Haluk Okutur, Darüşşafakalı öğrencilere girişimciliği anlattı

Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Okutur, Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş, Başkan Vekili Adnan Dovan, Darüşşafaka Lisesi Müdürü ve Kampüs Koordinatörü Nevzat Kulaberoğlu ve Darüşşafakalı öğrencilerle buluştu...

Haluk Okutur, Darüşşafakalı öğrencilere girişimciliği anlattı
Haluk Okutur, Darüşşafakalı öğrencilere girişimciliği anlattı

Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Okutur, Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş, Başkan Vekili Adnan Dovan, Darüşşafaka Lisesi Müdürü ve Kampüs Koordinatörü Nevzat Kulaberoğlu ve Darüşşafakalı öğrencilerle buluştu...
 
Darüşşafaka Cemiyeti’nin İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Darüşşafaka Tekno-Girişimcilik Gençlik Merkezi” projesi kapsamında planlanan söyleşilerden ilki, 26 Eylül’de Simit Sarayı kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Okutur ile gerçekleşti.
 
Hayatı başarılı bir girişimcilik öyküsü olan Okutur, salonu dolduran Daçkalılara, Simit Sarayı’nın ilham veren kuruluş hikâyesini, gelişimini ve hedeflerini anlattı. Daha sonra top öğrencilerdeydi. Meraklı öğrencilerin sorduğu soruları bir bir yanıtlayan Okutur, “Böyle cesurca ve iyi sorular soran bir öğrenci kitlesi görmemiştim, beni çok etkilediniz, sizden çok olumlu bir enerji aldım” dedi.
 

Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Okutur

 
ODTÜ İşletme Bölümü’nü bitiren Okutur, yıllarca perakende sektörünü inceledi, mahalle bakkallarına yönelik araştırmalar yapar. İnsanların cebindeki en küçük parayla satın alabileceği simidi kaliteli koşullarda üretip satmaya karar verir. Bir dükkanla başlar, büyük hedefler koyarak dünyanın ilk simit fabrikasını kurar, Türkiye’ye yayılır ve daha sonra yurt dışına açılır. Bugün haftada 3 dükkan açtıklarını belirten Okutur’un hedefi dünyanın en yaygın restoran zincirine sahip olmak… Türk kültüründe önemli bir yeri olan geleneksel simidin hem Türkiye’de yaşatılması hem de yurt dışında tanıtılmasını kendine hedef koyan Okutur, seyyar simit satıcılarını da desteklediklerini ve onların da hizmet kalitelerini arttırıcı çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Öyküsü ilgiyle dinlenen Okutur’un öğrencilere verdiği önerilerden bazıları şunlardı:
 
“İyi bir projeniz olmalı ve kendinize inanmalısınız... Hiç kimse size inanmasa da siz projenize ve yapacağınıza inanıyorsanız devam edin...”
 
“Projenizle ilgili şüpheniz varsa zaman harcamayın, yapabileceğinizi düşündüğünüz başka bir proje geliştirin.”
 
“Girişimciler olaylara farklı bakış açılarıyla bakabilmeli.”
 
“Endişelerinizi gözünüzde fazla büyütmeyin. Su şişesini gözünüze ne kadar yaklaştırırsanız, o şişeden başka bir şey görmez olursunuz, oysa onu biraz daha uzakta tutarsanız onun bulunduğu ortamdaki konumunu da görür, daha sağlıklı düşünebilir, daha kolay üstesinden gelebilirsiniz... Olayları olduğundan daha büyük hale getirmemek önemli.”
 

Darüşşafaka Tekno-Girişimcilik Gençlik Merkezi
 
Darüşşafaka Tekno-Girişimcilik Gençlik Merkezi, Darüşşafaka Cemiyeti’nin Eylül 2013-Mayıs 2014 döneminde uygulanmak üzere İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen projelerinden biridir.
 
Proje kapsamında kampüs içerisinde kurulacak olan Darüşşafaka Tekno-Girişimcilik Gençlik Merkezi’nin yanı sıra öğrencilere girişimcilik eğitimleri verilerek onların teknoloji alanında kendi işlerini kurmalarını sağlayacak bilgi ve yetkinliği edinmeleri ve aynı zamanda iş dünyası ile işbirliklerini sağlayarak, girişimciliğin ve bireysel yaratıcılıklarının gelişimine katkı sağlayacakları eğitim ve yönlendirme faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi planlanmıştır.
 
Hedef kitlesi Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda 9. ve 10. sınıfta eğitim gören 15-16 yaş arası öğrenciler ve Darüşşafaka’da görev yapan farklı branşlardaki öğretmenler olan projenin faaliyet alanı içerisinde yer alan seminerlerden/söyleşilerden ilki Simit Sarayı kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Okutur ile gerçekleşti.

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2013, 11:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER