Bafra Pidesi orjinal tadıyla İstanbul'da.

Adıyla Samsun sınırlarını aşan lezzet Bafra Pidesi orjinal tadıyla İstanbul'da.

Bafra Pidesi orjinal tadıyla İstanbul'da.

Bafra Pidesi orjinal tadıyla İstanbul'da.
Adıyla Samsun sınırlarını aşan lezzet Bafra Pidesi orjinal tadıyla İstanbul'da.
Bafra Pidesi orjinal tadıyla İstanbul'da Küçükçekmece’de ve Başakşehir Deposite Outlet Mall Nokul'da sizlerle.
Samsun'un Bafra ilçesinde yüz yıllardır maharetli ustaların ellerinde yoğrularak şekillenen Bafra Pidesi, adı gibi tadıyla da tüm ülkede üne kavuştu.

“Coğrafi işaret" tesciline de sahip lezzetler arasında yer alan Bafra pidesi, ince hamuru, gevrekliği, pişirilişi, yapılışında kullanılan doğal tereyağı ve peyniri, özel olarak hazırlanan kıymalı harcıyla diğer pidelerden ayrılıyor.

Pide salonlarında müşterilere sunulmasının yanı sıra yöre insanının pazar kahvaltılarının da vazgeçilmezleri arasında yer alan Bafra pidesi, bölgenin yemek kültüründe önemli bir yer tutuyor. Bafra pidesi, düğünlerden cenazelere, askere uğurlama törenlerinden özel davetlere kadar sofralarda yerini alıyor.

İstanbul – Küçükçekmece’de ve Başakşehir Deposite Outlet Mall'de adını Samsun’un Bafra ilçesi ile özdeşleşmiş yüz yıllardır bilinen ve nesilden nesile aktarılarak günümüze kadar ulaşan, kültürel birikimi asırlardır devam eden kuru ve şerbetsiz bir tatlı olan Nokul'dan alan Nokul Bafra Pidesi & Köfte & Kebap, Bafra'nın dünyaya ün salmış lezzetli ve geleneksel ürünü Bafra Pidesi'ni ve Karadenizin en özel pidelerini sizlere sunuyor.

Kendine has özel köftesi ve ızgara çeşitleri ile de gerçek ızgara keyfini yöresel anlamda sizlere yaşatmayı planlıyor. Geleneksel tatlılara ek olarak dünyaca ünlü Samsun- Bafra yöresine ait Nokul'u, Meşhur Bafra Dondurması'nı ve Bafra Kaymaklı Lokumunu sizlerin damaklarına sunuyor.

İstanbul'un her köşesinden insanlar bu lezzetleri tatmak için Küçükçekmece - Sefaköy ve Başakşehir - İkitelli Deposite Outlet Mall'e geliyor diyen 'Nokul - Bafra Pidesi & Köfte & Kebap İşletme Sahibi Fatih Aşcı "Bafra pidesinin ve yöresel ürünlerinin yöredeki öneminden dolayı ayrı bir yeri var. Buraya gelenler rahatlıkla kendilerini yörede gibi hissedebilirler. Yine pide severler Karadeniz'in en özel ve lezzetli pidelerini burada bulabiliyorlar." dedi.
 

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2021, 15:19

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER