Güvensiz ürünleri Bakanlık tek tek ifşa etti!

Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi açıldı işte güvensiz ürünler listesi

Güvensiz ürünleri Bakanlık tek tek ifşa etti!
 Güvensiz ürünleri Bakanlık tek tek ifşa etti!


Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi açıldı işte güvensiz ürünler listesi

ürkiye'de piyasa gözetimi ve denetimi sonucunda tüketicilerin sağlık ve güvenliklerini tehdit ettiği belirlenen ürünlerin, Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi (GÜBİS) üzerinden kamuoyuna duyurulmasına başlandı. İşte marka ve zararlarıyla güvensiz ürünler listesi...

Piyasa gözetimi ve denetimi sonucunda tüketicilerin sağlığını tehdit ettiği belirlenen ürünlerin, Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi kapsamında oluşturulan "www.guvensizurun.gov.tr" aracılığıyla kamuoyuna ilan edilmesine başlandı.


GÜBİS HAKKINDA
1- Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi(GÜBİS), ülkemizde piyasa gözetimi ve denetimi faaliyeti gerçekleştiren yetkili kuruluşlar tarafından güvensizliği tespit edilen ürünlerin ilan edildiği bir platformdur. Bu platformda yer alan bildirimler, yetkili kuruluşlar tarafından söz konusu sisteme girilen bilgilerden oluşmaktadır. Ticaret Bakanlığı, bu platformun teknik altyapısını sağlamaktadır.

2- Bu platformda yer alan güvensizlik bildirimleri sadece bildirim konusu ürüne ilişkin tespiti içermekte olup, üretici firmanın diğer ürünlerine ilişkin bir tespit içermemektedir.

3- Bu platformda yer alan bildirimler, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Bildirimler ile ilgili detaylı bilgi almak için, bildirimi gerçekleştiren yetkili kuruluşa müracaat edebilirsiniz.

4- Bu platformda yer alan bilgilerin eksikliği veya yeterliliği, bildirimi yapan yetkili kuruluşun sorumluluğundadır.

5- Bu platformda yer alan bilgiler, herhangi bir yasal belge niteliği taşımamaktadır.


Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2018, 08:01

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109