OKUYAN TOPLUM PROJESİ

NEDEN OKUYAN TOPLUM PROJESİ DEYİP DURUYORUZ DERSİNİZ? Çünkü küresel güçler 60 yıldır ülkemizde yukarıdan aşağı Oku-MA-yan Toplum Projesi uyguluyor.

OKUYAN TOPLUM PROJESİ
OKUYAN TOPLUM PROJESİ

 NEDEN OKUYAN TOPLUM PROJESİ DEYİP DURUYORUZ DERSİNİZ?
Çünkü küresel güçler 60 yıldır ülkemizde yukarıdan aşağı Oku-MA-yan Toplum Projesi uyguluyor

Kırıntı güçlerse (*) yalnızca 6 yıldır aşağıdan yukarı, akademik ‘çılgınlık’ yapıyor, körler ülkesinde ayna satarcasına…
‘OKUMAYAN TOPLUM’ projesinin arkasında bütün küresel güçler var. Bütün bir merkez medya var. Okumadan soğutucu eskimiş bir eğitim sistemi var. Sınırsız bütçeleri var. 
OKUYAN TOPLUM PROJESİ’ninse arkasında, maddi destek anlamında dediğim gibi yalnızca ‘kırıntı’ güçler var,

KİMİ DUYARLI BELEDİYELERİMİZ VAR.


Eğitim gönüllüleri, kitap ve Aydınlanma dostları var. Ama moral anlamda biz büyük bir kültürel desteğe ve zenginliğe sahibiz. Yanımızda Batı Aydınlanması, 1923 Aydınlanma Devrimi var. Hiç bilinmeyen İslam Aydınlanması var. Kant var. Descartes var. J.J Rousau var… İbni Rüşd var, İbni Haldun, İbni Sina, Farabi… var.
Ekran bağımlılığı çağın hastalığı olsa da...

Televizyonlar en gözde uyuşturucu. Günde 4 saat uyuşturucu alıyoruz. Martin Esslin’in dediği gibi “Televizyonlarla kör edildik, volkmenlerle sağır…” Başka bir söyleyişle “Gözleri var görmez, kulakları var duymaz…”(Araf Suresi) beyni var kullanmaz bir toplum olduk…
Bu koşullarda Simuruğ beklemeden, Simurg olmayı göze almadıkça bataklığımızda, tüneklerimizde ve kafeslerimizde miskinliğimizden kurtulamayız. Karanlığa kızmak yerine mum yakmayı yeğledik.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109