarı plaketleri ve para ödülleri ile ödüllendirildi.
SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK YARIŞMASI / DERECEYE GİRENLER


ŞİİR
1. Sultan ÖZYILMAZ – Bahçelievler Vali Recep Yazıcıoğlu Ortaokulu
2. Beyza DOĞUNAY - Cevizli Ortaokulu
3. Özlem ALAGÖZ - Kazım Karabekir Anadolu İmam Hatip Lisesi
RESİM
Birinci eser seçilmemiştir.
2. Zeynep BAPUŞÇU - Mehmet Akif Ersoy İlkokulu
3. Hatice Serra ARSLAN - Gaziosmanpaşa Şefkat İlkokulu
AFİŞ
1. Özge OCAK - Sabancı 50. Yıl Anadolu Lisesi
2. Sudenaz ARSLANTÜRK - Habire Yahşi Lisesi
3. Esra KÖKSAL - Selçuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
KARİKATÜR
1. Cansu AÇIKGÖZ - İHKİB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
2. Begüm DOKUZLAR - Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sos. Bil. Lisesi
3. Büşra YAVUZ - Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi
KISA VİDEO
Birinci eser seçilmemiştir.
İkinci eser seçilmemiştir.
3. Yağmur GENÇ - İHKİB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
KOMPOZİSYON
1.Elif ÖNEMLİ - Dede Korkut Anadolu Lisesi
2. Şahnur YILMAZ - Haydar Akın Anadolu Mesleki Teknik Lisesi
3. Hatice Nazlı YEŞİL - Biltek Koleji

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109