Üsküdar’ın PROMER Projesi, ilk 10’a girdi

PROMER Projesi, 2. ARGE İnovasyon Zirvesi ve Sergisi’nde ilk 10 proje arasına girerek İSTKA standında sergilenmeye layık görüldü.

Üsküdar’ın PROMER Projesi, ilk 10’a girdi
 Üsküdar’ın PROMER Projesi, ilk 10’a girdi

PROMER Projesi, 2. ARGE İnovasyon Zirvesi ve Sergisi’nde ilk 10 proje arasına girerek İSTKA standında sergilenmeye layık görüldü. 
Üsküdar Üniversitesi bünyesinde İSTKA desteğiyle kurulan İleri Protein Araştırma Merkezi PROMER Projesi, 2. ARGE İnovasyon Zirvesi ve Sergisi’nde ilk 10 proje arasına girerek İSTKA standında sergilenmeye layık görüldü. PROMER Projesi, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesine önemli katkılar sunuyor.

Üsküdar Üniversitesi, 6-7 Eylül 2017 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen 2. ARGE İnovasyon Zirvesi ve Sergisi’ne katıldı.

Üsküdar Üniversitesi’nin İSTKA desteğiyle “Yenilikçi ve Yaratıcı İstanbul” başlığı altında desteklenip kurulan ve YÖK tarafından onanan İleri Protein Araştırma Merkezi PROMER Projesi, İSTKA tarafından desteklenen yüzlerce proje içerisinden ilk 10 proje arasına girerek İSTKA Standında sergilenmeye layık görüldü.

Üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesine önemli katkısı olan PROMER Projesi, bu zirvede akademisyenler, sanayi temsilcileri, özel sektör ve kamu kuruluşları tarafından ilgi gördü. Proje Koordinatörü Doç. Dr. Tunç Çatal ve Yrd. Doç. Dr. Vildan Enisoğlu Atalay, proje danışmanı Yrd. Doç Dr. Nebiye Yaşar ve projede görevli öğrenciler, proje ile ilgili bilgi verdi.

Mimar, Mühendisler Grubu MMG’nin öncülüğünde, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı himayelerinde Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK, DEİK ve TOKİ’nin katkıları ile gerçekleştirilen 2. ARGE İnovasyon Zirvesi ve Sergisi, 10 bini aşkın katılımcıyla gerçekleşti.

2. ARGE İnovasyon Zirvesi ve Sergisi, üniversiteler, teknoparklar, kalkınma ajansları ve AR-GE Merkezleri’nde geliştirilen inovatif projelerin tanıtılmasına, hızla yatırıma dönüşmesine, benzer projeler arasında ortak çalışmalar yapılmasına bir sinerji oluşmasına, Üniversite-Sanayi işbirliğinin geliştirilmesine, Türkiye’nin teknoloji ihraç, eden ülke hedeflerine ulaşmasına katkıda bulunmak hedeflendi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER