Yaş Meyve Sebze sektöründe büyük buluşma

Yaş Meyve Sebze Sektörünün Tek Fuarı Interfresh Eurasia kapılarını açtı.

Yaş Meyve Sebze sektöründe büyük buluşma
 Yaş Meyve Sebze sektöründe büyük buluşma
Yaş Meyve Sebze Sektörünün Tek Fuarı Interfresh Eurasia kapılarını açtı.

Türkiye’ye 2018 yılında 2 milyar 325 milyon dolar döviz kazandıran yaş meyve sebze sektöründeki tek fuarı olan Interfresh Eurasia 2019 Yaş Meyve, Sebze, Depolama, Ambalaj ve Lojistik Fuarı Antalya’da kapılarını açtı.

26 ülkeden katılımcı ve Alım Heyetleri kapsamında 600’ü aşkın iş insanını ağırlayan fuarda yaş meyve, sebze üreticileri ve tedarikçilerinin yanı sıra, lojistik hizmetleri sağlayıcıları ve paketleme, ambalaj, depolama sanayi firmaları bulunuyor.

“Interfresh Sektörümüzün Milli Fuarı"

Açılışı Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, Antexpo Genel Müdürü Murat Özer, Antexpo Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Fora, yerli ve yabancı davetliler katımı ile gerçekleşen fuar açılışında konuşan Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, Interfresh Eurasia Fuarı’nın sektörün tek fuarı olduğunu ve bu nedenle çok önemli olduğunu belirtti. Türkiye genelinde bu yılın ilk 9 aylık döneminde miktar bazında 2 milyon 200 bin tonluk, değer bazında ise 1 milyar 355 milyon dolarlık yaş meyve sebze ihracatı gerçekleştirdiğini söyleyen Uçak, ihracatı artırmanın yolunun bu tür fuarlardan geçtiğini vurguladı.

Amaç Ülkemizi Bir Fuar Markası Yapmak

Bu yıl 2. si düzenlenen Interfresh Eurasia Fuarı’nın her yıl büyümesi için gereken desteği vermeye devam edeceklerini belirten Uçak, “Almanya’daki Fruit Logistica Fuarı seviyelerine çıkarmak, ülkemizin de bir fuar markası olması için, her platformda desteklememiz gerektiğini inanıyorum.” dedi.

Antalya’dan dünyaya tropik meyveler

Antalya Valisi Münir Karaloğlu Antalya’nın her yıl 6.5 milyon ton yaş meyve sebze ürettiğini belirterek bunun büyük çoğunluğun ihraç edildiğini söyledi. Karaloğlu “Son dönemde tropik meyvelerde atağımız var. Muz, avokado, mango ve son olarak da pataya üretimi gündemde. Seracalık giderek gelişiyor, Manavgat bölgesinde 20-25 bin dönüme ulaşacak 5 yıl içinde. Böyle giderse iç piyasanın dışında muz ihracatında da önemli bir ülke olabiliriz.” şeklinde konuştu. Interfresh Eurasia fuarının Türkiye’nin sektörel pazar çeşitliliğini artıracak bir fuar olduğunu ifade eden Karaloğlu, “Bize en yakın pazar Ortadoğu pazarıdır, özellikle Türk üreticinin ürettiği tarım ürünlerini orta doğu pazarına sokmamız lazım.” dedi.

Antexpo Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Fora ise “Türkiye ve Antalya yı yaş meyve sebze sektörü merkezi yapmak için çalışıyoruz. Fuarımızı yıldan yıla üzerine koyarak daha iyi noktaya taşıyacağız. Buna katkı sağlayan herkese, tüm kurum kuruluşlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Vali Karaloğlu, Uçak ve beraberindekiler konuşmaların ardından fuarı gezdi. 100'ün üzerinde markanın ürünlerinin sergilendiği, 26 ülkeden 600'ü aşkın alım heyetinin ağırlanacağı fuar, 19 Ekim'e kadar ziyaret edilebilecek.


İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER