MALTEPE’DE ÖĞRETMENİN SINIRI YOK

Maltepe Kent Konseyi öncülüğünde Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) ve Maltepe Belediyesi işbirliği ile 30 okul öncesi öğretmeni 24-25 Eylül 2015 tarihleri arasında Öğrenen Lider Öğretmen eğitimine katıldılar.

MALTEPE’DE ÖĞRETMENİN SINIRI YOK
MALTEPE’DE ÖĞRETMENİN SINIRI YOK

Maltepe Kent Konseyi öncülüğünde Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) ve Maltepe Belediyesi işbirliği ile 30 okul öncesi öğretmeni 24-25 Eylül 2015 tarihleri arasında  Öğrenen Lider Öğretmen eğitimine katıldılar.

Maltepe Kent Konseyi öncülüğünde Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) ve Maltepe Belediyesi Kreş Müdürlüğü işbirliği ile belediyenin kreşlerinde görev yapan 30 okul öncesi öğretmeni 24-25 Eylül 2015 tarihleri arasında Altayçeşme İlköğretim Okulunda Öğrenen Lider Öğretmen eğitimine katıldılar.

Türkiye’de öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimleri konusunda çalışan tek sivil toplum örgütü olan düşünen, sorgulayan ve araştıran bir eğitim modelinin uygulanmasına katkıda bulunmak amacıyla ÖRAV 2008 yılında kuruldu. Kuruluşundan bugüne kadar uyguladığı Öğrenen Lider Öğretmen eğitim programı ile 100.000’den fazla öğretmene ulaştı. Eğitim ÖRAV tarafından kapsamında ücretsiz olarak gerçekleştirildi.

Eylül ayında Maltepe Kent Konseyi ve Maltepe Belediyesi Kreş Müdürlüğü işbirliği ile Belediye Kreşlerinde çalışan öğretmenlere ve çalışanlara Maltepe Üniversitesi Öğr. Gör. Gülçin Karadeniz eğitmenliğinde Sosyal Beceri Eğitimi verilmişti. Bu eğitimden alınan geri bildirimlerin çok olumlu olmasıyla birlikte bu kez ÖRAV ile birlikte Maltepe Belediyesi Kreşlerindeki öğretmenlere “Öğrenen Lider Öğretmen” eğitiminin okul öncesi öğretmenler için uyarlanmış versiyonu verildi.

ÖĞRETMENLER EĞLENİRKEN ÖĞRENDİ, ÖĞRENEREK EĞLENDİ

Öğrenen Lider Öğretmen eğitim programı okul öncesi eğitim alanında görev yapan öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimlerinin arttırılması amaçlamaktadır. İki gün süren eğitime katılan kreş öğretmenler İletişim Yöntemleri,  Sınıf Yönetimi ve Ölçme-Değerlendirme modüllerinden oluşan programına katıldılar. Eğitimin içeriği ve kazanımlarıyla paralel şekilde tasarlanan eğitim programında öğretmenler öğrenci oldu. Öğretmenler eğlenirken öğrendi, öğrenerek eğlendi. Yapılandırmacı eğitim anlayışına uygun şekilde tasarlanan eğitim programı öğretmenlerin interaktif olarak katıldığı bir sınıf ortamında gerçekleşti. Böylece eğitime katılan öğretmenler de eğitimde aktif bir rol alırken aynı zamanda takım çalışmasına yönelik verilen eğitimle öğretmenlerde oyunlar oynayarak ekip ruhunun sonuca ulaşma yolunda ne kadar önemli olduğunu eğlenerek öğrendiler.  Bunun yanısıra öğretmenlik yaptıkları sınıflarda uygulayabilecekleri birçok tekniği eğitim sırasında edindiler.

Maltepe Kent Konseyi Başkanı Esra Kaya Erdoğan da ilk gün ziyarette bulunduğu eğitim için “ Maltepe Kent Konseyi olarak öncelikle Maltepe Belediyesi Kreş Müdürlüğünün gelişime bu kadar dönük olması ve bu konu da her türlü eğitime açık olması bizleri çok mutlu ediyor. Görüyoruz ki kreşlerimizde ki öğretmenler büyük bir özveriyle, Maltepeli halkımızın bizlere emanet ettiği çocuklarımıza daha iyi nasıl katkı sağlayabiliriz düsturuyla, bizlerle ortak etkinlikler gerçekleştiriyor ve bu uğurda hafta sonları gerçekleşen eğitimlere de severek geliyorlar. Biz de buna katkı sağlamaktan oldukça mutlu ve gururluyuz.” dedi.

İki gün boyunca süren eğitimden çıkan kreş öğretmenleri Maltepe Kent Konseyi’ne ve ÖRAV’a gerçekleştirdikleri bu eğitimin kendileri için oldukça etkin ve geliştirici olduğunu söylediler. Maltepe Belediyesi Kreş Müdürlüğü yetkilileri ise “ Maltepe Belediyesi Kreş Müdürlüğü olarak eğitimin sürekliliğine ve gelişimine oldukça açık bir kurumuz, buna önem veriyor ve bu bağlamda kurum içi eğitimlerimizi her geçen gün arttırıyoruz. Maltepe Kent Konseyi’ne ve ÖRAV’a bizimle böyle etkin ve başarılı bir eğitimi gerçekleştirdikleri için ayrıca teşekkür ederiz.” dediler.


Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2015, 08:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109