Öğrencileri ile Meslektaş Oldular

Çankırı Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri, yetiştirdikleri öğrenciler ile aynı okulda meslektaş oldu.

Öğrencileri ile Meslektaş Oldular
 Öğrencileri ile Meslektaş Oldular
Çankırı Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri, yetiştirdikleri öğrenciler ile aynı okulda meslektaş oldu

Okul Müdür Yardımcısı ve Müzik Ana Sanat Dalı Öğretmeni Mehtap Meydaneri ile Resim Ana Sanat Dalı Öğretmeni Okan Zeğerek, öğrencileri Zekeriya Harmanda (Resim), Fatih Harmanda (Resim), İbrahim Gökmen (Müzik) ve Emrah Pehlivan (Müzik) ile yıllar sonra aynı okulda yolları bir kez daha kesişerek bu kez meslektaş oldular. Öğretmenlerin eski öğrencileri arasındaki saygı, sevgi ve dayanışma, okul öğrencilerine de örnek oluyor. 

Yetiştirdikleri öğrenciler ile omuz omuza çalışmaktan gurur duyduklarını belirten Mehtap Meydaneri ve Okan Zeğerek tarafından yapılan açıklamada “Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi’nde eğitim görüp üniversitede üstüne kattıkları yeni değerleri tekrar memleketlerine ve okul öğrencilerine aktarmaları şu an okuyan öğrencilerin başarısı ve geleceğe bakış açılarında özendirici unsur olmaktadır. Okulun faaliyete geçtiği 1995 yılından bu yana burada emek veren tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz. Sarf ettiğimiz emekler karşılığında öğrencilerimizi meslektaşlarımız olarak ve iyi mevkilerde görmek onur verici. ” ifadelerine yer verildi. Yapılan açıklamada; Çankırı’daki okullarda görev yapan Resim ve Müzik öğretmenlerinin üçte birinin de Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi’nden mezun olarak üniversitelerin 4 yıllık Resim ve Müzik Öğretmenliği bölümlerini bitiren öğrenciler oldukları bildirildi. 

Okulun en eski öğretmenlerinden Okan Zeğerek ile aynı meslekte birleşen Zekeriya Harmanda, öğretmeni ile birlikte aynı atölyeyi paylaşmaktan mutluluk duyduğunu kaydetti. Harmanda, “Meslektaş olsak da o benim öğretmenim. Aynı saygı ve disiplinle yeni öğrenciler yetiştiriyoruz. Öğretmenimle bir arada çalışmak bana güven veriyor. Yıllar sonra yeniden tecrübelerinden faydalanmak ve fikir alışverişinde bulunmak çok güzel bir duygu.” diye konuştu. 

Çankırı Güzel Sanatlar Lisesi Yeni Öğrencilerini Bekliyor

Çankırı Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi, özel yetenek sınavları ile yeni öğrencilerine kapılarını açmaya hazırlanıyor. Lisans programlarına öğrenci yerleştirmede %70’lik bir başarıya sahip olan, resim ve müzik alanlarında yetenekli öğrencilerin hayallerini gerçekleştirmek isteyen okul dinamik, farklı düşünen, yetenekli yeni öğrencilerini bekliyor.

Okul, 5 bin metrekarelik alanda kız-erkek pansiyonu, 350 kişilik konser salonu ve yemekhanesi ile bölgenin kampus içerisinde donanımlı tek Güzel Sanalar Lisesi olma özelliğini taşıyor. Alanlarındaki eğitimi üniversiteye taşıyan öğrenciler, mezun olduktan sonra KPSS’den alacakları 65 puan üzeri ile resim öğretmenliğine, 50 puan üzeri ise müzik öğretmenliğine atanabiliyor.  

Resim veya Müzik bölümlerinde okumak isteyen öğrenciler başvurularını; 20–29 Haziran 2016 tarihinde doğrudan veya posta yolu ile yapabilecek. Başvurusu kabul edilen öğrenciler, 11–15 Temmuz 2016 tarihleri arasında Uygulamalı Yetenek Sınavlarında performans sergileyecek. TEOG puanı ile yetenek sınavı sonuçlarının ortalaması 50 puanı geçen öğrenciler başarılı sayılacak. Bu yıl yapılan değişiklikler kapsamında; Resim bölümüne 60, Müzik bölümüne ise 30 öğrenci alınabilecek. 


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER