GENÇ MUCİTLER BULUŞLARINI YARIŞTIRDI

GENÇ MUCİTLER İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ’NDE BULUŞLARINI YARIŞTIRDI

GENÇ MUCİTLER BULUŞLARINI YARIŞTIRDI
 GENÇ MUCİTLER BULUŞLARINI YARIŞTIRDI
GENÇ MUCİTLER İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ’NDE BULUŞLARINI YARIŞTIRDI

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Türkiye’nin dört bir yanından gelen genç mucitlerin kıyasıya mücadelesine sahne oldu. santralistanbul Kampüsü’nde yarışan onlarca icat arasından okullar kategorisinde Giresun Özel Yavuz Anadolu ve Fen Lisesi, hobiciler kategorisinde ise Onur Özkul yarışmanın birincisi oldu.

İstanbul Bilgi Üniversitesi, 2 Aralık Cumartesi günü NASA Jet Propulsion Laboratory’nin Kaliforniya’da hayata geçirdiği 'Invention Challenge' yarışmasının Türkiye ayağı olan Buluş Şenliği’ne ev sahipliği yaptı. santralistanbul Kampüsü’nde 14.’sü gerçekleştirilen şenlikte, 31 ortaokul ve lise ile 4 hobici yarıştı.

ABD dışında sadece Türkiye’de düzenlenen ve gençlerin bilim, teknoloji alanlarında girişimcilik potansiyellerinin ortaya çıkarılması amaçlanan etkinlik bu yıl ‘Top Çatıda’ temasıyla gerçekleşti. Bilimin eğlenceli yönünün keşfedildiği 14.Buluş Şenliği’nde, Türkiye’nin dört bir yanından gelen genç mucitler, icat ettikleri düzenekle, onlara verilen on adet delikli plastik topu yalnızca bir dakikada, altı metre uzaklıktaki bir kovanın içine sokmaya çalıştı.

En başarılı icadın sahibi “Lightning Thrower” projesi ile Giresun Özel Yavuz Anadolu ve Fen Lisesi’nden katılan “Thunder Team” oldu. En başarılı ikinci proje ise İstek Belde Okulları’ndan katılan “Hell Gunners” takımının “Artilary Piece” isimli icadı oldu. Yarışmanın 3’üncülük ödülü “Legolas” isimli projesiyle Özel Çevre Koleji’nden “The Gandalf Bros” takımına gitti.

Okullar ve Hobiciler olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilen yarışmanın Hobiciler kategorisindeyse, tüm hobiciler arasında hedefe top sokabilen tek yarışmacı olarak Onur Özkul projesiyle birinci oldu.

İlk üç dereceyi kazanan katılımcılara kupa; hakem heyetinin verdiği puanlarla “en küçük”, “en hafif”, “en sıradışı”, “en artistik”, “en yaratıcı” ve “en artistik” seçilen tasarımlara ise birer plaket verildi. Tüm katılımcılara ve ekip üyelerine katılım sertifikası hediye edildi.

Okullar Kategorisinde Derece Alanlar;

  • Giresun Özel Yavuz Anadolu Ve Fen Lisesi
  • İstek Belde Okulları
  • Özel Çevre Koleji

Okullar Kategorisinde Plaket Alanlar;

En Küçük Tasarım Ödülü: Darüşşafaka Eğitim Kurumları

En Hafif Tasarım Ödülü: ODTÜ GVO Ankara Ortaokulu

En Sıradışı Tasarım Ödülü: Erenköy Işık Lisesi

En Yaratıcı Tasarım Ödülü: ODTÜ GVO Okulları’ndan Ülkem Koleji

En Artistik Tasarım Ödülü: Özel Vizyon Anadolu Lisesi

Jüri Özel Ödülü: Florya Final Okulları

Hobiciler Kategorisinde Derece Alanlar;

  • Onur Özkul

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER