LYS YAKLAŞIRKEN ÖĞRENCİLERE TEKNOLOJİ UYARISI

LYS'ye az bir zaman kala öğrencilerin uzun süre odaklanmalarına engel olacak teknolojik cihazlardan uzak tutmaları gerekiyor.

LYS YAKLAŞIRKEN ÖĞRENCİLERE TEKNOLOJİ UYARISI
 LYS YAKLAŞIRKEN ÖĞRENCİLERE TEKNOLOJİ UYARISI

LYS'ye az bir zaman kala öğrencilerin uzun süre odaklanmalarına engel olacak teknolojik cihazlardan uzak tutmaları gerekiyor.

Kadir Has Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aslı Çarkoğlu, LYS'ye az bir zaman kala öğrencilerin uzun süre odaklanmalarına engel olacak teknolojik cihazları, ders çalışma sürelerinde kendilerinden uzak tutmaları gerektiği tavsiyesinde bulundu.

“Ders çalışırken telefonunuzu sessiz moda alın”
Binlerce öğrencinin heyecanla beklediği Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) sayılı günler kala öğrencilerin ders çalışma süreçlerinde cep telefonu ve tablet gibi sürekli bildirim alabilecekleri araçlarını sessize almalarını ve kendilerinden uzak bir yere koymaları gerektiğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Aslı Çarkoğlu, "Uzun bir süre dikkatlerini bölmeden bir şeye odaklanmaya çalışıyorlar. Bu aslında odaklanma eğitimidir. Odaklarını eğitirken yanlarında devamlı telefonlarının çalması onlara bu alışkanlığı edinmekte zorlanma getirecektir. O yüzden özellikle sınava hazırlanırken telefonlarını sessize alarak ve kendilerinden uzak tutarak çalışmalarını önerebiliriz" dedi.


Sosyal medya kullanımına bir süre ara verilebilir
"Yeni jenerasyonun artık teknolojiden tamamen kopmasını beklemek çok mantıklı değil. Teknolojiyi birbirleriyle bağlı kalmak için kullanıyorlar. Aslında bu önemli bir avantaj; insanların birbirlerine bağlanmalarına, birbirleriyle ilişki kurmalarına yardım ediyor" şeklinde konuşan Yrd. Doç. Dr. Çarkoğlu, LYS hazırlık sürecinde sosyal medya kullanımına bir süreliğine ara vermenin uygun olabileceğini belirtti. Çarkoğlu, "Bir süre sosyal medya kullanımına ara verilebilir; ama arkadaşlarla sosyalleşmenin tek yolu sosyal medyaysa izolasyon da iyi bir yöntem olmayabilir. O yüzden kendilerini sosyalleştirmenin başka yollarını bulmaları iyi olabilir. Zamanlarını iyi planlamaları gerekiyor. Zaman planlaması yaparken sosyal medya için özel zamanlar ayırmaları ve bu zamanlara sadık kalmalarını önerebiliriz. Zaten bunu uyguladıkları zaman odaklanmaları da daha kolay olacaktır. Daha az çaba harcayarak daha iyi sonuçlar alabildiklerini kendileri de göreceklerdir. Ama izole olun, kendinizi tamamen kapatın, dünyadan tamamen kopun şeklinde bir önerimiz yok. Önerimiz kendilerini devamlı olarak bir yandan sosyal medyada aktif, öte yandan ders çalışır şekilde bulmamaları yönünde. Birine zaman ayrıldığında diğerinin kapatılması gerekiyor. Odaklanmaya ihtiyaçları var. Bunu başardıklarında hayatlarının çok kolaylaştığını görecekler" açıklamasında bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109