Alev Sanat Grubu Karma Sergisi

Bahariye Sanat Galerisi’nde olan ‘Alev Sanat Grubu Karma Sergisi’ düzenlenecektir.

Alev Sanat Grubu Karma Sergisi
Alev Sanat Grubu Karma Sergisi

Bahariye Sanat Galerisi’nde  olan ‘Alev Sanat Grubu Karma Sergisi’ düzenlenecektir.

Bahariye Sanat Galerisi’nde düzenlenecek olan ‘Alev Sanat Grubu Karma Sergisi’ Devrim Erbil, Alev Özas Kadim, Bahar Can, Bahar Ulus, Buket Koç, Ceylan Boğazköy, Çiğdem Dilber, Çiğdem Karaaslan, Dilek Tunçel, Elçin Ergün, Fisun Sarıgül, Gülsüm Töredi, Gülşah Hacıoğlu, Kemal Akpınar, Kıymet Şanlı, Maide Erkan, Melahat Yaprakoğlu, Meltem Koyun, Özgü Kızan, Pelin Ağın, Pervin Demirkan, Selda Turan Avgen, Selma Altınkaya, Senem Bora Aydın, Songül Kırmızı, Tuğba Şahin, Vildan Çırçır, Yasemin Dinçer, Yüksel Aksu, Yüksel Kahraman gibi bir çok önemli sanatçının katılımıyla gerçekleşecektir.

Alev Sanat Grubu’nun kurucusu Sayın Alev Özas Kadim bu sergiyle ilgili şunları söylüyor;

‘’Küçük kasabanın, küçük mekanlarından büyüyen büyük yürekli, yetenekli insanlar…

Hep böyle değil midir hikayelerin en etkili kısımları. Sanat tarihi bahseder; ismi duyulmamış semtlerin, şehirlerin içinden çıkan sanatçılar şehri, semti bize taşır.
Bizler de öyle başladık, yola küçük bir grupla yola çıkıp çığ gibi büyüme telaşında…Çizer boyar takımından çıkıp ;gördüğünü resmetme, tarih  ile süsleme, beyin fırtınası yapabilme yetisine erişmek en büyük başarımız.

Anneler ve aile fertleridir grubumuz üyeleri! Evlerinden çıkıp yeni kapılar yeni ufuklar görme  çabasıdır yaşadıkları. Görmek algılamak üretmek ve resmetmek tasası başlamıştır bir kere.

Ruhsal ve kişisel çözümlemeyle atölye uslubu birbirine harmanlanmıştır grubumuzda. Ülkenin yapısı, ailenin yapısı, kişinin yapısı ön plana çıkmış ve tüm dertlerden arınılmıştır.

Amaç; güzel resim, kötü resim ayrımını;neye göre kime göre anlayışından bilgilerle destekleyip yeni yollar arayıp geleneksel ve yöresel güzellik anlayışından koparmak olmuştur. Güzel bizim güzelimiz. Özel bizim güzelliğimiz.

Hedef; küçük kasabalardan büyük semtlere, büyük semtlerden büyük şehirlere, büyük şehirlerden büyük ülkelere açılmaktır.’’

Sergi Tarihi: 24 Nisan- 6 Mayıs 2014


Adres :  Caferağa Mah. Kadife Sk. No:1/1 Kadıköy Tel: 0216 414 55 06   Faks: 0216  349 04 85
www.bahariyesanat.com  
[email protected]

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2014, 18:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER