ÜNİVERSİTEYE İLK ADIMIN YENİ ADRESİ

Neşet Ertaş Kültür Evi, hizmet vermeye başladığı bir yıl içerisinde üniversite sınavına katılan 129 öğrencinin 92’sinin üniversite hayallerini gerçekleştirdi.

ÜNİVERSİTEYE İLK ADIMIN YENİ ADRESİ
 ÜNİVERSİTEYE İLK ADIMIN YENİ ADRESİ

Neşet Ertaş Kültür Evi, hizmet vermeye başladığı bir yıl içerisinde üniversite sınavına katılan 129 öğrencinin 92’sinin üniversite hayallerini gerçekleştirdi.

Ataşehir Belediyesi tarafından İçerenköy Mahallesi’ne kazandırılan Neşet Ertaş Kültür Evi, gençlerimizin üniversite hayallerini gerçekleştirme yolunda en büyük destekçisi oluyor. 

Milli Eğitim Bakanlığı ve Ataşehir Belediyesi işbirliğiyle hizmet veren Neşet Ertaş Kültür Evi, Örgün Öğretime Destek Programı ile 9,10, 11,12. sınıfların ve liseden mezun olup, üniversiteyi kazanamayan öğrencilere katkı sağlıyor.

Öğrencilerin okuldaki derslerine destek olan Kültür Evi’nde, Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) yönelik programlar da uygulanıyor.

2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı içerisinde Neşet Ertaş Kültür Evi’nden 350 öğrenci üniversiteye hazırlık aşamasında eğitim desteği aldı. 129’u (12. sınıf ve mezun öğrenci sayısı toplamı) üniversite sınavına girdi ve 92 öğrenci üniversiteye yerleşmeye hak kazandı.

Önce başarı düzeyleri belirleniyor
Neşet Ertaş Kültür Evi’nde eğitim programlarından yararlanan öğrencilere ayda en az bir defa deneme sınavı uygulanıyor. Bu sınav sonucunda gençlerimizin başarı düzeyi belirlenerek, üniversiteye daha verimli ve daha özverili hazırlanmaları sağlanıyor.

Ayrıca Kültür Evi’nde bulunan rehberlik servisi aracılığıyla üniversiteye hazırlık sürecinde, gençlerin en önemli destekleyicileri olan aileleriyle de ortaklaşa çalışılıyor, düzenli aralıklarla seminerler düzenleniyor.

Bunun yanı sıra öğrencilere de uygulanan bazı rehberlik testleri sayesinde onların mesleki yönelimlerine ve kişisel gelişimlerine önemli destekler de sunuluyor.

Gençlerin bu süre içerisinde sınav stresinden uzaklaştırılarak, daha verimli çalışmalarını hedefleyen Neşet Ertaş Kültür Evi, pazartesi günleri hariç haftanın 6 günü saat 8.30-17.00 arasında üniversiteye hazırlık eğitimleri veriyor.

Bunun yanı sıra, kültür sanat kurs programlarıyla da öğrencilerin sanat eğitimlerine katılma imkânı sağlanıyor.

 Neşet Ertaş Kültür Evi İletişim





Adres : İçerenköy Mahallesi, Kayışdağı Yolu Cd. No:6, 34752 Ataşehir/İstanbul
Çalışma saatleri :  08:30–17:00
Telefon : (0216) 570 50 00

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2018, 13:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109