Şehit Polis Burak Yıldız Kütüphanesi törenle açıldı

Ata Eğitim Der tarafından yapılan Gebze Şehit Polat Özbek İlkokulunda Şehit Polis Burak Yıldız'ın adını taşıyan kütüphane törenle açıldı.

Şehit Polis Burak Yıldız Kütüphanesi törenle açıldı
 Şehit Polis Burak Yıldız Kütüphanesi törenle açıldı

Ata Eğitim Der tarafından yapılan Gebze Şehit Polat Özbek İlkokulunda Şehit Polis Burak Yıldız'ın adını taşıyan kütüphane törenle açıldı.

Kuruluşundan bugüne kadar Ataşehir’de yaptığı hizmetler dışında Anadolu’nun ihtiyaç sahiplerine giyim ve burs yardımı dışında Kütüphanesi olmayan okullara kütüphane yapmaya devam ediyor. Ata Eğitim Der tarafından yapılan Gebze Şehit Polat Özbek İlkokulunda Şehit Polis Burak Yıldız'ın adını taşıyan kütüphane törenle açıldı.


Bir çocuk değişirse, dünya değişir sloganıyla yola çıkan Ata Eğitim Der’in hizmet kervanı bu kez Gebze’nin Yavuz Selim mahallesinde yeni yapılan Şehit Polat Özbek İlkokulu’nda yine 1 Ocak 2017 tarihinde  Beşiktaş Ortaköy’de terör saldırısında hayatını kaybeden Şehit Polis memuru Burak Yıldız’ın adının verildiği kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi.



Şehit Polis Burak Yıldız Kütüphanesinin açılışına katılan iki halasının fotoğrafını okşayarak ağlamaları katılımcılara duygu dolu anlar yaşattılar.


Okuldaki törene; Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Ata Eğitim Derneği Başkanı Turgay Kılıç ve Yönetimi, Okul Müdürü Alpaslan Pala, Öğretmenler, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.


Konferans Salonun da yapılan tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.


“AÇILAN BİR KÜTÜPHANE BİR HAPİSHANE KAPATIR”


Şehit Polat Özbek İlkokulu Müdürü Alpaslan Pala yaptığı açılış konuşmasında; “Dünyada hiçbir dost kitaptan daha yakın değildir. Kitapların olmadığı dünyada yaşam güçleşir. Açılan bir kütüphane bir hapishane kapatır” diyerek  “Okulumuz hayat olsun, Kütüphanemiz öğrencilerle dolsun” sloganı ile kütüphanenin hayırlı olmasını dileyerek kütüphanenin yapımını gerçekleştiren Ataşehir Eğitim Derneği başkan ve yöneticilerine teşekkür etti.


“KÜTÜPHANEMİZİ CUMHURİYET’İN ARMAĞANI OLARAK ÇOCUKLARIMIZA HEDİYE EDİYORUZ”


Öğrencilere kitap okuma alışkanlığını kazandırmak ayrıca zekâ geliştirmeleri içinde çeşitli zeka oyunlarının ve kitapların yer aldığı kitap Kütüphanenin yapımını eğitim gönülleriyle birlikte gerçekleştiren ATA Eğitim DER başkanı Turgay Kılıç,  en önemli hedeflerimizden biri kütüphaneler kurmaktır diyerek; “Bu hedefimizin beşincisi olan Şehit Polat Özbek İlkokulu, Şehit Polis Burak Yıldız kütüphanesinin açılışında bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu topraklarda bağımsız, özgür ve güven içinde yaşayabiliyorsak, bunu kahraman gazi ve şehitlerimize borçluyuz.  Güzel bir tesadüf ile kütüphanemizin açılışı Cumhuriyet’imizin 96. kuruluş yıldönümüne denk geldi. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Şehit Polis Burak Yılmaz kütüphanemizi de Cumhuriyet bayramı armağanı olarak çocuklarımıza hediye ediyoruz” dedi.


“KÜTÜPHANENİN ÖNEMİNE VURGU YAPTILAR”

Daha sonra konuşan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, kitap okumanın ve kütüphanelerin öğrenci hayatındaki önemine vurgu yaparak, Şehit Polis Burak Yıldız Kütüphanesinin yapımında emeği geçen eğitim gönüllülerine, ATA Eğitim DER Başkanı Turgay Kılıç ve yönetim kuruluna teşekkür ederek, açılışa katılan Şehit Polis Burak Yıldızın iki halasına Kaymakam Mustafa Güler çiçek takdim etti.

Konuşmaların ardından Kaymakam Mustafa Güler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan ve Okul Müdürü Alpaslan Pala, Şehit Polis Burak Yıldız Kütüphanesinin yapımında emeği geçen Ata Eğitim Derneği Başkanı Turgay Kılıç ve ekibine çiçek ve plaket takdim ederek birlikte sahnede fotoğraf çektiler.

 
Konferans salonunda gerçekleştiren tören sonrasında protokol tarafından kurdele kesilerek kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi ve kütüphane gezilerek hatıra fotoğrafı çekildi.

 


Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2019, 17:46

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER