Dünya Posta Birliği’nin 146. Yılı

PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, 9 Ekim Dünya Posta Günü ve Dünya Posta Birliği’nin 146’ncı yaşını yayınladığı bir mesajla kutladı.

Dünya Posta Birliği’nin 146. Yılı
 Dünya Posta Birliği’nin 146. Yılı

PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, 9 Ekim Dünya Posta Günü ve Dünya Posta Birliği’nin 146’ncı yaşını yayınladığı bir mesajla kutladı.

PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten: “Pandemi döneminde tüm zorluklara rağmen kesintisiz olarak hizmetlerine devam eden ve insanların yardımına koşan dünyadaki bütün posta teşkilatlarını kutluyorum”

Dünya Posta Birliği İdari Konsey Başkanı ve PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, 9 Ekim Dünya Posta Günü ve Dünya Posta Birliği’nin 146’ncı yaşını yayınladığı bir mesajla kutladı.

PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten yaptığı yazılı açıklamada, PTT AŞ olarak büyük katkı sağladıkları posta sektörünün, insanlığın iletişim tarihi açısından ciddi bir önem taşıdığını belirterek şunları söyledi:

“Tarih boyunca tüm insanlık için hayati önem taşıyan posta hizmetleri alanında global düzeyde kuralların belirlenmesi zorunluluğunun sonucu olarak 9 Ekim 1874 yılında kurulan Dünya Posta Birliği, 146 yıldır posta hizmetlerinin tüm dünyada ortak standartlar çerçevesinde gelişimini sağlayarak aslında her anlamda uluslararası işbirliği ve kalkınmaya aracılık ediyor. Posta hizmetlerinin tüm dünyada tek bir ağ gibi işlemesini sağlayan ve bu eşsiz ağı oluşturan 192 ülkeyi bir araya getiren küresel bir işbirliği platformu olarak stratejik bir misyon üstleniyor. Dünya Posta Birliği’nin kuruluş yıl dönümünde kutlanan Dünya Posta Günü de iletişim tarihi açısından büyük önem taşıyor. İletişim metotlarına öncülük eden sektörümüz bugün de insanların günlük yaşamını kolaylaştırmaya devam ediyor.”

Pandemi dönemiyle birlikte posta teşkilatlarının öneminin daha çok anlaşıldığını vurgulayan Gülten, “Bu zor dönemde her yere ulaşan hizmet ağı ve fedakar çalışanlarıyla hizmet sunan, insanların yardımına koşan dünyadaki bütün posta teşkilatlarını kutluyorum. Posta sektörüne hizmet veren, varlığını ve gelişimini sürdürmesine katkıda bulunan kıymetli çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hepimizin 9 Ekim Dünya Posta Günü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109