Yeni bir dünyaya açılan kapı: BİAKADEMİ

BİAKADEMİ Bilim İletişim Akademisi; Diksiyon ve Etkili Konuşma - İletişim Eğitimleriyle, farkındalık kazanmak isteyenlerin adresi.

Yeni bir dünyaya açılan kapı: BİAKADEMİ
 Yeni bir dünyaya açılan kapı: BİAKADEMİ

BİAKADEMİ Bilim İletişim Akademisi; Diksiyon ve Etkili Konuşma - İletişim Eğitimleriyle,  farkındalık kazanmak isteyenlerin adresi.



BİAKADEMİ Bilim İletişim Akademisi; Diksiyon ve Etkili Konuşma - İletişim Eğitimleriyle, konuşması ve beden dili ile insanları etkilemek ve böylelikle iş hayatında farkındalık kazanmak isteyenlerin adresi.

BiAKADEMİ; haber spikerliği ve sunuculuk alanında tecrübeli eğitmenleri eşliğinde, kamera ya da topluluk önünde konuşan kişilerin Türkçeyi doğru kullanarak etkili bir şekilde kendilerini ifade edebilmelerini, heyecanlarını kontrol edebilmelerini ve beden dili ile doğru ve etkili mesajlar verebilmelerini amaçlıyor.
Nefes, Renk, Aromaterapi, Protokol Kuralları gibi farklı alanlardaki BİAKADEMİ eğitim ve atölyeleriyle de, yine alanında yetkin kişiler ya da akademisyenler tarafından, mesleki ve kişisel gelişim konusunda katılımcılara alanındaki en doğru bilgileri ulaştırmayı hedefliyor. 
BİAKADEMİ Bilim İletişim Akademisi’nin kurucusu olan ve aynı zamanda akademide Diksiyon, Etkili Konuşma ve Protokol Kuralları eğitimleri veren Seyhan Karaman’la BİKADEMİ’yi konuştuk. 

“Gerçek Bilginin Adresi” diyerek çıktıkları bu yolda, alanında yetkin isimler tarafından gerçekleştirilen farklı konulardaki mesleki ve kişisel gelişim eğitimleri, zirveleri ve atölyelerini kursiyerleriyle buluşturduklarını belirten Seyhan Karaman şunları söyledi; 
Sektöre hâkim, ekranlardan tanıdığınız isimlerden alabileceğiniz mesleki ve kişisel gelişim eğitimlerini, sektörünüzün dünü ve bugününü tartışarak modern eğitim anlayışıyla, yarına ışık tutacak yöntem ve bilgilerle sizlere sunuyoruz.
BİAKADEMİ olarak eğitim faaliyetlerimiz yanı sıra medya planlama ve satın alma alanında, uzun yıllara varan iş birliklerimizden oluşan gücümüzle, reklam ve tanıtım konularında da hizmet vermekteyiz. Firmaların pazar değerlendirmelerini ve hedeflerini tespit ederek, ulaşılacak kitleyi belirleyerek uygun medya karmasını oluşturuyoruz. Firmalar ve ürünlerine yakışacak kalitedeki hizmeti, sektördeki en rekabetçi fiyatlarla basit ama etkili çözüm sunabilecek yapıda olduğumuzu özellikle belirtmeliyiz. Bu alanda da firmaların ürün ve hizmetlerinin daha geniş mecralarda ve daha çok tüketici tarafından seçilmesi için çalışmalar yapıyoruz.
Etkili Konuşma ve İletişim Eğitimi ile Diksiyon ve Etkili Konuşma Eğitimi sayesinde kendilerine güveni yüksek birey olmak isteyen herkese kapılarının açık olduğunu vurgulayan Seyhan Karaman şunları söyledi;
“Meslekleri gereği Radyo-TV programlarına sık sık konuk olan, mikrofon veya kamera karşısına geçen, konferans-seminer veren, sunum yapan kişiler ile basın sözcülerinin ve topluluk karşısında heyecanlanmadan konuşabilmek, kişisel gelişimine katkıda bulunmak isteyen kişilerin (akademisyen, avukat, hâkim, öğretmen, yönetici, sağlık profesyoneli, politikacı vb.) Türkçeyi doğru kullanmaları olmazsa olmaz şarttır. Ayrıca akıcı, anlaşılır, Türkçe kurallarına uygun ve etkili bir şekilde kendilerini ifade edebilmeleri, topluluk önünde konuşurken heyecanlarını kontrol edebilmeleri, tüm sesleri doğru ve güzel söyleyebilmeleri ve beden dili ile doğru ve etkili mesajlar verebilmeleri gerekiyor. BİAKADEMİ olarak bunu sağlamak da bizim görevimiz.
Program ile, katılımcıların; Türkçeyi doğru kullanarak akıcı, anlaşılır ve etkili bir şekilde kendilerini ifade edebilmeleri, topluluk önünde konuşurken kaygılarını kontrol edebilmeleri ve beden dili ile nefeslerini doğru kullanarak mesleklerinde daha başarılı olmaları için gereken Diksiyon kurallarının anlaşılmasını ve öğrenilmesini sağlamayı hedefliyoruz.




BİAKADEMİ NEFES EĞİTİMİ 
ve NEFES ATÖLYESİ
BİAKADEMİ’nin bir diğer bir eğitim alanı ise Nefes Eğitimi ve Nefes Atölyesi.
Eğitmen Hümeyra Kılıç’ın verdiği Nefes Eğitimiyle, bilinçli nefeslerle derin nefes alıp uzun nefes vermeye yönelik çalışmalarla bedenin daha sağlıklı ve enerjik olmasını sağlayabilirsiniz. Aldığınız nefeslerle psikolojiniz arasında derin bir bağ vardır. Nefes alışverişinizi dönüştürerek birçok duygunuzu da dönüştürebilirsiniz. Böylece yaşamınızı dönüştürmüş olursunuz. Nefes eğitiminin amacı doğru ve amaca yönelik nefes alma tekniklerini öğrenmektir. 
Derin bir nefes alın, hayatınız değişsin…
Dakikadaki nefes sayımız yaşam ömrümüz üzerinde etkilidir. Dakikada 2 nefes alan balinalar 220 yıl yaşarlar. Dakikada 3 nefes alan kaplumbağalar 150 yıl, dakikada 16 nefes alan atlar 50 yıl yaşarlar. İnsanlar ortalama 12 nefesle 80 yıl yaşarlar. 
“Kanserin birinci nedeni damar kanındaki oksijen yetersizliğidir.” Dr. Otto Warlburg 1931 yılında bu tespiti ile Nobel Ödülü almıştır.
Nefes Eğitimi 6 hafta boyunca haftada bir gün 1,5 saat, eğitimi tamamlayanların katılabileceği Nefes Atölyesi ise haftada 1 gün 1 saattir. Eğitim ve Atölyeyi tamamlayanlara katılım belgesi verilmektedir. (Eğitim Tarihi 9 Ocak 2021)




BİAKADEMİ RENK EĞİTİMİ 
VE ATÖLYELERİ
BİAKADEMİ’nin Dr. Öğr. Üyesi Rana Özyurt Kaptanoğlu eğitmenliğinde gerçekleştirdiği bir diğer eğitim ise Renk Eğitimi. Mottosu ise “Hayatınızı Renklendirin”.                           
Biyoenerji ve Reiki 1. Adım, Renk Enerjisine Geçiş, Kıyafette Renk ve Numeroloji konu başlıklarından oluşan eğitim dört hafta boyunca haftada bir gün 1,5 saat sürerken eğitimi bitirenlerin katılabileceği Renk Atölyeleri ise iki haftalık toplam 3 saatlik bir eğitimden oluşmaktadır. Atölye konuları; Dekorasyonda Renk, Makyajda Renk, Sıcak Satışta Renk, Motivasyonda Renk, Eğitimde Renk, Renkli Meditasyon, Renkli Yoga ve Renkli Reiki 2. Adım. Ancak Renk Eğitimi ve bir Atölye bitirenlere, Renkli Reiki 2. Adım ücretsiz olarak hediye edilmekte ve yine eğitimi tamamlayanlara katılım belgesi verilmektedir. (Eğitim Tarihi 9 Ocak 2021)



BİAKADEMİ AROMATERAPİ 
EĞİTİMİ VE ATÖLYELERİ
BİAKADEMİ tarafından 23 Ocak 2021 tarihinde gerçekleştirilecek Aromaterapi Atölyesinin konusu ise “Yaşlanma Karşıtı Etkili Cilt Bakım Ürünleri Hazırlama”
Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Kaman’ın eğitmenliğini yaptığı atölyenin mottosu “Cildimizi yaşlanırken bile korumaya özen gösterebiliriz”
Aromaterapi Atölyesi’nin teorik bölümünde cildin yaşlanma biçimini öğrenme, UVA ve UVB ışınlarının cilt yaşlanmasındaki etkisi, yaşlanma karşıtı cilt ürünlerinde vitaminlerin desteği, cildin anatomisi, cilt tiplerinin özellikleri ve cilt tiplerine göre kullanılabilecek uçucu ve sabit yağlar hakkında bilgiler verilecektir.
Teorik bilgiler dışında ayrıca 3 ayrı ürünün formülü hazırlanacaktır. Bu ürünler yaşlanma karşıtı etkili göz çevresi serumu, yaşlanma karşıtı etkili yüz serumu ve multivitamin yüz ve vücut losyonudur.
Üç saatlik Yaşlanma Karşıtı Etkili Cilt Bakım Ürünleri Hazırlama Atölyesi’nde katılımcılara hediye olarak saç dökülmesinde saçın yeniden büyümesini teşvik etmek için masaj yağı tarifi verilmesinin yanı sıra yine diğer eğitimlerde olduğu gibi katılımcılarına katılım belgesi verilmektedir.



Bilim İletişim Zirvesi
BİAKADEMİ, Türk medyasının önde gelen isimleriyle 17 ve 24 Ekim 2020 tarihlerinde, salgın sürecinden dolayı çevrim içi platformda, Bilim İletişim Zirvesi gerçekleştirdi. Zirvenin teması “Doğru Konuşuyor muyuz?” oldu.  Zirvenin ilk günü, Eski TRT Başspikeri Emin Baykırkık’ın verdiği seminerin ardından, BİAKADEMİ Kurucusu, Spiker & Sunucu Seyhan Karaman ve Nefes Eğitmeni Hümeyra Kılıç seminer verdi. Zirvenin ikinci gününde yine deneyimli Haber Spikerleri ve Sunucular Murat Atıl ve Seyhan Karaman’ın ardından Nefes Eğitmeni Hümeyra Kılıç’ın seminerleri yer aldı.
Dilimizin, ekranlarda ve halk arasında ne derece doğru kullanılabildiğine ve çok sık yapılan hatalara dikkat çekmeyi hedefleyen Bilim İletişim Zirvesi, “Diksiyon, Sözlü İletişim Kuralları, Etkili İletişim, Kelimelerin Doğru Kullanımı, Nefes Kontrolü, Diyafram, Beden Dili, Dil-Dudak-Çene Tembelliği, Plaza Dili Kullanımı, Protokol Kuralları, Akıcı Konuşma, Sahne Korkusu ve Heyecanı Yenme, Doğaçlama” konuları perspektifinden ele alındı.
Zirvenin açılış konferansı 17 Ekim Cumartesi günü, eski TRT Başspikeri Emin Baykırkık tarafından “Sözlü İletişimin Kuralları, Vurgu, Ulama, Daralma” başlığı ile gerçekleştirildi. Devamında yine Emin Baykırkık’ın “Etkili İletişim” başlığıyla yaptığı sunumun ardından, Seyhan Karaman “Kelimelerin Doğru Kullanımı, Yaygın Yanlışlar” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.  Nefes Eğitmeni Hümeyra Kılıç’ın “Nefes Teknikleri ve Diyafram Egzersizleri” sunumuyla zirvenin ilk günü sona erdi.
Zirvenin ikinci gününde ilk konuşmacı “Beden Dili” konusuyla Spiker & Sunucu Murat Atıl oldu. Ardından BİAKADEMİ Kurucusu, Spiker & Sunucu Seyhan Karaman, “Dil-Dudak-Çene Tembelliği, Plaza Dili ve Protokol Kuralları” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.
Seyhan Karaman’ın “Akıcı Konuşma, Sahne Korkusu ve Heyecanı Yenme, Doğaçlama” başlıklı ikinci sunumunun ardından son konuşmacı olarak Nefes Eğitmeni Hümeyra Kılıç’ın “Nefes Teknikleri ve Akciğer Vital Kapasitesini Genişletme” başlıklı sunumuyla Bilim İletişim Zirvesi sona erdi.



 “Kuantum, Beyin ve 
Düşünce Gücü” Zirvesi
BİAKADEMİ, Türk bilim dünyasının beyin alanındaki çalışmaları ile önde gelen akademisyenleriyle 30 Kasım 2020 tarihinde, salgın süreci gereği olarak çevrim içi platformda, Bilim İletişim Zirvesi gerçekleştirdi. Zirve’nin teması “Kuantum, Beyin ve Düşünce Gücü”. Zirvede ilk olarak Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Sultan Tarlacı’nın verdiği “Kuantum-Beyin, Felsefe ve Mistisizm” başlıklı seminerin ardından, Nöropsikofarmakoloji Uzmanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay’ın “Düşünce Gücüyle Başkalarını Yönetebiliyor muyuz?” başlıklı sunumu yer aldı. Zirvenin son konuşmacısı olarak Sinirbilim Uzmanı Prof. Dr. Sinan Canan “Beyin ve Düşünce Gücü” başlıklı sunumuyla yer aldı.




BİAKADEMİ GÜNDEMİ
Seyhan Karaman; BİAKADEMİ GÜNDEMİ adıyla @biakademicomtr instagram sayfasından haftada 1 kez gerçekleştirdikleri programların Kent Ekranı You Tube kanalında da yayınlandığını söyledi.
Program konukları; Prof. Dr. Tayfun Uzbay, Prof. Dr. Sultan Tarlacı, Prof. Dr. Sinan Canan, Prof. Dr. Sevil Atasoy, Nevra Serezli, Doç. Dr. Tayfun Doğan, Doç. Dr. Rana Özyurt Kaptanoğlu, Kerim Güç, Fulin Arıkan, Murat Atıl, Tarkan Koç, Nesibe Müsevitoğlu vb. değerli çalışmalarıyla medyada sık sık yer alan akademisyenler ya da başarılı sanatçılar.










Seyhan Karaman
Kurucu
BiAKADEMİ - Bilim İletişim Akademisi
1993 yılında Trakya Üniversitesi, Kırklareli Meslek Yüksekokulu İşletme Bölümü ön lisans programını ve 2017 yılında Anadolu Üniversitesi, İktisat Fakültesi, Uluslararası İlişkiler lisans programını tamamlamıştır. 2019 yılında Üsküdar Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Medya ve Kültürel Çalışmalar Tezli Yüksek Lisans Programında “Türkiye’de Haberciliğin Dönüşümü ve Retorik” başlıklı tezi ile (Tez No: 600093) master (yüksek lisans) derecesini almıştır.

Trakya Üniversitesi’nde öğrenci iken 1992-1993 yılları arasında yarı zamanlı olarak, Kırklareli Belediyesi Televizyonu, Kanal 39 Haber Spikeri ve Gözde FM Program Sunucusu olarak çalışmıştır. 1993-1998 yılları arasında çeşitli şirketlerde (Emre Tavuk Ltd. Şti., Bey İnşaat Ltd. Şti., Süper Minimak Asansörleri ve Eta Ltd. Şti.) sırasıyla Muhasebe Elemanı, Muhasebe Sorumlusu, Muhasebe Şefi ve Muhasebe Müdürü olarak çalışmıştır. 1998-2001 yılları arasında Pamukbank’ta Müşteri Temsilcisi olarak görev yapmıştır.

2004-2006 arasında sırasıyla Marmara Televizyonu ve Radyo Marmara’da, Haber Spikeri ve Program Sunucusu ve Marmara Eğitim Kurumları, Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü olarak çalışmıştır. Bunu izleyen dönemde, 2009-2010 yılları arasında eğitim amaçlı olarak Akla Kara Seslendirme Stüdyosu’nda alanında en tecrübeli seslendirme sanatçılarını bizzat dinlemiş, seslendirme çalışmalarına katılmıştır. 2011’de yeni açılan Kastamonu TV’de “Seyhan Karaman ile Gündem” programının Yapımcısı ve Sunucusu olarak çalışmış ardından Ana Haber Bülteni Haber Spikerliği ve reklam seslendirmeleri yapmıştır.

2011-2013 yılları arasında Maltepe ve Işık Üniversitelerinde, Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı olarak çalışmıştır.

2014 yılından itibaren 2019 yılının sonuna kadar Üsküdar Üniversitesi’nde Kurumsal İletişim İçerik Editörü olarak çalışmıştır. Bu görevi sırasında Üsküdar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde Diksiyon Eğitmeni, Üsküdar Üniversitesi Televizyonu’nda Program Yapımcısı ve Sunucusu olarak faaliyetlerde bulunmuştur.

Şubat 2020’den itibaren BİAKADEMİ'de Diksiyon ve Etkili Konuşma eğitimleri vermeye başlamıştır. Seyhan Karaman evli, iki çocuk annesidir ve İngilizce bilmektedir.



BİAKADEMİ - Bilim İletişim Akademisi

Paşa Limanı Cad. Kaftan Sk. No: 4 Üsküdar/İstanbul


Bize Ulaşın
Tel. :  +90 552 828 8575
[email protected]

www.biakademi.com.tr




Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2021, 22:57

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109