The Marmara Collection, Pisano’yla İş Birliğine Gitti

The Marmara Collection, Müşteri Memnuniyeti ve Geri Bildirimleri için Pisano’yla İş Birliğine Gitti

The Marmara Collection, Pisano’yla İş Birliğine Gitti

 The Marmara Collection, Pisano’yla İş Birliğine Gitti

 The Marmara Collection, Müşteri Memnuniyeti ve Geri Bildirimleri için Pisano’yla İş Birliğine Gitti


Pisano gerçek zamanlı müşteri memnuniyeti konusunda geliştirdiği mobil çözümler ile, The Marmara Collection misafirlerinin memnuniyetini daha yukarı taşımayı hedefliyor.


Turizm sektörünün güçlü temsilcisi The Marmara Collection, müşteri geri bildirimlerini anında alabileceği ve doğru kişiye ulaştırarak anında çözüm üretilmesini sağlayacak bu sistemle; marka değerinin korunmasını, hizmet kalitesi ile müşteri memnuniyetinin daha da arttırılmasını hedefliyor.


Konuyla ilgili olarak Pisano Kurucu Ortağı Özkan Demir:

“The Marmara Collection özelinde geliştirdiğimiz sistem ile artık tüm misafirler, diledikleri zaman yorumlarını resepsiyonlarda bulunan tablet kiosk yardımıyla 3 saniye gibi kısa bir sürede doğrudan yetkililere ulaştırabilecek. Marka değerine ve müşteri memnuniyetine büyük önem veren ve bu amaç için çalışan The Marmara Collection ekibi ile iş birliği yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.


The Marmara Collection E-Pazarlama Yönetmeni Altuğ Canbulat ise, bu işbirliği ile ilgili olarak şunları söyledi:

“The Marmara Collection olarak, Türkiye’de müşteri memnuniyeti çözümleri alanında Pisano gibi dinamik ve güçlü bir marka ile çalıştığımız ve sektörde, bu alandaki ilklerden birini gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Pisano ile çalışmaya başladığımızdan bu yana müşteri geri bildirimlerinde 6 kata varan bir artış gözlemledik. Buna ek olarak, Pisano’nun geliştirdiği yazılım ile daha önce müşteri memnuniyetini ölçmek üzere kullandığımız kağıt anketleri kaldırdık. Bu sayede 10 yılda 50 bin adet kağıt israfının önüne geçmiş olacağız.Öte yandan, alacağımız yeni kararlar ve hayata geçireceğimiz yeni iş modellerini tasarlarken, Pisano’nun verileri bize yol gösteriyor.”


Pisano Hakkında

Pisano, şirketlerin müşterilerine ve müşterilerin de şirkete anında ulaşabilmeleri ve ihtiyaç anında birbirleriyle sürekli iletişim hâlinde kalabilmeleri hedefiyle 2014 yılında kurulan web tabanlı bir müşteri etkileşim platformudur. Daha fazla bilgiye Pisano’nun kurumsal web sitesi www.pisano.com.tr üzerinden ulaşabilirsiniz.

Pisano’yu Takip Edin:

Facebook : https://www.facebook.com/pisanoco

LinkedIn : https://www.linkedin.com/company/pisan

Twitter : https://www.twitter.com/pisanoco

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2016, 13:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER