İBB, 100 kadına yazılım öğretip iş bulacak

İBB’den kadınlara yazılım eğitimi ve istihdam imkanı,

İBB, 100 kadına yazılım öğretip iş bulacak

İBB, 100 kadına yazılım öğretip iş bulacak


İBB’den kadınlara yazılım eğitimi ve istihdam imkanı,

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB), kadınları teknoloji sektörüne kazandırma hedefiyle gerçekleştirdiği Yazılımcı Yetiştirme Projesi’nin başvurularının başladığını duyurdu.

İBB İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı proje kapsamında Bölgesel İstihdam Ofisleri aracılığıyla istihdam desteği de sağlayacağını ve eğitimlerinin 3 Ekim’de başlayacağı Yazılımcı Yetiştirme Projesi’nin son başvuru tarihinin 30 Kasım olduğunu açıkladı.

Toplam 500 saat eğitim

Başvurusu uygun bulunan adaylar, önce Fenerbahçe Üniversitesi’nde sınava girecek ve mülakata alınacak. Programa katılma hakkı kazanan kişiler; Fenerbahçe Üniversitesi ve Enstitü İstanbul İsmek tarafından sağlanacak teknik ve kişisel gelişim eğitimi olmak üzere toplamda 500 saat eğitim alacak.

Fenerbahçe Üniversitesi Ataşehir yerleşkesinde akademik eğitmenleri tarafından gerçekleştirilecek eğitimler, 20 sabah ve 20 akşam olmak üzere 40 kişilik ilk grubun ardından 40 gün sonra ikinci bir grup eğitimlere başlayacak.  Yazılımcı Yetiştirme Projesi eğitimleri 72 sürecek.

Eğitim sonrası istihdam

İBB; tamamen ücretsiz olarak verdiği Yazılımcı Yetiştirme Projesi’nde derslere düzenli katılım sağlayan ve sınavlarda başarılı olarak mezun olmaya hak kazanan kişilere Bölgesel İstihdam Ofisleri aracılığı ile istihdam desteği sağlayacak.
 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER