Özel okul teşvik başvuruları Başlıyor

Geçen yıl ilk kez verilen özel okullardaki öğrencilere eğitim öğretim desteğine başvurular başladı ve 2 Eylül'de sona erecek.

Özel okul teşvik başvuruları Başlıyor
Özel okul teşvik başvuruları Başlıyor

 Geçen yıl ilk kez verilen özel okullardaki öğrencilere eğitim öğretim desteğine başvurular başladı ve 2 Eylül'de sona erecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ilk kez geçen yıl verilen özel okul teşviğinde başvurular başladı. Geçen yıl 167 bin öğrencinin faydalandığı destek kapsamında bu sene 230 bin öğrenci teşvikten yararlanacak.

    Geçtiğimiz sene okul öncesinde 2 bin 500 lira destek verilmişti, bu yıl o ücret 2 bin 680 lira, ilkokul ve temel lise kademelerinde 3 bin lira verilen destek ise bu yıl 3 bin 220 lira olacak. Ortaokul ve lisede de 3 bin 500 lira destek verilmişti o ücret de 3 bin 750 lira olacak. Bu bağlamda Maliye Bakanlığı kümülatif olarak ücretlere 7,2 oranında zam yapmış oldu.

Değerlendirme kriterleri arasında, öğrencilerin başarıları, okuyan kardeş sayıları, anne-babasının durumu ile ailenin maddi imkanları yer alıyor. Vazife başında ölen MEB personeli ile açıköğretimde ve askeri okullarda okuyan kardeş sayısı da bu yıl kriterler içerisine ekleniyor.

Teşvik için okullar MEBBİS, öğrenciler ise kayıtlı bulundukları okula giderek e-okul üzerinden başvuracak. Ayrıca bu yıl 8. sınıflardan mezun olanların Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi üzerinden yerleştirme işlemleri 14 Ağustos'ta yapılacak. Öğrenciler bu tarihe kadar kayıtlı oldukları okullardan, bu tarihten sonra da yeni yerleştikleri okullardan başvuruda bulunacak.

Tek tercihe dikkat

Destek için hak kazanan öğrenciler 4-10 Eylül'de tercihlerini yapacak. Öğrencilerin 15 tercih yapma hakkı var. Sadece bir okul tercih edilirse, eğer o ilde, o okulda ya da çocuğun sınıf seviyesinde kontenjan yoksa, yapılan tek tercihinden dolayı yerleşemeyecek. Yani ikinci alternatifi olmadığı için yerleşme olmayacak. Bu nedenle tercih döneminde mutlaka 15 tercihin de yapılması ya da çok alternatifli tercih yapmaları öneriliyor.

Yerleştirme işlemi yapılan öğrenciler eylül ayında nakil yaptırabilecek ancak bu durumda teşvik hakkını kaybedecek.

14-21 Eylül'de kayıt

Tercihler sonrasında 11 Eylül'de yerleştirme sonuçları ilan edilecek. Öğrencilerin yerleştikleri okullara, 14-21 Eylül'de mutlaka kayıt yaptırmaları gerekiyor.

İlk kayıtların ardından açılan kontenjanlar için daha önceki başvurular ve tercihler üzerinden 22 Eylül'de yeni sıralama yapılacak. Ek yerleştirme sonuçları ise 22 Eylül'de açıklanacak, buna ilişkin kayıtlar da 22-30 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Özel okul teşvikleri kurum başvurusu yapmak için tıklayınız

Özel okul teşvikleri öğrenci başvurusu yapmak için tıklayınız

Özel okul teşvik başvurusu nasıl yapılacak? İlgili sayfaya ulaşmak için buraya tıklayınız



Başvuru şartları ise şöyle:

"-T.C. vatandaşı olmak,
-Okul öncesi eğitimde 15 Mart 2010 ile 14 Eylül 2011 tarihleri arasında doğmuş olmak,
-İlkokul birinci sınıflarda 30 Eylül 2015 tarihi itibariyle kayıt şartlarına sahip olmak,
-14 Eylül 2015 tarihi itibariyle ortaokul ve imam-hatip ortaokulu beşinci sınıflarına kayıt şartlarına sahip olmak,
-Ortaöğretim kurumlarının kayıt şartlarına sahip olmak,
-2014-2015 eğitim öğretim yılı sonunda sınıf tekrarı yapmamış olmak,
-Resmi veya özel ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okullarının ara sınıflarında kayıtlı olmak,
-Eğitim ve öğretim desteği almak istediği okul türünün kayıt ve nakil şartlarına haiz olmak."

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2015, 11:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER