BELEDİYE GÖNÜLLÜLERİNE “PROJE NASIL YAPILIR?” EĞİTİMİ

Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Nesibe Müsevitoğlu, 14 Aralık 2017 günü, Koşuyolu Gönüllülerinin ev sahipliğinde bir seminer verdi.

BELEDİYE GÖNÜLLÜLERİNE “PROJE NASIL YAPILIR?” EĞİTİMİ
 BELEDİYE GÖNÜLLÜLERİNE “PROJE NASIL YAPILIR?” EĞİTİMİ
Mahalle Gönüllülerine “Proje Nasıl Yapılır?” konusunda, Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Nesibe Müsevitoğlu14 Aralık 2017 günüKoşuyolu Gönüllülerinin ev sahipliğinde bir seminer verdi.


20 Yıldır Kadıköy’de İnsanlığa, topluma, yaşadığı kente ve ülkesine karşılıksız hizmet için bir araya gelen mahalle gönüllülerinin çalışmalarında daha başarılı olmaları amacı ile düzenlenen seminere gönüllü başkanlar ve yönetim kurulu üyeleri katıldılar.
Gönüllülerin yapacakları;  aktivite, etkinlik ya da projelerde mutlaka amaç ve hedefin doğru belirlenmesi gerektiğini söyleyen Müsevitoğlu; Mahallenin ihtiyaçları doğrultusunda yapılacak hizmetlerin daha yerinde olacağını ifade etti ve sözlerini şöyle sürdürdü; 
“ -Bir fikir ortaya atıldığında öncelikle 5N+1K ile “ yapılacak iş (NE), İşin amacı, hedefi  (NİÇİN),   Başlangıç (NE ZAMAN) Tamamlama (NE ZAMAN),  Yöntem (NASIL),  Yer (NEREDE), Sorumlu (KİM- KİMLER )” gibi sorularla analiz etmelisiniz. Eğer hizmetin yapılmasına karar verirseniz,  bu doğrultuda bir plan ve program hazırlamanız gerekir.” Dedi.
İnteraktif olarak gerçekleşen seminerde, gönüllüler eğitimden öğrendikleri ile örnek bir etkinlik, aktivite ve proje planlaması da yaptılar.
Koşuyolu Gönüllü Başkanı Nihal Uslu Özçelik, program sonunda Nesibe Müsevitoğlu’na günün teşekkür belgesi ve bir anı sundu.
Gönüllülerin büyük ilgisini çeken ve tekrar yapılması için istek alan seminerin ardından Gönüllü Evinin üyelerinin hazırladığı ev yapımı  zengin ve lezzetli ikramlar yenirken,  Konu ile ilgili sohbete devam edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER