Tsunami'de yiten kız 7 yıl sonra döndü

Endonezya'da 2004 Yılındaki deprem sonrası yaşanan 230 bini aşkın insanın öldüğü tsunamide kaybolan kız 7 yıl sonra geri dönerek ailesine büyük sevinç yaşattı.

Tsunami'de yiten kız 7 yıl sonra döndü

Endonezya'da film ve romanlara konu olacak türden bir sevinç fırtınası yaşanıyor. Dile kolay 7 yıl önce tsunami sırasında kaybolan ve öldüğü sanılan 8 yaşındaki kız çocuğu, 15 yaşında sağ olarak yuvasına döndü ve ailesine büyük sevinç yaşattı.

Endonezya'da 2004 Yılının Aralık ayında meydana gelen deprem sonrası yaşanan tusnami 230 bini aşkın insanın ölümüne yol açmış ve ülkeye büyük acılar yaşatmıştı.

Açe kentinin Ujong Baroh köyünde yaşayan bir aile 3 kız çocuğunu o tsunamide kaybetti. Kaybolan kızlarından haber alamayan aile onların öldüğünü düşünerek yasa boğuldu. 

Tam onların yokluğuna kendilerini alıştırıp, hayata onlarsız devam etmeye alışmışlardı ki büyük bir süpriz yaşandı.

Tsunami sırasında 8 yaşında olan ve dalgaların arasında yiten Wati tam 7 yıl sonra 15 yaşında bir genç kız olarak yuvasına döndü.

Annesi Yusniar ve babası Yusuf gözlerine inanamadılar. İbrahim adında hayırsever bir adam sayesinde ailesiyle buluşan Wati, Hint Okyanusu dalgalarıyla boğuştuktan sonra, kendisini denizden kurtaranlarca yıllarca köle gibi çalıştırıldığını ve yıllar sonra kaçarak özgürlüğüne kavuştuğunu söyledi.

İbrahim adlı vicdanlı bir adam sayesinde yuvasına dönen genç kız sevinç gözyaşları döktü.

Anne, Yusniar, kaşının üzerinde küçük bir yara izi olan kızının döndüğüne inanmakta zorluk çektiğini ve ancak kalçası üzerinde bulunan köstebeğe benzer beni gördükten sonra onun döndüğüne ikna olabildiğini söyledi.

()

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER