Kayın mantarı köy kadınlarının gelir kapısı oldu

Samsun'da kadın girişimcilerin evlerinin bodrum katlarında başlattıkları kayın mantarı üretiminde ilk ürünler alındı.

Kayın mantarı köy kadınlarının gelir kapısı oldu
Kayın mantarı köy kadınlarının gelir kapısı oldu

Samsun'da kadın girişimcilerin evlerinin bodrum katlarında başlattıkları kayın mantarı üretiminde ilk ürünler alındı.

Samsun'un Yakakent ilçesinde hazırlanan proje kapsamında 150 kadının 4 ay önce evlerinin bodrum katlarına kurduğu tesislerde başlattıkları kayın mantarı üretiminde ilk ürünler alındı. Böylece ürettikleri mantarların kilogramını pazarda 5 ile 8 liradan satan kadınlar, ev ekonomilerine katkıda bulunmaya başladı.
 
Samsun'un Yakakent ilçesinde kadın istihdamını artırmak için hazırlanan proje kapsamında 150 kadının 4 ay önce evlerinin bodrum katlarına kurduğu tesislerde başlattığı kayın mantarı üretiminde ilk ürünler alındı.
 
“Kırsal Alanda Kadın İstihdamını Destekleme Projesi” kapsamında Yakakent ilçesinde Samsun Milletvekili Tülay Bakır'ın öncülüğünde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün desteğiyle 150 kadın, 4 ay önce evlerinin bodrum katlarına kurdukları tesislerde kayın mantarı üretimine başladı. İlk üretimi yapan kadınlar, ürünlerini kilogramı 5 ile 8 liradan pazarda satarak ev ekonomisine katkıda bulunuyor.
 
Tülay Bakır, kadınların iş gücüne katılması yönünde hazırladıkları projeleri tek tek hayata soktuklarını söyledi.
 
"500 Milyar Dolarlık İhracat Hedefine Herkesin Desteği Olmalı"
 
Projelerinin hem ekonomik hem de sosyal boyutunun bulunduğunu belirten Bakır, şöyle konuştu:
 
"Ekonomik boyutuna bakarsak, bir ülkenin ilerlemesi için kadınların da erkekler kadar iş gücüne ihtiyacı vardır. Bizim ekonomik gelişimini tamamlamış ülkelerin düzeyine ulaşmamız için kadınların üretime ve istihdama katılması gerekli. Ülkemizin 2023 senesinde 500 milyar dolarlık dış ticaret hacmine gelme hedefi var. Bunu gerçekleştirmemiz için büyük küçük demeden, herkesin karınca kararınca bu çalışmanın içerisinde olması gerekli."
 
"Nerede Hangi Ürün Ekilecek, Tespit Edildi"

 İlçe merkezlerinde ve köylerdeki kadınların iş gücüne katılması için 50 proje hazırlandığını anlatan Bakır, "Öncelikle nerede neyi üretebileceğimize karar verdik. Ardından kaç kadınımızın nasıl iş yapacağına dikkati çektik. Bunun için mutlaka toplu üretim yapılması ve birden fazla sayıdaki kadının birbirine yakın köylerde aynı üretimi yapmalarını kararlaştırdık" dedi.


MANTAR NASIL YETİŞTİRİRİM VİDEO SU İÇİN TIKLA 

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2013, 12:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER