Kızılay Ataşehir Şubesi kan bağışı için sizleri bekliyor

Kızılay Ataşehir Şubesi 13 Nisan-17 Nisan tarihleri arasında şube binasında saat 11:00 ile 18:00 saatleri arası kan bağışlarınızı bekliyor.

Kızılay Ataşehir Şubesi kan bağışı için sizleri bekliyor
Kızılay Ataşehir Şubesi kan bağışı için sizleri bekliyor

Kızılay Ataşehir Şubesi 13 Nisan-17 Nisan tarihleri arasında şube binasında saat 11:00 ile 18:00 saatleri arası kan bağışı için sizleri bekliyor.

Kızılay Ataşehir Şubesinin başlatmış olduğu ‘ Bu Zor Günlerde Bizi Yalnız Bırakma’  Kan bağışı kampanyası Kızılay Ataşehir Şubesinde başladı. Hijyenik bir ortamda ve tüm tedbirlerin alındığı şube binasında vatandaşlar gönül rahatlığıyla kan verebilirler.



KAN STOKLARIMIZ HIZLA AZALIYOR

 
Kızılay Ataşehir Şube Başkanı Talha Keleş gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Derya Arslan’a yapmış olduğu açıklamada; “Hem ülkemizde hem de dünyada bir salgın başladı. Bu koronovirüs salgını sebebiyle insanlar evlerinde n yapılan açıklamalardan dolayı çıkmamaya başladılar. İnsanlar evlerinden çıkmadıklarından dolayı kan bağışlarımız azaldı. Normal statüde ki hastalarımızın ve ameliyat olacak hastalarımızın kana ihtiyacı oluyor ve kan stoklarımız azaldı. Bu sebeple bizde Ataşehir’de kendi şubemizde beş gün boyunca bir kan bağışı kampanyası düzenledik. İçinde bulunduğumuz koşullardan dolayı Valimizle ve Kaymakamımızla bu konuyu görüşerek, hijyen açısından daha güvenli olacağından çadırlar ve otobüsler yerine bu kan alımını şubemizde yapmaya karar verdik. Sabah erken saatlerde Belediye ekiplerimiz gelerek şube binamızı dezenfekte ettiler ve kan alımı yapacak olan sağlık ekibimiz de burayı kurdu. Tamamen steril bir ortam. Gelen tüm vatandaşlarımızın ateş ölçümünü yapıyoruz ve sterizasyonunu sağlıyoruz. İki adet ünite kurduk ve aralarını sosyal mesafeye uygun hale getirdik. Güvenilir bir şekilde kan almaya çalışıyoruz.


Sağ olsun vatandaşlarımızda duyarlılık gösterip kan vermeye geliyorlar. Ayrıca Dünya Sağlık Örgütü olsun, gerek Sağlık Bakanlığımız olsun, Genel Başkanımız Dr. Kerem Kınık’ın da ifade ettikleri gibi bu virüs kanla bulaşmıyor. Bu sebeple gelip gönül rahatlığıyla kan verebilirler. Çünkü biz kan dediğimiz zaman üç kişiye hayat veriyoruz.




VEFA GRUBU OLARAK VATANDAŞLARIMIZA YARDIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR

 
Vefa Grubu olarak neler yaptıklarını, kimlere ulaştıklarını sorduğumuz Başkan Talha Keleş şu açıklamalarda bulundu. İlk vaka vuku bulduğu an itibariyle İstanbul Valimiz ve Kaymakamımızla acil bir toplantı yaptık. İlçelerde bu toplantı sonrasında bir Vefa grubu kuruldu. Bu grubun içinde Kızılayımız, Belediyemiz, Sağlık Müdürlüğümüz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Müftülüğümüz de var. Sosyal Hizmetler Vakfıyla koordine kurarak 65 yaş ve üzeri grupları çıkarttık.


Bu vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasağı olduğu andan itibaren sosyal ihtiyaçlarını belirleyerek gönüllülerimizle birlikte sahalara indik. Bu vatandaşlarımızın sosyal ihtiyaçlarını karşıladık. Aynı zamanda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza da ulaşamaya çalıştık. Eskiden bağışçımız bize bağışı yaptığı zaman biz Sosyal Hizmetler kurumuna sorar bağışçımızı oraya yönlendirirdik. Şimdi biz Sosyal Hizmetlere sormuyoruz Sosyal Hizmetler bize sıkıntı olan yerleri belirliyor bizlerde yardımları ulaştırmaya çalışıyoruz.


Kovit olan ve evden çıkamayan hastalarımız var. Biz bunlarında sosyal ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Sosyal Hizmetlerle aldığımız listelerle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşmaya devam ediyoruz. Sürecimizin uzun olacağı görünüyor ve bağış yapmak isteyen vatandaşlarımızın bağışlarını da Kızılay Ataşehir Şubemize bekliyoruz. Bizler sizler için sahadayız, lütfen sizlerde evinizde kalın” şeklinde ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2020, 12:18

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER