SABANCI VAKFI BURS DESTEĞİ VERMEYE DEVAM EDİYOR

SABANCI VAKFI 46 YILDIR 48 BİN BURS İLE BAŞARILI ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE DESTEK OLUYOR.

SABANCI VAKFI BURS DESTEĞİ VERMEYE DEVAM EDİYOR
 SABANCI VAKFI BURS DESTEĞİ VERMEYE DEVAM EDİYOR

SABANCI VAKFI 46 YILDIR 48 BİN BURS İLE BAŞARILI ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE DESTEK OLUYOR.

Sabancı Vakfı, başarıların teşvik edilmesi hedefiyle başlattığı burs programı kapsamında 46 yıldır üniversite öğrencilerinin eğitimini burslarla destekliyor. 2020-2021 eğitim yılında da lisans düzeyindeki üniversite öğrencilerine karşılıksız burs desteği sağlayacak olan Sabancı Vakfı, her yıl 1.500’e yakın öğrenciye burs veriyor.

Üniversiteye girişten mezuniyete kadar devam eden Sabancı Vakfı Bursları, her yıl Ekim-Haziran ayları arasında 9 ay süreli nakit ödemeyi kapsıyor. Burslar, geçtiğimiz yıl lisans öğrencileri için aylık 700 TL idi. 2020-2021 yılı burs tutarları ve başvuru yerleri Eylül ayında açıklanacak olan Sabancı Vakfı burs programında geri ödeme yükümlülüğü bulunmayıp, mezun bursiyerler dilerlerse gönül borçlarını ödemek için burs almaya devam eden öğrencilere deneyim ve bilgi aktarmak için mentorluk yapabiliyor.


46 yılda 48 bin burs veren Sabancı Vakfı’nın, üniversitelere yeni yerleşen öğrencilere yönelik farklı burs programları bulunuyor:


  • Üniversiteye Giriş Bursu: Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) Sabancı Vakfı tarafından belirlenen taban puanları sağlayarak burs kontenjanı tahsis edilen üniversitelere yerleştirilen öğrencilere veriliyor.
  • Kalkınmada Öncelikli İller Bursu: Sabancı Vakfı tarafından belirlenen 15 ilden birinde doğan, ortaöğrenimini de bu illerden birinde tamamlayan, YKS’de yerleştirme puanı ile sıralamanın en üstünde yer alarak burs kontenjanı tahsis edilen üniversitelere yerleştirilen her ilden seçilen birer öğrenciye veriliyor.
  • Engelli Öğrenciler Bursu: YKS’de yerleştirme puanı ile sıralamanın en üstünde yer alarak yurt içindeki devlet üniversitelerine yerleştirilen görme, işitme ve ortopedik engelli beşer öğrenciye veriliyor.
  • Sabancı Vakfı Vista Bursu: YKS’de Sabancı Vakfı tarafından belirlenen taban puanları sağlayarak burs kontenjanı tahsis edilen üniversitelerin Turizm ile ilgili bölümlerine yerleştirilen lisans öğrencilerine veriliyor.

Sabancı Vakfı’nın burs kontenjanı tahsis ettiği üniversiteler; Ankara, Boğaziçi, Çukurova, Dokuz Eylül, Ege, Gazi, Hacettepe, İstanbul, İstanbul-Cerrahpaşa, İstanbul Teknik, Marmara, Orta Doğu Teknik, Yıldız Teknik Üniversitesi. Üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilerin burs başvuru tarihleri için üniversitelerin burslarla ilgili bölümlerini takip etmeleri gerekiyor.

Burslar hakkında ayrıntılı bilgi için sabancivakfi.org adresini ziyaret edebilir, sorularınız için [email protected] adresine e-posta ile ulaşabilirsiniz.



İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109