ATAŞEHİR’İN EN YENİSİ :FESLEĞEN RESTAURANT

Ataşehir’de, İçerenköy Carrefour arkasından başlayan Kayışdağı Caddesi girişinde bulunan “Fesleğen”, lezzet severlere Dünya mutfağının seçkin örneklerinden oluşan zengin bir menü sunuyor.

ATAŞEHİR’İN EN YENİSİ :FESLEĞEN RESTAURANT
ATAŞEHİR’İN EN YENİSİ :FESLEĞEN RESTAURANT

Este Yapı’nın kurucusu, işadamı  Cihan Bakan’ın Ataşehir Kayışdağı Caddesi’nde açtığı, Dünya mutfağının seçkin lezzetleri ve kendine özgü ‘kahvaltısıyla’ hizmet vermeye başlayan Fesleğen Restaurant, kısa sürede Ataşehir’lilerin vazgeçilmez mekanı oldu. 25 yaşındaki genç şef Erdem Karagüllü’nün hazırladığı mönüsü ve rahat ortamıyla dikkat çeken Fesleğen, yeni tatları denemek isteyenler için oldukça iddialı.
Yapı sektöründe Este Yapı ve gıda sektöründe “I Love Pilav” markaları ile tanınan Cihan Bakan’ın yemek ve yeni lezzet keşiflerine ilgisiyle oluşturulan Fesleğen markası, ilerleyen günlerde yeni lokasyonlarda İstanbul’luların aradığı “gurme lezzet durağı” olmayı hedefliyor. 



Dünya Mutfağı Fesleğen’de

Ataşehir’de, İçerenköy Carrefour arkasından başlayan Kayışdağı Caddesi girişinde bulunan “Fesleğen”, lezzet severlere Dünya mutfağının seçkin örneklerinden oluşan zengin bir menü sunuyor. Türkiye’den ve dünyadan meşhur lezzetleri ve sağlıklı ürünleri de mutfağında bulunduran “Fesleğen”, sıradışı kahvaltısıyla da ayrıca dikkat çekiyor.

Cihan Bakan, “İnsanımızın yemek zevki her geçen gün değişiyor. Biz de “Fesleğen” ile belki daha önce insanımızın tattığı ama üç aşağı beş yukarı aynı tadı aldığı lezzetlerin bizcesini ürettik. Bunu etin en iyi yerini alarak, bazen pişirme yöntemiyle, bazen sunuşumuzla, ortamımızla “gurme bir mekan” oluşturma yoluna gittik. Bunu da bir iki ay gibi kısa bir sürede başardık. Buraya gelenler yemeklerimizin farkını görecek.” diyor.



İşletme müdürü yeme-içme sektöründen

Fesleğen’in İşletme Müdürü Mehmet Eryılmaz. Eryılmaz uzun yıllardır yeme-içme ve eğlence sektörünün içinde pişmiş bir isim. Mutfak ekibinin oluşmasında en büyük paya sahip. Çok kısa sürede bütün menüyü oluşturmalarının büyük başarı olduğuna vurgu yaparak, bunun normal şartlarda çok zaman alan bir süreç olduğuna değiniyor.

Menü de öne çıkanlar neler?

Mehmet Eryılmaz yeni olmalarına rağmen ilgiden memnun olduklarını söylüyor. Çevrenin iş dünyası olması nedeniyle hafta içi öğle saatlerinin kalabalık olduğunu vurguluyor. Hafta sonları da kahvaltı ve akşam yemeklerinin yoğun olduğunu belirtiyor. Eryılmaz “Menüde en iddialı olduğumuz şey et yemeklerimiz. Bonfile ve çöp şiş etin en özel yerinden yapılır, köftemiz katkısız, şefimizin özel formülünü içeriyor. Fesleğenli tavuk dolma da spesiyallerimiz arasında. Hele birde beğendili hamburgerimiz var ki sormayın.  Şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki: Burada yediğiniz eti başka yerde tadamazsınız. Sıcak salatamız ve çocukların bayıldığı “çikolatalı volkano” da mutlaka tatmanız gerekenler arasında.”diyor.

Fesleğen’in genç ve usta şefi: Erdem Karagüllü


Fesleğen’in genç şefi de Erdem Karagüllü. Karagüllü Türkiye’nin lezzet haritasına hizmet eden ünlü şeflerin diyarı Düzce’den. Karagüllü henüz 25 yaşında ama tecrübesi yaşının çok ötesinde. Kıbrıs’ın en popüler restaurantlarda  kendisini yetiştirmiş biri. Karagüllü’nün yolu Cihan Bakan ile kesişmiş ve Karagüllü İstanbul dışından, Fesleğen için transfer edilmiş. Sonrasında kısa sürede Fesleğen için lezzet keşifleri başlamış.

Sıradışı kahvaltı ve servis
Yemeklerin yanısıra Fesleğen’de kahvaltı seçeneği de oldukça zengin. Sahanda yumurta, Ege yöresinden domates soslu kızartma, çocuklar için pankek, peynir ve zeytin çeşitleri, tereyağı, bal, kaymak, acuka, fesleğen karışımlı sos ve soka (süt turşusu) gibi alternatif lezzetlerle klasik kahvaltı türlerine ilaveten farklı tatları tecrübe ettiriyor. Dört kişilik bir aile için oldukça doyurucu olan kahvaltının fiyatı da makul, 68 TL.  Servis elemanları da oldukça ilgili. Fesleğen bu haliyle şehrin içinde, şık görünümlü, kahvaltı, öğle ve akşam lezzetlerinin mekanı. Ayrıca enerji dolu işletme sahibi Cihan Bakan, genç ve güler yüzlü personeliyle, insanı mutlu eden bir lezzet durağı. Yani, görüntüsü müşteriyi ürkütmeyen, sakin, kibar ve genç bir lezzet durağı.

Adını doğanın yeşil mucizesi, Fesleğen’den aldı

Yemeğin lezzetinin püf noktası bazen son bir dokunuş olur. Birçok yemekte kullanılan fesleğen tazeliği ve kokusuyla bu katkıyı yapar. Hem taze, hem de kurutularak kullanılan, yemeklere son olarak dahil olan ve lezzet katan fesleğen bu mekanın adı olmuş.

Dekorasyonu dikkat çekici

Mekandaki aksesuarların özenle seçildiği belli oluyor. Her biri bir zevki yansıtıyor. Fesleğen’in    bir de cafe bölümü mevcut. Burada içecekler ve tatlılar yanısıra yine her türlü menü talebi yapılabiliyor.  Burası ergonomik masa ve sandalyeler ile bezeli. Restaurant içinde yerdeki karolar dikkat çekiyor. İkili oturma grupları rahat bir ortam sunuyor. Mekanın kendi içinde bir de iş toplantıları için bölümü var. Ortamın aşırı lüks olmaması müşteri açısından olumlu nitelenebilir. İlerleyen zamanlarda Bağdat Caddesi başta olmak üzere şube açılması da düşünülüyor.
Fesleğen 120 kişilik bir mekan. Saat 07.00-22.30 arasında hizmet veriyor. İstanbul için öneme haiz bir otoparkı mevcut.



Fesleğen Restaurant
Adres:   Kayışdağı Caddesi, Metal İş Merkezi, N0.37/B  Ataşehir -İstanbul 
Tel : 0216. 575 65 95 / 575 53 00    / www.feslegenrestaurant.com

FESLEĞEN RESTAURANT İLETİŞİM BİLGİLERİ

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2015, 14:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109