Ataşehir Halk Eğitim Merkezinde 639 kursata 14.085 kursiyer var

Ataşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kurslarda 639 kursa 14.085 kursiyer devam etmektedir.

Ataşehir Halk Eğitim Merkezinde  639 kursata 14.085 kursiyer var
Ataşehir Halk Eğitim Merkezinde  639 kursata 14.085 kursiyer var

Ataşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kurslarda  639 kursa 14.085 kursiyer devam etmektedir.

Sanatın sevgiyle birleştiği eğitim ortamında, Ataşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından, merkez dâhil 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle değişik alanlarda ve değişik mekânlarda açılan 639 kursa 14.085 kursiyer devam etmektedir.

Ataşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Savaş  örgün eğitimin yanında yaygın eğitimin de önemli olduğunu söyleyerek; “2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında 44 branşta açtığımız 639 kursa 3.642 erkek, 10.443 kadın kursiyere eğitim veriyoruz. Ayrıca bu kurslarda Açık Lise ve Açık Ortaokul öğrencilerine de açılan kurslarda ders veriliyor” dedi.

Savaş; “Merkez olarak 7’den 70’e tüm yaş kuşaklarındaki kişilere mesleki teknik, sosyal, kültürel ve hobi kursları açıyoruz. Meslek kurslarımıza katılanlar daha sonra iş imkânı buluyor ya da kendi işini açıyor.  Mesela; Aşçılık, Kuaförlük, Emlakçılık, Bilgisayarlı Muhasebe gibi birçok dalda meslek eğitimini veriyoruz. Eğitimcilerimizin kendi dallarında uzman olmaları Ataşehir halkının ilgisini çektiği gibi Ataşehir dışından gelenlerde kurslarımıza iştirak ediyorlar” diye konuştu.

Savaş açıklamalarına şöyle devam etti: “ Bu kadar kurs faaliyetlerini Ataşehirin tüm mahallelerinde, okullarda, bazı yerleşim birimlerinde, STK’larda ve merkez binamızın bulunduğu yerde yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Bizim acilen bir merkez binaya ihtiyacımız var. Tüm kurslarımızı çok farklı yerlerde yapmak zorunda kalıyoruz. Kurs faaliyetlerimizi sürdürebilmemiz için bize destek veren Ataşehir kaymakamı Sayın Zafer Karamehmetoğlu’na, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Ertuğrul Bilican’a,  Şube Müdürü Ercan Metin’e, Ataşehir Belediye Başkanı Sayın Battal İlgezdi’ye ve okul müdürlerimize çok teşekkür ederim “ şeklinde konuştu.

Savaş;  17 kurs merkezinde ve 18 okulumuzda devam eden kurslarımızın yanı sıra Ataşehir Belediyesi Kurs merkezleri ile İsmek Kurs merkezlerin de açılan kursların iş ve işlemleri de Merkez Müdürlüğümüzce yürütülmektedir dedi.

14 yaşı üzeri herkesin katılabildiği Ataşehir Halk Eğitim Merkezi (HEM) tarafından ücretsiz olarak açılan kurs alanlar:

Bilgisayar Kullanımı, Web Tasarımı, Grafik Tasarımı, Bilgisayarlı Muhasebe, Fotoğrafçılık, İngilizce, Halk Oyunları, Aşçı Çıraklığı, Kuaförlük, Ebru, Resim, Makina Nakışı, Gitar, Bağlama, El Nakışı, Cilt Bakımı, Giyim, Sahne Makyajı, Türk Sanat Müziği, Ahşap Rölyef, İğne Oyası, Havuz Operatörlüğü, Emlak Danışmanlığı, 0-18 Yaş Aile Eğitimi, Arıcılık, İşaret Dili, Diksiyon, Ahşap Oymacılığı, Cam Biblo, Çinicilik, Görsel Programlama, Mefruşat, Kırkyama, Gümüş Telkari, Takı Tasarımı, Hijyen Eğitimi, Piyano, Yan Flüt, Org, Ses Eğitimi, Güzel Sanatlara Hazırlık, Keman, Badminton, Pilates, Seramik

Ataşehir Halk Eğitim Merkezi (HEM); Merkez Binasındaki kurslarla birlikte kendine ait Cemile Besler, Küçükbakkalköy ve İçerenköy de bulunan binalarında da  eğitim veriyor.

Ayrıca Ataşehir HEM; Nuri Cıngıllıoğlu Lisesi, Ataşehir Kız Öğrenc,i Yurdu, Acıbadem Üniversitesi, Trabzonlular Derneği, Sinoplular Derneği, Mantar Serası, Muammer Güler Kız Yurdu’nda da gelen talepler doğrultusundaki alanlarda açılan kurslarda Ataşehirlilere ve Ataşehir dışından gelen vatandaşlara eğitim veriyor.









 “SANATIN SEVGİ İLE BİRLEŞTİĞİ MERKEZ”

Ataşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kurslarda eğitim alan kursiyerlere, eğitmenlerin mesleki bilgilerin yanı sıra sanata kattıkları sevgi ve hoşgörüleriyle, birikimleriyle kursiyerler tarafından övgü ile dile getirilmektedir.
 
Ataşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Savaş hocamızla gezdiğimiz kurs yerlerinde, kurslardan memnun musunuz? Sorumuza karşılık kursiyerlerden aldığımız yanıt kurs hocamızı çok seviyoruz ve kursumuzdan da memnunuz oldu. Gördüğümüz manzara şu. Kursiyerlerle eğitmenleri arasında öyle bir gönül bağı oluşmuş ki ilk etapta hocalarını sevdiklerini dile getiriyorlar.

Çekmeköy, Sancaktepe ve Göztepe’den gelen kursiyerlerin sadece eğiticilerin sevgisi ve kendi branşlarında iyi eğitim vermeleri sonucunda burayı seçtiklerini söylediler.

Halk Eğitim Merkezi yetkilileri başta olmak üzere tüm personelin sıcak davranışları, öğrettikleri mesleklerde teori bilgilerin yanı sıra sevgilerini de katmaları kurslara hem katılımı artırmış hem de başarıyı beraberinde getirmiştir.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER