İnal Aydınoğlu’nun yeni kitabı yayınlandı

“Türkiye’nin Gönüllülük Öğretmeni” olarak bilinen Gönüllülük Eğitmeni ve Yazar İnal Aydınoğlu, şimdiye kadar yazdığı 14 kitabının arasına bir yenisini daha ekledi.

İnal Aydınoğlu’nun yeni kitabı yayınlandı
 İnal Aydınoğlu’nun yeni kitabı yayınlandı 
“Türkiye’nin Gönüllülük Öğretmeni” olarak bilinen Gönüllülük Eğitmeni ve Yazar İnal Aydınoğlu, şimdiye kadar yazdığı 14 kitabının arasına bir yenisini daha ekledi.



Pandemi döneminde de üretmeye ara vermeyen Aydınoğlu, 15. kitabı “Çocukta ve Gençte Sevgi ve Gönüllülük” ile ailelere, yarının sevgi dolu çocuklarını nasıl yetiştirebileceklerine dair yol haritası sunuyor.


Şimdiye kadar “Sevgi Üzerine”, “Mutluluk Üzerine”, “Gönüllülük”, “Sevgi Liderliği”, “Karşılıksız – Bir Gönüllü Yolculuğu”, “İyi Yaşamak”, “Sevgi Kitabı”, “İçsel Yaşam Üzerine”, “Daha İyi Bir Yaşam Üzerine”, “Yaşamın Anlamı Üzerine”, “Yaşama Sevinci Üzerine”, “Kadın Erkek Üzerine”, “Bilinçli Yaşam Üzerine”, “Cömertlik” olmak üzere 14 kitap yazan Türkiye’nin Gönüllülük Eğitmeni ve Yazar İnal Aydınoğlu, 15. kitabı “Çocukta ve Gençte Sevgi ve Gönüllülük” te bu kez çocuklara ve gençlere sevginin, gönüllülüğün nasıl aşılanacağını anlatıyor. K-İletişim Yayınları’ndan yayımlanan ve 196 sayfadan oluşan kitabı Aydınoğlu, ailelerin birbirleriyle en fazla vakit geçirdiği pandemi döneminde kaleme aldı.



“YAŞAMINIZDA SEVGİ VE HİZMET VARSA, YOLUNUZ AYDINLIKTIR”
“Birbirlerini, doğayı ve tüm varlıkları ayırımsız seven bir ailede yetişen çocuk, sevmeyi ve vermeyi doğal yaşam biçimi olarak görür. Çocuğunuzun sevgi dolu, mutlu bir yaşam sürmesini istiyorsanız, evinizi ‘sevgi okulu’ yapınız” diyen İnal Aydınoğlu, geleceğin sevgi dolu nesilleri için ailelere yol haritası sunuyor. Her ailenin baş ucunda olması gereken kitap için Aydınoğlu, şu açıklamalarda bulunuyor: “Tüm varlıkların yaşam boyu en büyük arayışı sevgidir. Sevgi, insanın özü ve yaşam kaynağıdır. Yaşamınızda sevgi ve hizmet varsa, yolunuz aydınlıktır. Hayatınızı rahmet, bereket, sevgi ve mutluluk içinde sürdürmek istiyorsanız, hedefiniz gönüllülük olmalıdır. Bir ailenin çocuklarına vereceği en önemli ödül, sevgiyi öğretmek ve yaşamın gönüllülük ile yüceldiğini örnek olarak göstermektir.”






İnal Aydınoğlu Kimdir

İnal Aydınoğlu, 18 Ekim 1941’de Gaziantep’te doğdu.

Çalışarak okuma zorunda olduğu için eğitimini yarım gün olan Gaziantep Ticaret Orta ve Gaziantep Ticaret Liselerinde yaptı. 1964 yılında İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nden mezun oldu.

1972 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde öğrenci olan Tülay Hanım ile evlendi. Yüksek Mimar olan eşi ile 20 yıl birlikte çalıştılar. İki oğlu, bir torunu vardır. Büyük oğlu Can, Boğaziçi Üniversitesi’ni bitirdikten sonra birisi M.I.T ’de olmak üzere Amerika’da finans, işletme ve gayrimenkul geliştirme konularında üç master yapmıştır. Halen Kadıköy’de Gayrimenkul üzerine çalışan aile şirketlerini yönetmektedir. Küçük oğlu Onur Londra’da Middlesex Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Seatle’da Bastyr Üniversitesi’nde Gelenksel Çin Tıbbı ve Akapunktur master’ı yapmıştır. Doktorasını da yine aynı üniversitede tamamlamıştır. Daha sonra New Mexıco Üniversitesi’nde Geleneksel Çin Tıbbı, Akupunktur ve Bitkilerle Şifa Dersi vermiştir. Halen Kadıköy Kızıltoprak’da Heal İstanbul Doğu Şifa Sanatları Merkezi’nde mesleki çalışmalarını sürdürmektedir.

İnal Aydınoğlu yedi yaşından beri zaman tanımadan hiç durmaksızın çalıştığı için kendini şifa bulmaz bir işkolik olarak görür. “Eğer hayatımın tümünü çok zevk aldığım ticarî işlerle geçirseydim, belki çok zengin olurdum ama şimdi birçok işadamı gibi yalnızca dünyasal şeylere; işe, güce, maddeye odaklanmış, hayatının önemli bir bölümünü ve içsel zenginliğini kaybetmiş bir insan olabilirdim. 1978 yılından beri işkolikliğimin yarıya yakınını gönüllülüğe yönelttim. Huzuru, sevinci, mutluluğu doludizgin sürdürdüğüm gönüllülükte buldum. Eğitim verdiğim binlerce gönüllüye yenilerini eklemeye, toplumumuzda gönüllülük duygusunu yaymaya, cömertçe veren, seven, paylaşan bir gönüllü olmaya çaba sarf ediyorum” der. Bilgi, birikim ve deneyimlerini paylaşabilmek için yetişkin kursları açıyor ve üniversitelerde Sosyal Girişimcilik, Topluma Hizmet Uygulamaları ve Gönüllülük üzerine dersler veriyor. Konferanslara ve seminerlere katılıyor.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER