Michelin yıldızlı şef Yoshizumi Nagaya’yı ağırladı

Kayseri Pastırması Michelin Yıldızlı Şef Nagaya’nın Gastronometro Özel Menüsünde!

Michelin yıldızlı şef Yoshizumi Nagaya’yı ağırladı
 Michelin yıldızlı şef Yoshizumi Nagaya’yı ağırladı
Kayseri Pastırması Michelin Yıldızlı Şef Nagaya’nın Gastronometro Özel Menüsünde!

Metro Türkiye tarafından hayata geçirilen Türkiye’nin ilk gastronomi keşif platformu Gastronometro, Asya ve Avrupa tekniklerini kullanarak geliştirdiği kendine özgü lezzetleriyle uluslararası üne sahip Michelin yıldızlı Japon şef Yoshizumi Nagaya’yı ağırladı. Türkiye’nin yerel tatlarına hayran kalan Nagaya, Gastronometro için özel olarak hazırladığı menüsünde Coğrafi işaretli Kayseri pastırmasının yanı sıra, Hatay kadayıfı, Çengelköy salatalığı, domates, patlıcan ve karabuğday gibi yerel ürünlere yer verdi.


Türkiye’nin ilk gastronomi keşif platformu Gastronometro, Türkiye’nin yerel değerlerini uluslararası gastronomi dünyasıyla buluşturmaya devam ediyor. Bu zamana kadar beşi Michelin yıldızlı 16 şefi 1.500’ü aşkın sektör profesyoneli ile buluşturan Gastronometro, son olarak Michelin yıldızlı Japon şef Yoshizumi Nagaya’yı ağırladı.

25 - 26 Nisan tarihlerinde İstanbul’da bulunan Yoshizumi Nagaya, Gastronometro tarafından düzenlenen seminer ve atölyeden oluşan iki günlük programa katıldı. Seminerde HoReCa profesyonelleri, gastronomi öğrencileri ve lezzet tutkunlarıyla bir araya gelen ünlü şef, atölye etkinliği kapsamında ise 14 şefle birlikte mutfağa girdi.

Yoshizumi Nagaya: Türk lezzetleri menüye özel bir tat kattı

Gastronometro etkinliği için deniz mahsulleri ağırlıklı bir menü hazırlayan Yoshizumi Nagaya, menüsüne Türkiye’nin yerel lezzetlerini de ekledi. Türk mutfağının zenginliğinin ve malzemelerin doğallığının kendisini çok etkilediğini söyleyen Nagaya, “Türk mutfağı, çok özel ve zengin bir mutfak. Gastronometro’da kendi mutfağımı tanıtmanın yanı sıra, Türk mutfağını da daha yakından tanıma fırsatı buldum. Deneyimlediğim lezzetlerden çok etkilendim ve Gastronometro için hazırladığım menümde Kayseri pastırması, Hatay kadayıfı, Çengelköy salatalığı, domates, patlıcan ve karabuğday gibi Türkiye’nin yerel lezzetlerini kullandım. Bu ürünler menüme özel bir dokunuş kattı” dedi.

Seminer ve atölye çalışmalarından büyük keyif aldığını da dile getiren Yoshizumi Nagaya, sözlerini şöyle sürdürdü, “Gastronometro, konsepti, teknik imkanları ve sunduğu lezzetlerle yalnızca Türkiye’de değil dünyada da bilinmeyi hakeden bir gastronomi platformu. Türk mutfağı için yaptıkları çalışmaları dinleyince çok etkilendim. Burada kendimi mutfağımda gibi rahat ve mutlu hissettim. Gastronometro çatısı altında bir araya geldiğim herkes çok ilgiliydi. Özellikle öğrencilerin gösterdiği ilgiden çok mutlu oldum.”

Boris Minialai: Türk mutfağı ile dünya gastronomisi arasında köprü kuruyoruz

Gastronometro ile Türkiye'de gastronominin gelişimine katkı sağlamayı ve gastronomi dünyasına yepyeni bir ritim sunmak amaçladıklarını vurgulayan Metro Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Boris Minialai ise “Japonya mutfağının geleneksel tarzını Avrupa teknikleriyle harmanlayarak hazırladığı özel lezzetleriyle uluslararası alanda üne sahip bir ismi, iki kıtayı buluşturan İstanbul’da ağırladığımız için çok mutluyuz. Yoshizumi Nagaya’nın Metro Türkiye ve Gastronometro için özel bir yere sahip olan coğrafi işaretli ve yerel ürünlere menüsünde yer vermesi ise bizler için çok kıymetliydi. Amacımız Türk mutfağı ve dünya gastronomisi arasında köprü kurarak Türk mutfağının gelişimine ve gastronominin geleceğine yatırım yapmak. Dünya gastronomisinin yıldız isimlerini gastronomi öğrencileri ve HoReCa profesyonelleriyle buluşturarak sadece tekniklerini ve hikayelerini paylaşmalarını sağlamıyoruz, aynı zamanda Türk mutfağını ve yerel ürünlerimizi Michelin yıldızlı şeflere de tanıtıyoruz” diye konuştu.

1 Michelin yıldızlı, 17 Gault Millau puanlı şef!

Japon Şef Yoshizumi Nagaya, Osaka’da Japon mutfağının en önemli şeflerinden biri olan Toshiro Kandagawa tarafından yetiştirildi. Yine Japonya’nın Gifu şehrinde yenilikçi mutfağın önde gelen ismi Takada Hasho ile çalıştı. Bugün restoranında birlikte çalıştığı eşi Jun Nagaya ve kızı Rina ile birlikte 2000 yılında Almanya'ya geldi ve uluslararası üne sahip restoranların mutfağında görev aldı. 2003 yılında kendi adını taşıyan restoranını Düsseldorf’un ‘Old Town’ bölgesinde açtı. Restaurant Nagaya, 2009 yılından itibaren Klosterstraße - Düsseldorf’ta lezzet tutkunlarını ağırlıyor. Yemek tarzıyla uluslararası alanda büyük ilgi gören Şef Nagaya’nın 1 Michelin yıldızı ve 17 Gault Millau puanı bulunuyor.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109