LÖSEMİYİ YENDİLER, ŞİMDİ KARDEŞLERİ İÇİN SAVAŞIYORLAR

Geleceğe umutla bakan gençler olarak LÖSEV ile birlikte şimdi onlar da lösemi canavarı ile mücadele eden kardeşlerinin ellerinden tutuyorlar.

LÖSEMİYİ YENDİLER, ŞİMDİ KARDEŞLERİ İÇİN SAVAŞIYORLAR
 LÖSEMİYİ YENDİLER, ŞİMDİ KARDEŞLERİ İÇİN SAVAŞIYORLAR

Geleceğe umutla bakan gençler olarak LÖSEV ile birlikte şimdi onlar da lösemi canavarı ile mücadele eden kardeşlerinin ellerinden tutuyorlar.

Onlar çocukluklarından itibaren lösemiyle mücadele ettiler. 
İlk günden itibaren LÖSEV ellerinden tuttu ve hep yanlarında oldu. 


Geleceğe umutla bakan gençler olarak LÖSEV ile birlikte şimdi onlar da lösemi canavarı ile mücadele eden kardeşlerinin ellerinden tutuyorlar.

Lösemi, çocukluk çağı kanserleri arasında en yaygın olan kanser türü. Lösemili çocuklar yaşıtları gibi oyunlar oynayamıyor, okula gidemiyor, koşup oynamak, hayata karışmak onlar için imkânsız hale geliyor. 
Bunu yaşayarak öğrenen ve artık iyileşen LÖSEV Gençleri, şimdi lösemi ile mücadele eden kardeşleri için var güçleri ile çalışıyor. Gençler farkındalık yaratmak için, ufacık bir desteğin hasta bir çocuğu nasıl hayata bağladığını anlatmak için tüm Türkiye’de sahalara çıkıyor, kamuoyu bilinçlendirmeleri yapıyor. Artık löseminin bir kader olmadığını, her desteğin çok kıymetli olduğunu anlatan LÖSEV Gençleri, tedavide moral ve motivasyonun çok önemli olduğuna da dikkat çekiyor. Hayırsever bağışçılara seslenen LÖSEV ’in iyileşmiş Gençleri “Verdiğiniz her destekle lösemili bir çocuğun ve annesinin yüzünde kocaman bir gülümsemeye vesile olduğunu unutmayın” diyerek vatandaşları bilinçlendiriyor. 
Diğer taraftan Ramazan boyunca LÖSEV hastaları ve ailelerine iletilecek binlerce koli, gıda yardımı için aylar öncesinden başlayan çalışmaların son ayağı olan koli hazırlama çalışmalarında da aktif görev alan çocuklar, kardeşlerine gıda paketlerini elleriyle hazırlıyorlar. Ramazan bereketini yaşayacak çocuklar ve aileleri için sevgilerini de içine koydukları binlerce koli mutluluk paketlerini yola çıkarıyorlar.

LÖSEV Sadece Tedavi Gören Çocukların değil İyileşen Gençlerin de Yanında 

LÖSEV, lösemi ile mücadele esnasında sosyal yaşantı ve eğitimlerinden geri kalan gençlere destek olmayı da sürdürüyor. Sağlık Vakfı olmanın yanı sıra eğitim vakfı da olan LÖSEV, tedavi süresince destek verdiği tüm çocuklara iyileştikten sonra da kendilerini geliştirmeleri için fırsatlar tanıyor. Bu gençler eğitim programları ile geleceğin doktorları, avukatları, mühendisleri, gazetecileri olmaya hazırlanıyorlar.  Yurt dışı ve yurt içi gezilerinden kamplara kadar tüm etkinlikler gençler için gençlerle birlikte hazırlanıyor ve hayata geçiriliyor.  

Saha ve Koli Çalışmalarına Katılan İyileşen ve Üniversite Eitimlerine Devam Eden Birkaç Çocuğumuzdan Mesajlar…


Mahmuthan Yönlüer- Eskişehir Osmangazi Üni.- İletişim Tasarımı ve Yönetimi 4. Sınıf
“LÖSEV ile tanıştığımdan beri sürdürmüş olduğum gönüllü çalışmalarında bugünkü zorlu pandemi şartlarında bile brandalarimizi asarak Lösev için çalışmalarımızı hiç durmadan devam ettirmenin mutluluğunu yaşıyorum Lösev iyi ki var.”

Güler Aytan - Akdeniz Üniversitesi Biyomedikal 2.Sınıf 
“LÖSEV  ile 2009 yılında hastanede tanıştım.  Şimdi ise sağlıklı bir üniversite öğrencisiyim. LÖSEV her zaman maddi manevi hastalarının yanında oldu ve her türlü desteği iletti. Bunu en iyi ben biliyorum, hiç bir destek atlanmadı ve her yardım eksiksiz bir şekilde hastalara ulaştı. Ben 2009 dan beri iyileşmiş bir LÖSEV Genci olarak LÖSEV Ailesinin içindeyim. Yardımları ellerimizle hazırlıyor ve kardeşlerimize, ailelerine ualştıryoruz. İyi ki LÖSEV var.

Çetin Kanca - Uludağ Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği 1. sınıf  - 
“Derslerimizde arta kalan zamanlarımızda koşa koşa LÖSEV  Ofise giderek destek olmaya çalışıyoruz.  Saha çalışmaları  yapıyor, halkımızı LÖSEV çalışmaları ve hastalara destekleri konularında bilinçlendirmeye çalışıyoruz. LÖSEV de hala bizlerin yanında olmaya devam ediyor.”

Ali Kemal Şahan – Kütahya Dumlupınar Üniversitesi – Spor Yönetimi -1. Sınıf
Bence yaptığımız çalışmalar arasında en değerlisi bu çünkü insanlara ulaşıyoruz. LÖSEV’i tanıtıyor, insanların hayatlarına dokunmalarına vesile oluyoruz. Yeni hastalara ve yeni gönüllülere ulaşıyor, insanımızda kansere karşı farkındalık sağlıyoruz”

Canan SÜT-  Yozgat Bozok Üniversitesi Adalet Bölümü 1. Sınıf  
“Daima iyi ki dediğimiz kocaman bir aile, iyi ki LÖSEV var. LÖSEV in destekleri sayesinde hem tedavim sırasında ve hem de iyileşip şu an olduğu gibi üniversite de okurken çok daha iyi imkanlara sahip oluyoruz. Ben de sağlıklı bir LÖSEV Genci olarak ne kadar fayda sağlayabiliyorsam destek olmaya çalışıyorum.

Beyza AŞER- Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. Sınıf 
“Bir çok insana her anlamda yardımı dokunan LÖSEV’de bulunmak, gönüllü çalışmalara katılmak kendi fikrimce faydalı, gurur verici ve maneviyatı yüksek bir durum. Buna imkan tanıdıkları için LÖSEV ailesine teşekkürlerimi sunuyorum”

Merve Selime Uysal - Uludağ Üniversitesi Gıda Teknolojisi İÖ Bölümü -  1.Sınıf 
“Aslında iyi ki bu çalışmalarda yer alıyorum ve iyi ki saha çalışması yapıyoruz. Bir yandan insanlara ulaşmak ve bilgilendirmek, LÖSEV’i daha fazla tanımaları için çabalıyoruz ki bu insana değer katmaktır, diğer taraftan yardımlar sağlıyoruz kardeşlerimize. Böylelikle insanlığa daha çok iyilik yapmış oluyoruz.” 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109