Marmara Belediyeler Birliği, Bolu Belediyesi’nin ev sahipliğinde toplandı

Bolu Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği’nin 2015 yılı 1. Meclis toplantısına ev sahipliği yaptı.

Marmara Belediyeler Birliği, Bolu Belediyesi’nin ev sahipliğinde toplandı
Marmara Belediyeler Birliği, Bolu Belediyesi’nin ev sahipliğinde toplandı

Bolu Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği’nin 2015 yılı 1. Meclis toplantısına ev sahipliği yaptı.

Marmara Belediyeler Birliği’nin 2015 yılı 1. Meclis toplantısı Bolu Belediyesi’nin ev sahipliğinde Bolu Abant’ta gerçekleştirildi. Abant Place Otel’de gerçekleştirilen toplantı Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz,  Marmara Belediyeler Birliği Meclisi Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Ahmet Uğur, birlik üyesi 85 belediyenin başkanları ve meclis üyeleri katıldı.

Bolu Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği’nin 2015 yılı 1. Meclis toplantısına ev sahipliği yaptı. Bolu Abant Place Otel’de Bolu Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin gösterisi ile başlayan toplantı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşmalarla devam etti.

Toplantının açılış konuşmalarında ilk olarak konuşan Marmara Belediyeler Birliği Meclisi Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, birlik ve beraberliğin gücüne inananların Marmara aşkıyla bir araya geldiklerini belirterek, belediyelerin, en kıymetli sermayenin insan olduğunun bilincine vardıklarını dile getirdi.

Yaptıkları çalışmaların temelinde mutlu nesiller yetiştirmek olduğuna işaret eden Altepe, “Mutlu nesiller yetiştirmek, basit değil. Şehirlerimiz bu nesillerin yetişmesi için ne kadar uygun ya da bunun için ne yapıyoruz? Birlik olarak 'Şehirler çocuklarla dolsun ve çocukların olsun' düşüncesiyle yola çıktık ve çocuk dostu şehirler idealine bir adım daha yaklaşmak için kongre planladık. Modern şehirlere ruh katarken, bu şehirleri geleceğimizin mimarları çocuklarımız için yaşanabilir kılmalıyız. Şehirleri herkes için daha yaşanabilir hale getirmenin yolları da teknolojiye bağlı değişiyor. Modern şehir yaşamı, sunduğu koşullarla milyonlar için her geçen gün çekim gücü artan cazibe merkezi oluyor. 2014 itibarıyla dünya nüfusunun yüzde 54'ü kent yaşamını tercih etti. 2050'de de yüzde 75'inin şehirlerde yaşayacağı tahmin ediliyor. Geldiğimiz noktada şehir yönetimlerinin sorumlulukları, cevaplaması gereken sorular, çözmesi gereken sorunlar da nüfusla doğru orantılı artmış durumda. Daha iyi, daha kaliteli şehir yaşamı akıllı şehir kavramıyla birçok noktada kesişiyor” diyerek Marmara Belediyeler Birliği Meclisi'nin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

“Tek amacımız Bolumuzu geleceğe taşımak”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise yaptığı konuşmasında, "İlimizde yapılacak olan toplantının öncelikle ilimize, bölgemize, ülkemize sonra ülke dışına hayırlar getirmesini diliyorum. Hepiniz hoş geldiniz. Bolu Payitaht dediğiniz İstanbul ile başkent dediğimiz Ankara'nın hemen hemen tam merkezinde. Arazisinin % 65'i ormanlarla kaplı, 140 kadar göl ve göletleri olan özel bir coğrafya. Doğanın bu kadar güzel olmasından dolayı Bolu’ya ‘Tabiatın Kalbi Bolu’ diyoruz. Bolu dört mevsimin doyasıya yaşandığı en güzel yerlerden birisidir. Biz böyle bir özel coğrafyada yaşıyor ve hizmet etme şerefi ile karşı karşıyayız. Bunları söylerken Marmara’nın güzelliklerini görmezden gelemeyiz. Ancak Bolu iklim açısından en güzel coğrafyaya sahiptir. İsviçre daha yeşil ancak bu kadar güneşi göremezsiniz. Bugün bile sabahtan size kışı yaşatıyoruz öğleden sonra baharı yaşatacağız inşallah. Bölgemiz daha çok turizm kenti olacak, üniversite kenti olacak, spor kenti olacak. Biz Bursa gibi, İzmit gibi sanayi kenti olmak istemiyoruz. Allah’ın verdiği nimetleri geleceğe taşımak istiyoruz. Bu yolda ciddi çalışmalarla kentimizi geleceğe taşımak amacındayız. Başkanımızın da dediği gibi çevre konusunda ciddi hassasiyetlerimiz var” dedi.

“Tabiatın Kalbi Bolu’ya hoş geldiniz”


"Türkiye’nin incisi, Tabiatın Kalbi, Güzellikler yurdu olan Bolumuza hoş geldiniz.” diyerek konuşmasına başlayan Bolu Valisi Aydın Baruş ise yaptığı konuşmasında, “Çar köşe fani dünyada, Koç yiğitler olmasaydı, Dünyayı zulmet alırdı, Ağlayanlar gülmeseydi, Dünyayı zulüm alırdı, Gün doğmaz öyle kalırdı, Âşıklar mecnun olurdu, Sevdiceğin' görmeseydi” diyerek; yiğitliğin, cesaretin, mertliğin, yoksula-çaresize yardımın, haksızlığa karşı adaletin sesi olan Köroğlu’nun diyarına hoş geldiniz. “Kanaatten hiç kimse ölmedi, hırsla da hiç kimse padişah olmadı. Allah ile olduktan sonra, ölüm de ömür de hoştur. Şunu iyi bil ki safları yaran, her şeyi yenen aslanla savaşmak kolaydır, gerçek kahraman odur ki, önce kendi nefsini yener. Ömrüm uzun olsun dersen,  kimseye kızma,  eziyet etme. Dünyanın mutluluğuna mağrur olma. Kimsenin nimetine haset etme.” diyen, medeniyetimizin asli mimarlarından, Fatih Sultan Mehmed Han’ın “İstanbul’un manevi fatihi odur” buyurduğu Akşemseddin Hazretlerinin ebedi istinatgâhına hoş geldiniz. İrfan pınarının kaynağı, tasavvufun kutbu, maneviyat ocağı sahibi Hayreddin-i Tokadi Hazretlerinin dergâhına hoş geldiniz" ifadelerine yer verdi.

Vali Baruş konuşmasına şöyle devam etti; "80.000 hektarın üzerinde bir alanı kapsayan; Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Alanı ile birlikte doğa ve spor turizminde kısa zamanda çok önemli mesafeler kat edecek olan bir şehir. Siz değerli Belediye Başkanlarımızı Abant’ta görmekten, Bolu’nun güzelliklerini sizlerle paylaşmaktan son derece mutluyuz. Marmara Belediyeler Birlik Meclisi Toplantısının Belediyelerimiz için, Ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Belediye Başkanlarımıza, milletimize hizmet yolunda muvaffakiyetler diliyorum. Sizleri en derin sevgi ve hürmetlerimle selamlıyorum"

Konuşmaların ardından Marmara Belediyeler Birliği Meclisi 2015 Yılı Olağan 1'nci toplantısının gündem maddelerine geçildi. Toplantıya Marmara Belediyeler Birliği Meclisi Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe başkanlık etti.


Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2015, 15:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109