KAÇUV 2. Aile Evi için Atıldı

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV), bu yıl 39.su düzenlenen İstanbul Maratonu’nda her yaştan 870 gönüllüsüyle beraber adımlarını yine çocuklar için attı.

KAÇUV 2. Aile Evi için Atıldı
 KAÇUV 2. Aile Evi için Atıldı
Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV), bu yıl 39.su düzenlenen İstanbul Maratonu’nda her yaştan 870 gönüllüsüyle beraber adımlarını yine çocuklar için attı.

dım Adım Oluşumu içerisinde yer alan KAÇUV, 12 Kasım’da gerçekleşen maratonda kendi takımını kuran kurumlar ve gönüllü bireysel koşucularla birlikte yer alarak, ikinci aile evinin inşasına harç olacak 1.150.000 TL bağış topladı.

İyilik Dolu Adımlar

2000 yılında, hekimler ve çocukları kanser tedavisi gören ailelerin bir araya gelmesiyle kurulan KAÇUV, bu yıl “Çocuklar İçin Koş” mottosuyla düzenlenen 39. İstanbul Maratonu’nda da yerini aldı. Toplamda 39 bin 613 kişinin koştuğu maratonda 870 gönüllü koşucusuyla adımlarını kanser tedavisi gören çocuklar ve aileleri için atan KAÇUV, maraton sonunda toplanan 1.150.000 TL’lik bağışla, ilkini 2012’de açtığı aile evinin ikincisini açmaya hazırlanıyor.

“Gönüllerimiz, Destekçilerimiz ve Bağışçılarımızla Büyük Bir Aileyiz”

KAÇUV Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İnci Yıldız : “KAÇUV olarak umudu çoğaltmak isteyen 870 gönüllümüzle beraber, çocuklar için koştuk. Öncelikle bundan dolayı çok gururlu olduğumuzu söylemek isterim. 2012 yılında hayata geçirdiğimiz Aile Evi’nin ikincisinin inşası için yer aldığımız bu maratonda bağışçılarımızdan şu ana kadar 1.150.000 TL topladık. İkincisi de yolda olan Aile Evleri ile daha fazla çocuğa ve ailelerine ulaşmak, onların yanında olmak istiyoruz. Bu maraton da bize bu niyetimizde hiç de yalnız olmadığımızı gösterdi. Bizimle beraber çocuklar için adım atan ve bağışçı olarak bize destek veren herkese gönülden teşekkür ediyoruz.”

39. İstanbul Maratonu’nda KAÇUV için koşan kurumsal takımlar ise şöyle; Borusan, TOFAŞ, Sun Chemical Turkey, Arkas Holding, Rönesans Holding, Philips Türkiye, Shell, DeFacto, İşNet U.n. Ro-Ro, Zorlu, TEVA, Santa Farma, Final Okulları, BimSa Smol, Adore Oyuncak, Garanti Factoring, Technogym Turkey, USLA Akademi, Orzax, MAPFRE Sigorta, Gayrettepe Rotarakt ve Frankie Mutfak.

Her Adım Bir Destek, Her Destek Bir Umut!

Adım Adım’ın vakıflar için bağış toplanmasını sağlayan İPK sisteminde bulunan koşucu profilleri üzerinden toplanan bağışlar, KAÇUV ile tedavi görmekte olan çocuklar ve ailelerinin yarınlarını oluşturuyor. 26 Kasım’a kadar devam edecek bağışlar ile ilgili detaylı bilgi için https://ipk.adimadim.org/project/index?id=6841 adresi ziyaret edilebilir.

İkinci Aile Evi de Yolda!

Kanser tedavisi gören çocuk sayısının her yıl artması ve buna bağlı olarak tedavi için İstanbul’a gelen aile sayısının da artması sebebiyle KAÇUV, 2012 yılında Aile Evi projesini hayata geçirdi. Bu projeyle kanser tedavisi gören çocuklara ve ailelerine destek olan KAÇUV, daha çok çocuğa ulaşma amacıyla ikinci aile evinin inşası için kollarını sıvadı. Çocuklarının kanser tedavisi nedeniyle şehir dışından İstanbul’a gelmek zorunda kalan ve ekonomik sıkıntı çeken ailelerin; ücretsiz konaklama, psikososyal destekler, gıda, hijyen, mutfak ve kısmi giyim ihtiyaçlarını karşılayan KAÇUV, tedavi gören çocuk ve ailelerine umut oluyor.

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı Hakkında:

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı, 2000 yılında çocukları tedavi görmekte olan aileler ile hekimlerin bir araya gelmeleriyle kuruldu. Vakfın temel amacı; Maddi sorunları nedeniyle tedavileri aksama riski taşıyan çocukların tedavilerinin sürekliliğini sağlamaktır. Ayrıca kanser ile mücadelede önemli bir gereksinim olan psikolojik destek ve çocuk psikolojisine uygun tedavi ortamının yaratılması vakfın öncelikli hedefleri arasında yer alır.

Aile Evi Hakkında:

2012 Mart ayında düzenlenen kampanyalar ve İstanbul Valiliğinin destekleri ile inşa edilen Aile Evi, ihtiyaç sahibi olan kanserli çocuk ve ailelerine tedavi sırasında hiç bir ücret ödemeksizin konaklama, mutfak ve banyo hizmeti sağlıyor. Aile Evi 2 adet tek kişilik, 12 adet çift kişilik odaları ile 14 odadan oluşuyor. Aile Evi’nde kalan hasta çocuklar için bir oyun odası ve oyun bahçesi bulunuyor. Ayrıca çocukların yaş grupları doğrultusunda oyun odası içerisinde bilgisayar, dvd ve televizyon bulunuyor. Bütün odalarda banyo, buzdolabı, televizyon ve klima olan mekânda, misafirlerin ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri, ortak alan bir mutfak ve çamaşırhane de hizmet veriyor. “Aile Evi projesi” ile gıda, giyecek gibi yardımların yanında hem çocuklar hem de ebeveynleri için psikolojik destek hizmeti de verilerek bu zorlu süreçte ailelerin yanında oluyor. “Aile Evi” çalışmalarının en öncelikli hedefi projenin genişletilerek daha çok aileye ulaşılması.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER